Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Όλο το προσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού


Tasos P

Recommended Posts

Ουσιαστικά το καινούργιο ασφαλιστικό είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, με διαφοροποιήση στις εισφορές των ελευθερων επαγγελματιών (οι πολλοί πληρώνουν περισσότερα) και την προσθήκη ενός φιλοδωρήματος για όσους έχουν 40 έτη.

Κάποιος όμως που έχει τις γνώσεις θα μπορούσε να μας ενημερώσει που θα πάει ή ιστορία με τις Επικουρικές ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

14 hours ago, NeckBreaker said:

https://www.protothema.gr/economy/article/976277/elegtiko-sunedrio-upo-sudagmatiki-amfisvitisi-diataxeis-tou-asfalistikou-nomoshediou/

IV. Ενόψει αυτών, το υπό εξέταση σχέδιο νόμου, εφόσον εξακολουθεί να στηρίζεται, όπως και ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο σύνολό του.

Έχει να πέσει γέλιο. Η γνωμοδότηση είναι μόνο επί των άρθρων που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς και ΔΕΝ είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε υπουργό. Το ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά σε κείμενο τέτοιου επιπέδου (από άποψη σύνθεσης) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι:

«Με το επίμαχο νομοσχέδιο υιοθετούνται σε γενικό πλαίσιο οι ρυθμίσεις του ν. 4387/2016 και επέρχονται επουσιώδεις τροποποιήσεις αυτού σε συγκεκριμένες διατάξεις που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές με τις 1880/2019, 1888/2019, 1889/2019, 1890/2019 και 1891/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση που επιχειρήθηκε με προγενέστερους νόμους (2084/1992, 2676/1999, 3029/2002, 3655/2008, 3863/2010, 4387/2016), με την ενσωμάτωση στο νέο φορέα όλων των ασφαλιστικών φορέων απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, όπως το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.)».

Επίσης επιτέλους σε ένα νομικό κείμενο αναφέρεται ο διαχωρισμός που έχει συντελεστεί μεταξύ εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης όπου η μεν πρώτη είναι ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ χαρακτήρα και άσχετη με τις εισφορές που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος η δε δεύτερη είναι γνήσια ασφαλιστική παροχή (σελ 23). 

Λίγο μυαλό και ελάχιστες γνώσεις να είχαν οι φωστήρες μας (βλ ΤΕΕ και λοιποί) θα πάταγαν πάνω σε αυτά και θα τους έσκιζαν. 

 

 

δηλ. βγήκε αντισυνταγματικός πριν καν  ψηφισθεί,

δεν το ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό;;

αρα στην ουσία σπρώχνουν τον χρόνο μέχρι να υπάρξει ένα φυσιολογικό συνταξιοδοτικό

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, Tasos P said:

δηλ. βγήκε αντισυνταγματικός πριν καν  ψηφισθεί,

δεν το ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό;;

αρα στην ουσία σπρώχνουν τον χρόνο μέχρι να υπάρξει ένα φυσιολογικό συνταξιοδοτικό

Φυσιολογικό ασφαλιστικό δεν πρόκειται να υπάρξει για τον απλό λόγο οτι επι μια δεκαετία έφυγε όλος ο αφρός της χώρας.Ποιός θα στηρίξει ασφαλιστικό ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.