Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δεκάδες μεταλλικά αντικείμενα κατέγραψε drone στον βυθό του Θερμαϊκού


Engineer

Recommended Posts

 

Δείτε υλικό από τα όσα κατέγραψε η κάμερα του υποβρύχιου drone που χτένισε το Σάββατο τον Θερμαϊκό - 45 στίγματα από μεταλλικά αντικείμενα.

Δεκάδες μεταλλικά αντικείμενα, μερικά από τα οποία είχαν αναπτύξει στην επιφάνειά τους ολόκληρο θαλάσσιο οικοσύστημα, εντόπισε το υποβρύχιο drone που σάρωσε εχθές τμήμα του Θερμαϊκού Κόλπου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ένας μεταλλικός κάδος απορριμμάτων, ένα μηχανάκι και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ είναι μερικά από αυτά που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον, και τα οποία είδε στην οθόνη του ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γιώργος Μίνος, μέσω της κάμερας που διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο όχημα.

Συνολικά το GPS του drone εντόπισε 45 στίγματα από μεταλλικά αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια καθώς και εξωλέμβιες μηχανές, ποδήλατα και μηχανάκια. Τα ογκώδη απορρίμματα, όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή επιχείρηση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόκειται να ανασυρθούν με σκάφος εντός 10 με 15 ημερών, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν. Εχθές μάλιστα ανασύρθηκε ένα ποδήλατο, που βρισκόταν σε ρηχά νερά στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Σημειώνεται πως η χθεσινή δράση, που αναπτύχθηκε από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αποτελεί το τρίτο σκέλος της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, κάθε τηλεχειριζόμενο πράγμα δεν λέγεται drone. Για την ακρίβεια, drone λέγονται μόνο τα μη τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μη επανδρωμένα σκάφη/οχήματα/αεροπλάνα (USV, UGV, UAV) κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.