Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη νέου ΚΑΔ και κατάργηση παλιού


Recommended Posts

Καλησπέρα,

γνωρίζει κάποιος αν για την προσθήκη νέου ΚΑΔ, χρειάζεται βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα?

Αν ναι, εκδίδεται ηλεκτρονικά ή απαιτείται φυσική παρουσία στο φορέα (Τσμεδε?ΕΦΚΑ?)?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μεταφέρω από έγκυρο site και πρόσφατη (14/1/2020) σχετική ανάρτηση:

" Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Γαβαλάκη και τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Παντελή, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

....

Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την ολική απεμπλοκή του ΕΦΚΑ από την εφορία, θέμα που επίσης τέθηκε από το Ε.Ε.Α. Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, αναμένεται εγκύκλιος για απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς έως σήμερα ήταν απαραίτητος ο ΕΦΚΑ ακόμα και για κάποια απλή προσθήκη ΚΑΔ. Πλέον αυτό αλλάζει."

Πηγή: http://www.pantelisco.com/

Οπότε μάλλον προς το παρόν χρειάζεται, αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές εκτός ρύθμισης. Δηλαδή αν στην εφορία αρκεί μία βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ που να αναφέρει ότι ο είσαι ασφαλισμένος ή αν χρειάζεται βεβαίωση που να αναφέρει ότι είσαι ταμειακά ενήμερος.

Πάντως η ΠΟΛ.1006/2013 [όπως σήμερα ισχύει μετά τις τροποποιήσεις/προσθήκες που έχει πάθει] στην (παρ. 1, άρθρο 7 και παρ. 2, άρθρο 6) αναφέρει ότι χρειάζεται βεβαίωση εγγραφής από τον ΕΦΚΑ, αλλά ξέρω ότι σε κάποιες εφορίες ζητούν ταμειακή ενημερότητα. Τον λόγο δεν τον ξέρω ... μπορεί καταχρηστικά ... μπορεί για κάποιον άλλο λόγο που δεν γνωρίζω.

 Οπότε θα έλεγα ξεκίνα με ερώτημα στην ΔΟΥ σου.

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.