Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναζήτηση κατάστασης αυθαίρετης επέκτασης


George Mitsiou

Recommended Posts

 

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν 4 χρόνια απεβίωσαν και οι δύο μου γονείς και πραγματοποίησα αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις, όπως ορίζεται από το νόμο. (έχουν εκδοθεί και τοπογραφικά για την αποτύπωση της πραγματικής περουσιακής εικόνας)

Στην οικία μου - με έτος έκδοσης οικοδομικής άδειας το 1993 - κατασκευάστηκε περί του 2005 αποθήκη 12 τμ κολλητά στο σπίτι όπου μέσα σε αυτήν τοποθετήθηκε ο λέβητας για το καλοριφερ. Ψάχνοντας στα έγγραφα των γονέων μου, βρήκα την άδεια οικοδομής (στην οποία δεν αποτυπώνεται η αποθήκη καθώς κατασκευάστηκε μετέπειτα). Επεiδή δεν γνωρίζω - λόγω του μικρού της ηλικίας - αν έχει τακτοποιηθεί ή όχι σε κάποιο μηχανικό, θέλω να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιο σύστημα ή αρχείο ή υπηρεσία που μπορώ να ρωτήσω.

Αν πάω σε ένα μηχανικό, θα μπορεί να δει γενικά αν στην εφαρμογή του ΤΕΕ έχει δηλωθεί η τακτοποίηση ή όχι της αποθήκης που έχει το λέβητα μέσα;

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πριν 4  χρονια, ηταν ηδη γνωστο οτι ,

Πρωτα μετραμε και μετα κανουμε αποδοχη και μετα τακτοποιηση.

Αρα, θα πρεπει να ειναι μεσα στην αποδοχη γραμμενα τα παντα ..και χαρτια απο τον μηχανικο.

Αλως, εγινε μετα η τακτοποίηση και εγινε νεα αποδοχη..

- αλλως δεν εγινε τπτ, και θα κανεις συμπληρωματικη αποδοχη και μετα τακτοποιηση...

Μιλας  με τον συμβολαιογραφο...θα σου πει ποιος μηχανικος εκανε κατι.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

πραγματικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα, δες πρώτα αυτό που σου λέει μέσα στο συμβόλαιο. Δύσκολο, αν δεν βρεις κάπου κάποια φύλλα που να γράφουν "δήλωση ένταξης στις διατάξεις του Ν. ..." και να αναφέρει το ακίνητο στο οποίο αναφέρεσαι δύσκολα θα βρεις κάτι.

Στο ΤΕΕ δεν μπορείς να αναζητήσεις αν δεν έχεις ένα αριθμό πρωτοκόλλου, ή ένα ηλεκτρονικό κωδικό. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει τακτοποιηθεί το ακίνητο. Ψάξε το σπίτι, ψάξε τους φακέλους που αφορούν το ακίνητο μήπως βρεις κάτι.

Οι Νόμοι που ίσχυσαν την τελευταία 10 ετία και αφορούσαν τακτοποιήσεις ακινήτων είναι οι: πρώτος νομίζω ο 3775 για αυτόν δεν είμαι σίγουρος αν λεγόταν έτσι ο επονομαζόμενος Νόμος "Μπιρμπίλη" ίσχυσε για λίγο και τον αντικατέστησε ο Ν.3843/10, ΑΠΊΘΑΝΟ να έχει τακτοποιηθεί με αυτόν το ακίνητο διότι όπως το περιγράφεις η κατασκευή βρίσκεται έξω από τον νόμιμο όγκο κτιρίου και ο νόμος αυτός δεν τακτοποιούσε έξω από τον νόμιμο όγκο κτιρίου αυθαίρετες κατασκευές. Οπότε αν έχει γίνει κάτι έχει γίνει είτε με τον Ν.4014 ή με τον Ν.4178/13.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, George Mitsiou said:

 

... Επεiδή δεν γνωρίζω - λόγω του μικρού της ηλικίας - αν έχει τακτοποιηθεί ή όχι σε κάποιο μηχανικό, θέλω να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιο σύστημα ή αρχείο ή υπηρεσία που μπορώ να ρωτήσω.

...

 

Γραπτό αίτημα στο ΤΕΕ

Δίνεις ΑΦΜ των γονέων σου και την διεύθυνση του ακινήτου και θα ενημερωθείς αν έχει γίνει κάποια πράξη υπαγωγής απο τον Ιούλιο 2011 και μετά.

Θα πρέπει στο αίτημα σου να βάλεις και διάφορα έγραφα |ταυτότητα, τίτλο αποδοχής κλπ) για να ξέρουν ότι έχεις το έννομο δικαίωμα κλπ....

Ζητάς αν υπάρχει υπαγωγή να σου δώσουν όλη την υπαγωγή και όλα τα σχέδια που την συνοδεύουν.

Με αυτά και με την Οικοδομική άδεια αναθέτεις σε τεχνικό γραφείο ή μηχανικό να ελέγξει την υφιστάμενη κατάσταση του ακινήτου για να σου πιστοποιήσει ότι όλα είναι οκ πολεοδομικά ή όχι.

Αν μπερδευτείς με ΤΕΕ ανάθεσε το κι αυτό απο την αρχή σε Μηχανικό - Τεχνικό Γραφείο και ξεμπερδεύεις 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.