Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Sign in to follow this  
kpahtas

Υγραέριο σε επαγγελματικό μαγειρείο και αερισμός - ΚΥΑ 31856/2003

Recommended Posts

Σε καφε-σνακμπαρ υπάρχουν εγκατεστημένες φιάλες προπανίου (2) σε χώρο κουζίνας, ο οποίος πληρεί τις διαστάσεις όγκου κλπ, υπάρχει σύστημα αυτόματης ανίχνευσης υγραερίου με πίνακα και 3 ανιχνευτές, αυτό που δεν υπάρχει όμως είναι τα ανοίγματα φυσικού αερισμού ή  τεχνητού που προβλέπονται στην 31856/2003. Υπάρχει μόνο ένας αεραγωγός που προσάγει αέρα για την καύση στη χοάνη. Να σημειωθεί επίσης ότι η κουζίνα, αν και βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο, επικοινωνεί με τον κύριο χώρο του μπαρ και των τραπεζοκαθισμάτων,  μέσω μόνιμου ανοίγματος πλάτους 90cm και ύψους 2.20, στο οποίο άνοιγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΤΑ.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1) Στην περίπτωση αυτή λόγω της επικοινωνίας, λογίζεται μόνο ο χώρος της κουζίνας ως χώρος εγκατάστασης των φιαλών σαν όγκος ή ολόκληρο το μαγαζί;

2) Στην κουζίνα είναι λίγο τεχνικά δύσκολο να κατασκευαστούν τα ανοίγματα αερισμού που απαιτούνται. Θα μπορούσε αν λογιστεί ολόκληρο το μαγαζί ως χώρος εγκατάστασης των φιαλών και , να καλυφθούμε από τον τεχνητό εξαερισμό του καταστήματος ως προς την ΚΥΑ 31856/2003;

3) Στην περίπτωση εγκατάστασης των φιαλών σε εξωτερικό χώρο και όδευσης των σωληνώσεων στην κουζίνα (τηρουμένων πάντα των απαιτήσεων της ΚΥΑ31856/2003), θα απαιτείται στην κουζίνα αερισμός; Από όσο γνωρίζω όταν τα προπάνια μπαίνουν έξω δεν θέλει καν ανίχνευση εντός της κουζίνας και στην ΚΥΑ31856/2003 αναφέρει απαιτήσεις αερισμού για τους χώρους εγκατάστασης των φιαλών και όχι κατανάλωσης υγραερίου

Edited by Pavlos33

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.