Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικό Ξεκίνημα Νέου Μηχανικού στην Ελλάδα χωρις προυπηρεσία


Big Engineer

Recommended Posts

Για το "εδώ" συμφωνώ, για το αν οι δουλειές ξανανοίγουν μακάρι να επιβεβαιωθείς. Πάντως όταν αναφερόμουν σε αντικείμενα που δεν αξίζει κανείς να επενδύει συμπεριλάμβανα και το εξοικονομώ και γενικώς όλα αυτά τα οικοδομικά. Για μένα μηχανολόγος σημαίνει βιομηχανία, εργαστήριο, μηχανήματα και τέτοια. Αλλιώς υποαπασχολείται.

Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, decadence said:

Μισο λεπτο...τι νομιζετε οτι ειναι η Αγγλια και η Γερμανια;;; φιλανθρωπικα ιδρυματα;;;

Eιμαι αγγλια 6 χρονια και εχω δει 3 περιπτωσεις ελληνων που ηρθαν να ψαξουν για δουλεια, διχως το λεγομενο UK experience, και εφυγαν με την ουρα στα σκελια...Ο ενας μαλιστα εκσασε και ενα 30αρι για msc σε κορυφαιο Uni....Αν ειναι δυσκολο 1 φορα να βρεις κατι Ελλαδα εδω ειναι 5....

Στην θεση του, γιατι προφανως δεν τον εχουν παρει τα χρονια, θα κοιτουσα για αλλαγη επαγγελματος και κατι που θα με αποροφουσε αμεσως.. το μηχανηλικι ειναι πλεον για λιγους...εγινε κλειστο club

και οταν λεω μηχανηλικι δεν εννοω τον υπαλληλο των 1000 - 1300 ευρω με μπλοκακι και 10-11ωρο με ευθυνες που δεν ξερω αν αξιζει καν να το παιζεις μηχανικος υπο αυτες τις προυποθεσεις...εννοω το ελευθερο επαγγελμα...αυτο που λεγαμε ''αφεντικο του εαυτου μου''

 

Ποιος μίλησε για φιλανθρωπικά ιδρύματα? Αλλά δεδομένων των προσόντων και των διασυνδέσεων που μπορεί να έχει ή έχει την ικανότητα να κάνει κάποιος, μπορέι να ξεκινήσει από κάπου. (πάντα με σκληρή δουλειά και με πολύ τύχη...). Στην Ελλάδα από πού να ξεκινήσει? Μόνο delivery...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, georgios_m said:

 Πάντως όταν αναφερόμουν σε αντικείμενα που δεν αξίζει κανείς να επενδύει συμπεριλάμβανα και το εξοικονομώ και γενικώς όλα αυτά τα οικοδομικά. Για μένα μηχανολόγος σημαίνει βιομηχανία, εργαστήριο, μηχανήματα και τέτοια. Αλλιώς υποαπασχολείται.

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του μηχανολόγου έχει τεράστιο εύρος δραστηριότητας κ ένα μικρό ποσοστό ασχολείται σε τεχνικά γραφεία σε αντίθεση με τους πολιτικούς μηχανικούς για παράδειγμα που σχεδόν αποκλειστικά απασχολούνται σε τεχνικά γραφεία. Προσωπικά δεν ξέρω ούτε ένα μηχανολόγο άνεργο (κ έχω αρκετούς στον κύκλο μου) για αυτό κ συμβούλεψα τον συνάδελφο να μην απογοητεύεται γιατί στην ειδικότητα μας δεν είναι άσχημα τα πράγματα. 

Η απορία μου είναι γιατί θεωρείς ότι ένας μηχανολόγος σε τεχνικό γραφείο υποαπασχολείται? Εννοείς ότι δεν είναι σημαντικά αυτά που κάνει ή ότι αμείβεται λίγο? Για εμένα τίποτα από τα 2 δεν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Το λέω επειδή δεν αξιοποιούν τη δύναμη των γνώσεων και της υπογραφής του. Ακόμα και σε επίπεδο τεχνικού γραφείου, τα ΠΕΑ, οι άδειες λειτουργίας, οι βεβαιώσεις, οι ΥΔΕ και οι Η/Μ μελέτες μονοκατοικιών και μικρών καταστημάτων αν ξεπερνούν το 50% των εσόδων το θεωρώ πρόβλημα (το ίδιο θεωρώ και για τον πολ/μηχ).

Πλήρης αξιοποίηση του τίτλου (που να δημιουργεί και μια προοπτική για το μέλλον) είναι να ασχολείσαι ως γραφείο ή ως μισθωτός με έρευνα - μελέτη - κατασκευή δημόσιου κυρίως φορέα, ή ιδιωτικού αντίστοιχης κλίμακας. Ειδικά για μηχανολόγους, το να διαχειρίζεσαι ως γραφείο ή να εργάζεσαι σε κάποια βιομηχανία ή μεγάλη επιχείρηση. Οτιδήποτε άλλο, πρόσκαιρο μεροκάματο και φθορά μόνο σου δημιουργεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Το πως θα αξιοποιήσει κανείς την δύναμη της γνώσης του έχει να κάνει με τον ίδιο. Είτε σε μικρή επιχείρηση δουλεύεις είτε σε μεγάλη εάν είσαι ικανός κ εργατικός θα αναπτύξεις τις γνώσεις σου. Εάν φτάσεις στο επίπεδο που θεωρείς ότι στην δουλειά που είσαι πλέον δεν εξελίσσεσαι τότε παίρνεις εφόδιο αυτά που έμαθες από αυτήν κ πας στην επόμενη.  

Τον να προτείνουμε σε ένα νέο που είναι στο ξεκίνημα να περιμένει πρόταση από μεγάλη κατασκευαστική ή καμία πολυεθνική είναι σαν να τον κοροϊδεύουμε.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν του λέμε αυτό. Του λέμε να αποκτήσει τα εφόδια με τα οποία θα φτάσει μια μέρα και εκεί.

Ας είναι και μικρό το γραφείο, αρκεί όμως να κάνει και έργα, όχι μόνο διεκπεραιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ θα συμφωνήσω.  Με τις μελέτες μόνο δεν γίνεται χαΐρι. Για να μπορείς όμως να κατασκευάσεις σωστά πρέπει να ξέρεις κ να μελετήσεις. Άρα πρώτα μελέτη κ μετά επίβλεψη κ κατασκευή. 

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τις μελέτες. Αν είναι μελέτες έργων, τότε μια χαρά, ίσως και καλύτερα από τις κατασκευές. Αλλά μελέτες έργων, όχι τυπικών αδειοδοτήσεων.

Έχοντας προλάβει και την εποχή "πριν τα ΠΕΑ", επίτρεψέ μου να θεωρώ πως κάτι τέτοιο μόνο δεν αξίζει καν. Είναι σα να έχεις αλλάξει ήδη επάγγελμα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.