Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με Layer Κτηματολογίου στα ΔΓΜ


Guest

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Ανοίγω αυτό το topic διότι δεν έχω βρει κάποιο άλλο σχετικό. Κατά την ανάρτηση ΔΓΜ στο κτηματολόγιο διαπιστώνω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα layer που ζητούν να συμπληρώσουμε. Συγκεκριμένα ζητάει το layer PST_KAEK  να ταυτίζεται με το DGM_PROP_FINAL. Το πρώτο αναφέρεται στο κλειστό polyline με το αντίστοιχο text που προκύπτει όταν εφαρμόσουμε τις συντεταγμένες του κτηματογραφικού και το δεύτερο ουσιαστικά πρόκειται για τη "νεα" polyline με την οποία πρέπει να αντικατασταθεί. Άρα πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται εφόσον εαν προσπαθήσουμε να το δούμε σε μαθηματικό τύπο πρέπει να ισχύει:

DGM_PROP_FINAL = PST_KAEK +(-) AREA_D (AREA_A)

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει σύντομα και αν μπορούμε κάπως να το γνωστοποιήσουμε και στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ να το διορθώσει. Απορώ που έχει περάσει 1,5 χρόνος και δεν υπάρχει ούτε σε ένα φόρουμ η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτό που σου ξεφεύγει είναι ότι όταν κάνουμε μία γεωμετρική μεταβολή διόρθωσης, δεν διορθώνουμε μόνο το δικό μας γεωτεμάχιο αλλά και κάποιο ή κάποια όμορα. Άρα δεν έχω μία κλειστή polyline στο PST_KAEK και στο DGM_PROP_FINAL, αλλά δύο ή περισσότερες. Για δοκίμασε το και αν δεν πετύχει κάνουμε τις γνωστοποιήσεις στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, MONOS said:

Συνάδελφε αυτό που σου ξεφεύγει είναι ότι όταν κάνουμε μία γεωμετρική μεταβολή διόρθωσης, δεν διορθώνουμε μόνο το δικό μας γεωτεμάχιο αλλά και κάποιο ή κάποια όμορα. Άρα δεν έχω μία κλειστή polyline στο PST_KAEK και στο DGM_PROP_FINAL, αλλά δύο ή περισσότερες. Για δοκίμασε το και αν δεν πετύχει κάνουμε τις γνωστοποιήσεις στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

 

Καλή παρατήρηση αδερφέ σε ευχαριστώ δεν το έχω δοκιμάσει θα το τεστάρω και θα σου πω. Με άλλα λόγια μου λες PST_KAEK1 + PST_KAEK2 = DGM_PROP_FINAL1 +DGM_PROP_FINAL2 ,όπου PST_KAEK1 και DGM_PROP_FINAL1 του δικού μας οικοπέδου και με νουμερο 2 του γείτονα που πχ μπαίνει σε μας... Νούμερο 3 , 4 σε περίπτωση που είναι παραπάνω. Τώρα έπιασα τη λογική σε ευχαριστώ για την απάντηση και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας. Έχω ανεβάσει το ψηφιακό αρχείο πάνω από 10 φορές και δεν μπορώ να εντοπίσω το σφάλμα. Αρχικά να αναφέρω ότι προσπαθώ να ανεβάσω ένα τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών, βάση των νέων προδιαγραφών για δικόγραφα. Πάντα το πρόβλημα στον έλεγχο είναι ότι

Παράθεση

Δεν υπάρχει πληροφορία ως πολύγωνο για τα παρακάτω επίπεδα: Layer PST_KAEK

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως έχω ένα κειμενάκι στο PST_KAEK που δεν αντοιστιχεί σε πολύγωνο.Λοιπόν, το μόνο που αναφέρει η οδηγία είναι οτι "σε περίπτωση που ζητείται η αλλαγή θέσης ενός γεωτεμάχιου ή η δημιουργία νέου γεωτεμαχίου το PST_KAEK θα περιλαμβάνει μόνο τα όρια των γεωτεμαχίων από τα οποία θα δημιουργηθεί το τελικό επίπεδο." Είχα φορτώσει αρχικά το dxf που κατέβασα από τον κωδικό του κτηματογραφικού διαγράμματος. Η υπόθεση που ανέλαβα συμπεριλαμβάνει και  μεταβολή πολυγώνου δημοτικής οδού που είναι τεράστιο. Μέσα σε αυτό το πολύγωνο κατέβηκαν εντός του dxf και άλλα γεωτεμάχια για τα οποία δεν έχω PST_KAEK γιατί παράγγειλα μόνο τα όμορα του γεωτεμαχίου που θα υποστεί τη μεταβολή. Δεν προσέχω την οδηγία, τα φορτώνω όλα μου βγάζει το παραπάνω σφάλμα. Σβήνω όλα τα πολύγωνα που είναι μέσα στο πολύγωνο του δρόμου και δεν έχουν ΚΑΕΚ, ξανά σφάλμα. Σβήνω τα γειτονικά πολύγωνα που δεν μεταβάλλονται. Ξανά σφάλμα. Συμπληρώνω Α1,Α2,Δ1,Δ2,  στα layer AREA_A και AREA_D,ξανά το ίδιο σφάλμα. Σβήνω το Α1,Α2, τα γράφω ΝΕΟ, ξανάκάνω τις διαδικασίες,ξανά το ίδιο σφάλμα. Δεν ξέρω τι άλλο να αλλάξω.Έσβησα όλα τα PST (τελευταία σκέψη) για να μείνει το PST_KAEK μόνο πάνω στα νέα πολύγωνα, πάλι το ίδιο σφάλμα. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 

Ξεκινώντας από το ground zero το πρόβλημα, είσαι σίγουρος ότι το πολύγωνο το έχεις αντιστοιχίσει στο σωστό layer? Το layer για το καεκ θα πρεπει να περιέχει το πολύγωνο σε μορφή απλής κλειστης polyline ΚΑΙ τον αριθμό ΚΑΕΚ σε μορφή mtext (εντολή mtext κ συμπληρώνεις). Αυτά τα 2 θα πρέπει να τα επιλέξεις να ανήκουν στο layer pst_kaek

 

Υπάρχει checklist στην οδηγία για να γίνει αποδεκτό το αρχείο. Αν παρεκκλίνει έστω κ απειροελάχιστα, θα φας άπειρες ώρες. Εκτέλεσε προσεκτικά ένα προς ένα τα βήματα της οδηγίας. Την πρώτη φορά εγώ έκανα 5,5 ώρες για να υποβάλλω ένα απλό ΤΔ. Ο λόγος ήταν το καταραμένο το perpendicular για ανοικτή polyline (δεν ταυτίζεται με το endpoint). Και από τα καντήλια που έριξα σίγουρα θα καταλήξω στην κολαση

Edited by [email protected]
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιάβασα αυτό που έγραψα, οργάνωσα τη σκέψη μου και με συνδυασμό τις εργατοώρες μου στο supermario και στο dark souls, επέμεινα και τα κατάφερα! Αρχικά, το DXF που κατέβασα, δεν το είχα προσέξει, έχει ένα layer PST μόνο με τα πολύγωνα και ένα layer PST_KAEK μόνο με τα ονόματα. Μόλις το πήρα χαμπάρι ότι το ίδιο το σύστημα με δουλεύει, μετέφερα το PST στο PST_KAEK* και το πρόβλημα λύθηκε. Σε ευχαριστώ που τέτοια ώρα ασχολήθηκες με την ερώτησή μου.

 

* μόνο τα πολύγωνα που αλλάζουν κατά τη διόρθωση, τα άλλα τα έσβησα.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.