Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υδραυλική μελέτη για ΕΥΔΑΠ


skarapournos

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Πρόκειται για μια περιπτωση οπου ζητηθηκε απο την ευδαπ μελέτη υδραυλική λογς του οτι θελουμε να αυξηθει η παροχή απο 3/4 σε 2 ". Πρρόκειται για εργοστάσιο οπου θα τροφοδοτεί με 2" μια δεξαμενή οπου χρησιμοποιειται συμπληρωματικά για τροφοδοσία μηχανημάτων.

 

Το ερώτημα ειναι πως υπολογιζουμε παροχη αιχμής ή μεση παροχή σε μια δεξαμενή οπου δεν υπάρχει ουτε πιεστικο,απλα ενα φλοτερ.σημειωτέον υπάρχει και γεώτρηση οπου συμπληρώνει την δεξαμενή. Τα λουτρά που υπάρχουν στο υπολοιποδικτυο θα τροφοδοτουνται με 3/4 όπως και πριν απο την υπάρχουσα γραμμη.

Οτιδηποτε πληροφορίες θα είναι χρησιμες....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό της παροχής αιχμής:

Εστω ότι υπάρχει απαίτηση από την παραγωγική διαδικασία, για την κανονική (Qnor) και την μέγιστη (Qmax) παροχή, από την δεξαμενή προς τα μηχανήματα.

Εστω ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι Vtot, από τον οποίο Vtot μόνο το ένα μέρος του είναι λειτουργικό, έστω Vw.

 

Εστω ότι θέλετε να γεμίζει η δεξαμενή σε χρόνο Dt.

 

Παίζοντας με τα Qnor, Qmax, Vw και Dt, μπορείς να υπολογίσεις τον ρυθμό παροχής για την πλήρωση της δεξαμενής.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει περίπτωση να δωσεις ενα παράδειγμα; Στην περίπτωση που η δεξαμενή παίρνει και απο γεώτρηση τι γίνεται;Στην ΕΥΔΑΠ το δείχνουμε;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να δείξεις την γεώτρηση στην ΕΥΔΑΠ. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πρόβλημα θα είχε, αλλά μία ερώτηση δεν θα έβλαπτε. Και φυσικά ρώτα και τι λεπτομέρειες θέλουν να δουν στην μελέτη.

 

Για να δώσω ένα παράδειγμα (που να σε βοηθήσει), θα πρέπει να ξέρω πάνω-κάτω τις συνθήκες και τις ανάγκες λειτουργίας (πώς διακυμαίνεται η παροχή προς τα μηχανήματα , αν όντως θέλετε να γεμίζει η δεξαμενή μέσα σε χρόνο Dt, κτλ). Ειδάλλως θα αρχίσω με υποθέσεις (ας πούμε ότι θέλετε να γείζίζει η δεξαμενή μέσα σε 1 ώρα ενώ εσείς θα θέλετε να γεμίζει μέσα σε 5 ώρες, ή ας πούμε μπορεί να τυχαίνει η μέγιστη ροή να είναι τριπλάσια της κανονικής και να συμβαίνει εντός του χρόνου πλήρωσης της δεξαμενής, αλλά μπορεί και να μην έχετε καν αξιόλογη διαφορά μεταξύ μέγιστης και κανονικής ροής).

 

Το σκεπτικό είναι: Μέσα σε χρόνο Dt θα πρέπει η παροχή πλήρωσης (το άθροισμα από ΕΥΔΑΠ και από γεώτρηση) να ισούται με την παροχή κατανάλωσης (είτε την μέγιστη αν υπάρχει, είτε την κανονική) συν το Vw/Dt (που είναι η παροχή για την πλήρωση της δεξαμενής).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.