Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέκταση μπάνιου στο φωταγωγό


torter10

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 5ου ορόφου (ρετιρέ). Η πολυκατοικία είναι του 1966, το διαμέρισμα χτίστηκε το 1975. Καθώς έχω μεγάλο πρόβλημα με το μπάνιο μου, το οποίο επί της ουσίας είναι ένα πολύ μικρό WC, στο οποίο ο χώρος της ντουζιέρας είναι γύρω από την λεκάνη, σκέφτηκα το εξής και θα ήθελα την γνώμη σας, καθότι άσχετος.

Το WC/μπάνιο διαθέτει ένα παράθυρο που βλέπει σε έναν από τους φωταγωγούς της πολυκατοικίας. Σκέφτηκα λοιπόν να γκρεμίσω τον τοίχο αυτόν, να ρίξω πλάκα και να επεκτείνω το μπάνιο έως τον απέναντι τοίχο και να το κλείσω από το πλάι, επανατοποθετώντας εκεί το παράθυρο. Το σπίτι όπως είπα είναι ρετιρέ, οπότε απλά ο φωταγωγός θα «τελειώνει» στον από κάτω όροφο, δεν θα κόβεται στη μέση.
 

Θα ήθελα να ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό (από άποψη δυσκολίας και στατικότητας), νόμιμο και αν δεν είναι τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να το κάνω. Σημειώνω ότι αν χρειαστεί συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών μπορώ να την έχω λόγω του ότι η πολυκατοικία είναι κατά μεγάλο μέρος οικογενειακή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Υ.Γ: Ο φωταγωγός είναι διάστασης (περίπου) 90 Χ 90.
 

 

Edited by torter10
Link to comment
Share on other sites

Να μην το κάνεις!!! Ψάξε άλλη λύση πχ γκρέμισε κάποιο τοίχο του σπιτιού και επέκτεινε το μπάνιο σου προς το σπίτι μέσα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο. Για ποιο λόγο προτείνεις να μην το κάνω;

Edited by torter10
Link to comment
Share on other sites

Το να κλείσεις τον φωταγωγό δεν είναι νόμιμο θα το βρεις μπροστά σου σαν πρόβλημα που δημιουργείς μετά.

Λες ότι θα κλείσεις τον φωταγωγό στο ύψος του ρετιρέ, ενώ από κάτω θα συνεχίζει κανονικά, ο φωταγωγός όμως έχει το νόημα ότι το φως εισέρχεται από πάνω προς τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται παρακάτω, με το που θα τον κλείσεις και το φως και ο αέρας δεν θα μπορεί να φτάσει στους χώρους παρακάτω που έχουν ανοίγματα στον φωταγωγό, το πιθανότερο ότι θα αντιμετωπίσεις καταγγελία.

Link to comment
Share on other sites

είναι μη νόμιμο, μη πρακτικό, μη αισθητικό, μη ασφαλές και μη συμφέρον ως προς το κόστος για ένα επιπλέον τ.μ.

γιατί δεν δοκιμάζετε να βάλετε συρόμενη πόρτα στο wc ώστε να κερδίσετε το χώρο που καταλαμβάνει η πόρτα. τι διαστάσεις έχει το wc?

Link to comment
Share on other sites

αλήθεια, αν μας βάλεις μια κάτοψη που έχει το μπάνιο σου στο site ίσως μπορέσουμε να σου πούμε μια λύση, βάλε να φαίνονται και τα διπλανά δωμάτια γιατί μπορεί να λες πως δεν χαλάς εύκολα τοίχους να μεγαλώσεις το μπάνιο προς δωμάτιο, πιο εύκολο και προτιμότερο όμως είναι παρά να χαλάσεις το φωταγωγό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.