Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγη επιβλέποντα μηχανικού


Άντζελα Μεσίτσα

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών)

Καλημέρα σας δεν ξέρω αν το έχω τοποθετήσει στην σωστή ενότητα αλλά θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας.Όποιος γνωρίζει και μπορέσει να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.Είμαι σε διαδικασία να αγοράσω μια μεζονέτα στα τούβλα που εκδόθηκε άδεια πριν 20 χρόνια μετά τον σεισμό το 1999 και βγήκε 1 άδεια για ένα σπίτι σε δύο ιδιοκτήτες όπου έγινε και οριζόντια σύσταση και στο ίδιο εξ αδιαιρέτου οικόπεδο φτιάχτηκαν και χωρίστηκαν 2 μεζονέτες με κοινή είσοδο.Η μια μεζονέτα πουλήθηκε και αγοράστηκε από νέο ιδιοκτήτη πριν 10 χρόνια όπου και την τελειώσανε αμέσως και μένουνε κανονικά μέσα μέχρι και σήμερα.Εγώ τώρα που αγοράζω την άλλη μεζονέτα επειδή είχε υποθήκη για να γίνει άρση έπρεπε να πάρουμε την υπογραφή του φέρων μηχανικού του τότε ότι έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός.Τότε τα σπίτια τα είχε αναλάβει ο Δήμος να τα φτιάξει και ο κόσμος έπαιρνε δάνειο και τα έδινε κατευθείαν στο Δήμο όπου θα τους τα έφτιαχνε. Όταν όμως όλο αυτό έπεσε έξω ο κόσμος αναγκάστηκε και ανέλαβε μόνος του τα σπίτια να τα συνεχίσει.Με βεβαίωση ότι είναι όλα πληρωμένα από τον Δήμο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο π.χ υδραυλικά. Όταν λοιπόν εμείς σήμερα ψάξαμε να βρούμε τον φέρων μηχανικό του τότε για την υπεύθυνη δήλωση για την άρση μας είπε ο συγκεκριμένος ότι δεν έχει πληρωθεί από τον Δήμο πριν 20 χρόνια και για να παραιτηθεί και να αναλάβει κάποιος άλλος ζητάει να του πληρώσουμε εμείς την επίβλεψη και των 2 σπιτιών.Ο άλλος νέος ιδιοκτήτης που αγόρασε πριν 10 χρόνια προχώρησε κανονικά με άλλον μηχανικό και ζει κανονικά μέσα και μου λέει ότι δεν έχει καμία δουλειά να πληρώσει τίποτα και πως τα έκανε όλα νόμιμα όπως του έλεγαν.Ο φέρων μηχανικός που αναγράφεται στην άδεια που έχω στα χέρια μου λέει πως θα πάει να το ψάξει στην πολεοδομία να δει πως ο άλλος συνέχισε χωρίς την δική του παραίτηση.Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση???Αν ο άλλος ιδιοκτήτης όντως έκανε αναθεώρηση της άδειας με άλλον μηχανικό και υπάρχει αμοιβή στην επίβλεψη είμαστε και εμείς καλυμμένοι ή θα έκανε αναθεώρηση της άδειας μόνο της μιας μεζονέτας αλλά η άδεια όταν βγήκε έλεγε για ένα σπίτι και μετά έγινε οριζόντια και χωρίστηκαν,εγώ μπορώ να βάλω δικό μου μηχανικό να συνεχίσω?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
ο τονισμός διορθώθηκε από το μέλος με νεότερη δημοσίευση
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.