Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ξεκινά ο δειγματοληπτικός έλεγχος για 67.000 δηλώσεις αυθαιρέτων


Engineer

Recommended Posts

7 λεπτά πριν, nik said:

Καλά δεν συνεχίζω την κουβέντα γιατί μου καίγεται ο εγκέφαλος με αυτά που γράφεις. 

Απο το να κάψεις τον εγκεφαλό σου εξηγείσε μας τι θές να πείς μπας και γλιτώσουμε το δίκο μας.... και προφανώς το δικό σου κράτος δικαίου περιορίζεται σύμφωνα και προφανώς στο  ποιους θα ελέγξει, ποτε θα τους ελέγξει και αν θα τους ελέγξει στο τι συμφέροντα εξυπηρετουνται εκείνη εποχή!!  

μήπως η ισονομία εχει ως αρχή την ίση αντιμετώπιση ολων;;; Αν συμφωνείς τότε γιατί να μην τους ελέγξει ολους; ή μήπως οι ολοι έχουν πράγματα να φοβηθούν;;;

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το (όπως και τις αμέσως προηγούμενες δημοσιεύσεις σου). Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by giannisp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλέ μου φίλε, στη βάση τους, θεωρώ ότι, δεν διαφωνεί κανένας με αυτά που γράφεις..... Λυπάμαι όμως, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, σηκώνει άλλη συζήτηση, δεν υπάρχει λόγος να το ανακατεύουμε με αυτό του τίτλου του θέματος.... Δεν πρόκειται ουδείς να κάνει συμψηφισμούς.... 

 

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ προφανώς ο φίλος έχει υπογράψει "αρκούδες" και πάει να κάνει ένα ιδεολογικοπολιτικο αχταρμά για να μην γίνει τίποτα στο τέλος μπλέκοντας τελείως άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Έλεγχο αδειών εκ των υστέρων.....με έλεγχο τακτοποιήσεων τώρα......Καταρχάς οι νόμοι από το 2011 είναι σαφείς και ειλικρινείς και προβλέπουν δειγματοληπτικούς ελέγχους, δεν είναι κίντερ έκπληξη αυτό που θα γίνει τώρα. Τα ξέραμε όσοι ασχοληθήκαμε. 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, nik said:

ΙΑΣΟΝΑ προφανώς ο φίλος έχει υπογράψει "αρκούδες" .............

Αυτό δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις και κακώς κατά τη γνώμη μου το αναφέρεις....

 

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ άνθρωπος που συμψηφίζει πολλά και άσχετα πράγματα μεταξύ τους απαιτώντας φαραωνικά μέτρα συνήθως δεν θέλει να γίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, nik said:

ΙΑΣΟΝΑ άνθρωπος που συμψηφίζει πολλά και άσχετα πράγματα μεταξύ τους απαιτώντας φαραωνικά μέτρα συνήθως δεν θέλει να γίνει τίποτα.

Προφανώς και δεν με ξέρεις και προφανώς δεν ξέρεις τι έχω υπογράψει και αν έχω υπογράψει.....το να υποστηρίζω όμως οτι πρέπει να ελέγχουν όλοι για οποιαδήποτε υπογραφή τους και οποιαδήποτε στιγμή την έβαλαν αυτοί μαλλον δηλώνει οτι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα!!!

 Ισως σε εσένα σε φοβίζει κάτι για αυτο αντιδράς και με τέτοιο σπαδμοδικο  και προσβλητικό τροπο!!!

Οι εποχες πάντως πουν κάποιοι ήταν στο απυρόβλητο τα χρόνια  του 80 και του 90 έχουν περάσει και έχουν χαθεί.... :)

 

Link to comment
Share on other sites

Ήρεμα μάγκες, τα "αφεντικά" δεν το 'χουν σε τίποτα να μας .........(π.χ. τραγουδήσουν δυό φωνήεντα κ.λπ.).

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλοί οι έλεγχοι. Ελπίζω στα θέματα ερμηνείας του νόμου, να είναι αποδεκτές όλοι οι κατά καιρούς αντικρουόμενες ερμηνείες που έχουν δοθεί (ή η έλειψη ερμηνείας), εκείνα τα καλοκαίρια που παίζαμε την Πυθεία....
Άραγε οι αεροφωτογραφίες του 2011, θα βγουν πριν αρχίσουν οι έλεγχοι;

Οι έλεγχοι αυτοί, θα είναι αποδεκτοί από ΥΔΟΜ, Εφορείες Αρχαιοτήτων κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς αν θα είναι δεκτοί από φορείς ? Οι έλεγχοι θα βγάζουν μία δήλωση άκυρη ή όχι με κάθε νόμιμη συνέπεια μετά. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα ενημερώνεται κάποιος μετά και τι θα πρέπει να κάνει. Το πρόβλημα θα είναι για τα συμβόλαια που έχουν ήδη γίνει. Αλλά από την στιγμή που δεν έχουμε ηλεκτρονικά συστήματα που επικοινωνούν μεταξύ τους π.χ. υποθηκοφυλάκειο με ΤΕΕ όλα αυτά είναι χύμα και ο κάθε ιδιοκτήτης και μηχανικός φέρει την ευθύνη σε ό,τι κάνει.

Για παράδειγμα από έλεγχο μία δήλωση που είχε επισυναφθεί σε συμβόλαιο βγαίνει άκυρη ή έστω θέλει διορθώσεις. Η δήλωση αναγκαστικά επιστρέφει σε υπαγωγή για να διορωθεί άρα επηρεάζεται πλέον το έντυπο της τακτοποίησης καθώς έχει άλλες ημερομηνίες υπαγωγής, περαίωσης κτλ. Το έντυπο που έχει επισυναφθεί στο συμβόλαιο είναι διαφορετικό. Κάποιος τυπικός συμβολαιογράφος και αφού υπάρχει νομικό κενό θα σου πει ότι το συμβόλαιο είναι πλέον άκαιρο. Κατ' εμέ πρέπει να βγει μία εγκύκλιος που να διευκρινίζει ότι δηλώσεις που δεν αλλάζει το βασικό κείμενο της δήλωσης και το νόημα της ακόμη και αν τροποποιηθεί μερικώς και αλλάξει το πρόστιμο κτλ δεν ακυρώνουν ένα συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Ποια εγκύκλιος 

Νόμος πρέπει. Να καθορίσει ανοχές να μην ακυρωθεί   και να συντάσσεται τροποποιητικο.Πχ 8 τμ 20 cm κτλ .Τα περισσότερα θεωρώ θα έχουν λαθη ως προς συντελεστές το οποίο ουσιαστικά δεν επηρεάζει το συμβόλαιο που ασχολείται με τμ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.