Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λέβητας Φυσικού Αερίου και Σώματα καλοριφέρ


iliasrules

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω εδω και κάποιους μήνες ένα περίεργο φαινόμενο και δεν ξέρω που οφείλεται. Ακούω κατα σύντομα χρονικά διαστήματα (ανα 10 λεπτά ίσως) τα σώματα καλοριφέρ στο σπίτι να τρίζουν και να "χτυπάνε" αρκετά δυνατά με αποτέλεσμα αυτό να έχει γίνει αρκετα εκνευριστκό. Δεν υπάρχει διάρκεια σε αυτό το γεγονός είναι ακαριαίο.

Σκέφτομαι ότι αυτό ίσως οφείλεται σε διάφορες μεταβολές της θερμοκρασιας του νερού που διαρρέει τους σωλήνες και τα καλοριφέρ ή αλλίως να οφείλεται σε διαφορά πίεσης. Γνώριζετε τι μπορεί να φταίει?

Κάθε ιδέα-γνώμη δεκτή. 

Edited by iliasrules
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δύο αιτίες υπάρχουν. Πρώτον, να είναι σχετικά μεγάλη εγκατάσταση (πάνω από 4-5 καλοριφέρ) και να μην έχεις extra δοχείο διαστολής (το δοχείο διαστολής του λέβητα είναι για την δικιά του λειτουργία), οπότε κατά τη λειτουργία του να ανεβάζει πιέσεις και να ακούγονται τα καλοριφέρ. Δεύτερον, πολλές φορές δεν είναι τοποθετημένα τα πλαστικά κλιψάκια στις βάσεις των καλοριφέρ και κατά τη διαστολή τους ακούγονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.