Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ισχύουσα νομοθεσία για την κατηγορία υδροδοτικών πυροσβεστικών δικτύων


thkera

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

τα μόνιμα Πυροσβεστικά Υδροδοτικά Δίκτυα διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Ποια είναι η πιο πρόσφατη νομοθεσία που αναλύει ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων εντάσσονται σε μία από τις τρεις κατηγορίες; Η κατηγοριοποίηση τους γίνεται μέσω ΚΑΔ; Μέσω βαθμού κινδύνου για τις μεταποιητικές;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

η τελευταία διάταξη για τις μεταποιητικές είναι η 136860 (ΦΕΚ 6210Β/2018). Σε όσες δεν εμπίπτουν σε αυτή ισχύει η παλιά 1589.

Για τα μέσα η ΠΔ 15/2014.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος όμως αυτό που ψάχνω είναι σε ποια νομοθεσία διευκρινίζει ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στις 3 παρακάτω κατηγορίες. Για παράδειγμα βιομηχανία πλαστικών κατηγορία Ι ή ΙΙ; ή αντίστοιχα Ξενοδοχείο. 

Κάποια στιγμή όπως διάβαζα μια σχετική νομοθεσία νομίζω ότι είχα εντοπίσει ένα σημείο που ανέφερε ότι οι κατηγορίες που εντάσσονται οι επιχειρήσεις καθορίζονται με απόφαση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έκτοτε δεν το έχω ξαναπετύχει. 

 

Κατηγορίες υδροδοτικών πυροσβεστικών δικτύων. Διακρίνουμε τις εξής κατηγορίες

α) Κατηγορία Ι: Για χρήση από την πυροσβεστική υπηρεσία και από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα.
Στην κατηγορία αυτή χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι πυροσβεστικοί σωλήνες διαμέτρου 65 mm (ή 2 1/2"). 
Για μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο της κατηγορίας "Ι" απαιτούνται 1900 λίτρα νερού ανά 1 (λεπτό) της ώρας και για λειτουργίας αυτού τουλάχιστον 30' (λεπτών) της ώρας.

β) Κατηγορία ΙΙ: Για χρήση από του ενοίκου ή της ομάδας πυροπροστασίας μέχρι την άφιξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στην κατηγορία αυτή χρησιμοποιούνται εύκαμπτος πυροσβεστικοί σωλήνες διαμέτρου 20 mm έως 45 mm (1" έως 1 3/4"). Για μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο της κατηγορίας "Π" απαιτούνται 380 λίτρα νερού ανά πρώτο λεπτό (λειτουργία 1 πυροσβεστικής φωληάς) σε κάθε στήλη (κατακόρυφο κλάδο) και για λειτουργία τουλάχιστο 30 λεπτών των ώρας.

γ) Κατηγορία III: Για χρήση από την πυροσβεστική υπηρεσία και ειδικώς εκπαιδευμένων ατόμων με εύκαμπτους σωλήνες διαμέτρου 65 mm και συγχρόνως για χρήση από τους ενοίκους με εύκαμπτους σωλήνες διαμέτρου έως 45 mm δηλαδή σε κάθε πυροσβεστική φωλιά θα υπάρχουν δύο στόμια (βάννες). Για μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο της κατηγορίας "III" απαιτούνται οι ποσότητες και οι πιέσεις της κατηγορίας Ι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.