Μετάβαση στο περιεχόμενο

μειωση πιεσης->προβλημα ΖΝΧ


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών)

Ειμαστε μονοκατοικια στην Ηλιουπολη(Αθηνα),στον πρωτο οροφο.Η εγκατασταση του ζνχ αποτελείτε απο Ηλιακο-solarkit-λεβητα αεριου.Εχουμε ενα μπανιο.Πριν 5 χρονια που εγινε η εγκατασταση αυτο το συστημα λειτουργουσε αψογα.Ξαφνικα πριν περιπου 1 χρονο  η ευδαπ για καποιο λογο αποφασισε να μας μειωσει την πιεση περιπου 1 bar δηλαδη απο 5 περιπου σε λιγο κατω απο 4 bar.Απο τοτε ξεκινησαν τα προβληματα.Ο λεβητας φ.αεριου αρχησε να μην λειτουργει σωστα για ζνχ κανοντας σκαμπανευασματα στην θερμοκρασια του νερου.Τα πλυντηρια μας αργουν να γεμισουν και το ντους πια δεν μπορεις να το χαρεις λογω χαμηλης πιεσης του νερου...Οι εκλύσεις μου στην ευδαπ εχουν παει στον βροντο οποτε ειναι καιρος να κανω κατι μονος μου για την κατασταση.Αυτη την στιγμη εχουμε ζνχ απο τον λεβητα,χαμηλης πιεσης βεβαια ,αλλα τουλαχιστον λειτουργει κανονικα και σταθερα λογο του οτι εκατσα και εκανα bypass με 2 τριοδες και βγαζω εκτος ηλιακο και solarkit .Στην εισοδο του λεβητα εχω ενα μανομετρο απο το οποιο ειδα πως με τον ηλιακο-solarkit στο κυκλωμα εχω 2~2.5 bar και ο λεβητας δεν λειτουργει σωστα ενω με το bypass εχω 3,5~4 bar και ο λεβητας λειτουργει αψογα.Θελω λοιπον να κανω κατι ωστε να ενισχύσω το ζνχ με 1~1.5 bar .Δυστηχως δεν εχω χωρο να βαλω πιεστικο συγκροτημα ,δεξαμενες κ.τ.λ.Με ενδιαφερει μονο η πιεση του ζνχ ,με το κρυο την παλευουμε.Ειδα στο εξωτερικο οτι βαζουν κατι μικρα πιεστικα,shower booster τα λενε,αλλα εδω στην ελλαδα δεν βρηκα τπτ.Εχετε καμια ιδεα? 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση, ότι αντλίες πάνω στη γραμμή ύδρευσης απαγορεύονται, γιατί προκαλούν προβλήματα στους διπλανούς υδρολήπτες (εντός και εκτός του σπιτιού), που χρησιμοποιούνται την ίδια ώρα.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.