Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποίηση AutoCAD


CKala

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, τελειώνω τις σπουδές μου σύντομα και έχω αποφασίσει να πάρω κάποια πιστοποίηση στο σχεδιαστκό πρόγραμμα AutoCAD γιατί πιστεύω οτι θα χρησιμεύσει στο βιογραφικό μου αλλά και επίσης θα μου ξεκλειδώσει επαγγελματικές ευκαιρίες (πάνω στον τομέα μου ή ακόμα και σε άσχετο τομέα) είτε για full time είτε για part time εργασία (είτε ακόμα και ως freelancer). 

Απο ότι έχω ψάξει υπάρχουν κάποια φροντηστήρια ή εργαστήρια σπουδών (δε ξέρω πως ακριβώς λέγονται) που κάνεις μαθήματα και στο τέλος δίνεις κάποια εξέταση και πέρνεις το πιστοποιητικό . Η απορία μου είναι η εξής , υπάρχουν διάφορα πιστοποιητικά με διαφορετική αναγνωρισιμότητα ? Eίναι δηλαδή σαν τα αγγλικά που για lower και proficiency υπάρχει το Cambridge , το Michigan κλπ κλπ ... και το πιο αναγνωρισμένο θεωρείται το Cambridge .

ή είναι ένα το χαρτί και αυτό είναι ?

εάν είναι να πάω να το πάρω να πάρω το πιο αναγνωρισμένο τουλαχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διάφορα είδη πιστοποιήσεων της Autodesk όπως:

  • certificate of completion, όπου ολοκληρώνεις την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου από κάποιο εξουσιοδοτημένο κέντρο της Autodesk (Authorized Training Center - ATC)  και σου χορηγείται το παρόν πιστοποιητικό μετά από μια απλή εξέταση ή εκπόνηση κάποιου απλόύ σχεδιαστικού project. Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά αφορούν για τις απλές εντολές και διαδικασίες του λογισμικού π.χ. Autocad, Inventor, 3ds max κλπ.
  • Autodesk Certified User (ACU), έχει την ίδια ισχύ με το προηγούμενο πιστοποιητικό, μόνο που δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου, πηγαίνεις σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κέντρο της Autodesk (ATC) και δίνεις online εξετάσεις
  • Autodesk Certified Professional (ACP), και σε αυτή την πιστοποίηση δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου, πηγαίνεις σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κέντρο της Autodesk (ATC) και δίνεις online εξετάσεις. Οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις αφορούν μεγαλύτερο εύρος εντολών & διαδικασιών του εκάστοτε λογισμικού προγράμματος.

Αφήνω εδώ το link της Autodesk όπου μπορείς να δεις την ύλη για τις πιστοποιήσεις ACUser και ACProfessional: https://www.autodesk.com/certification

 

Link to comment
Share on other sites

πεταμένα λεφτά.

Όποια εταιρεία ζητάει τέτοιες πιστοποιήσεις απλά δεν εχει ιδέα.

Ενα καλό portfolio εκμηδενίζει κάθε τέτοιο πιστοποιητικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, bilya63 said:

πεταμένα λεφτά.

Όποια εταιρεία ζητάει τέτοιες πιστοποιήσεις απλά δεν εχει ιδέα.

Ενα καλό portfolio εκμηδενίζει κάθε τέτοιο πιστοποιητικό.

 

για τις πιστοποιήσεις User & Completion δεν θα διαφωνήσω ιδιαίτερα αλλά για Professional πιστεύω ότι αξίζει, στο Inventor για παράδειγμα που ασχολούμαι είναι χαώδες η διαφορά περιεχομένου μεταξύ της μίας πιστοποίησης (User ή Completion) και της άλλης (Professional). Εννοείται πως ένα καλό portfolio είναι ένα μεγάλο asset 

Link to comment
Share on other sites

Ως χαρτί δεν παίζει ιδιαίτερη σημασία. Πρακτικά όμως πιστεύω ότι βοηθάει πολύ ένα νέο μηχανικό. Πόσο εύκολο είναι να τα μάθεις όλα μόνος σου με τον βέλτιστο τρόπο? Γίνεται, αλλά όπως όλα σε αυτή τη ζωή, αν μάθεις κάτι εκπαιδευόμενος από κάποιον με σύστημα, είναι καλύτερα.

Παράδειγμα για το παραπάνω, απορώ για το ότι τόσοι συνάδελφοί μου δουλεύουν AutoCAD και επιλέγουν με το mouse τις εντολές τύπου trim, extend, κλπ. Με το αρισταρό χεράκι στο πληκτρολόγιο και κάποια ελάχιστη απομνημόνευση δίφθογγων εντολών γλιτώνεις άπειρο χρόνο και κούραση. Αμφιβάλλω πόσο εύκολα κάποιος μπαίνει σε αυτή τη λογική μόνος του. Για να μην πω για ένα κάρο "σπάνιες" εντολές που σου λύνουν τα χέρια, και αντε βρες τες μόνος σου μπροστά στο χάος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.