Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτροδότηση μονοκατοικίας


sotpapageo

Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι!!! Είμαι νέος στο χώρο και θα ήθελα τη βοήθεια σας...

Πρόκειται να αναλάβω την ηλεκτροδότηση μιας διόροφης μονοκατοικίας, Αυτό που γνωρίζω είναι πως πρέπει να πάω πρώτα στη ΔΕΗ και να προμυθευτώ το σχετικό εντυπο στο οποίο θα πρέπει να κάνω το σκαρίφημα της κάτοψης. Η απορία μου είναι : εφόσον είναι δυο οι όροφοι (ενώνονται με εσωτερική σκάλα) πως θα πρέπει να σχεδιαστουν οι δύο κατόψεις???? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ sotpapageo,

 

Μην αγχώνεσαι και πολύ για την ΥΔΕ (Υπεύθυνε Δήλωση Εγκαταστάτη, έτσι λέγεται το έντυπο αυτό). Η ΔΕΗ δεν δίνει και πολύ σημασία στο σκαρίφημα αυτού του εντύπου. Μπορείς να φτιάξεις μια κάτοψη και να προσθέσεις από κάτω "επί δύο φορές" θεωρώντας πως οι όροφοι είναι όμοιοι. Αν θες να είσαι πιο τυπικός, μπορείς να μην κάνεις κανένα σκαρίφημα και να επισυνάψεις σε ξεχωριστό σχέδιο της δύο κατόψεις, γράφοντας στο σχετικό σημείο "επισυνάπτονται 2 κατόψεις Α και Β ορόφου" ή κάτι άλλο παρόμοιο. Εμένα τα έχουν δεχθεί και τα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε

 

Όπως είπα η ΔΕΗ δεν πολυασχολείται με το τι δείχνει η ΥΔΕ. Έχω δει πιστοποιητικά που δείχνουν συνέχεια την ίδια κάτοψη για 6 διαφορετικές κατοικίες. Ότι να ναι. Πάντως εγώ έχω βρει τον εξής τρόπο. Στο μιλιμετρέ τμήμα, γράφω "Βλέπε συνημμένα σχέδια" και μαζί με την ΥΔΕ επισυνάπτω και μερικές κατόψεις οπότε είσαι και τυπικά σωστός. Τα κλιμακοστάσια εγώ τα δείχνω όλα στο ίδιο σχέδιο και γράφω από κάτω 1ος, 2ος, 3ος όροφος. Τελευταία να σου πω, δεν τα δείχνω και καθόλου 8-)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ!!! Καταλαβαίνεις πως σαν πρωτάρης έχω αρκετές απορίες όσον αφορά την διαδικασία και το πρωτόκολλο !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.