Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καμινάδα λέβητα φυσικού αερίου/τρύπημα πλάκας


DotSoul

Recommended Posts

Γεια σας. Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη κάποιου μηχανολόγου-μηχανικού. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι η καπνοδόχος εξωτερικού επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου. Ο λέβητας έχει τοποθετηθεί σε μπαλκόνι στον δεύτερο διπλοκατοικίας όπου διαμένω και αυτήν την κατάσταση βρήκα όταν μετακόμισα σε αυτό το διαμέρισμα. Οπως ανέφερα πρόκειται για διπλοκατοικία, από πάνω δεν υπάρχει άλλος όροφος παρά μόνο η ταράτσα. Στις τρεις φωτογραφίες βλέπετε πως για να περάσει την καμινάδα τρύπησε την πλάκα, στη μία φωτογραφία (την τελευταία) φαίνεται και που ακριβώς τελειώνει η οροφή του μπαλκονιού όπου τοποθετήθηκε ο λέβητας. Να διευκρινίσω ότι θέμα γειτνίασης με άλλα κτίσματα δεν υπάρχει. Η ερώτησή μου είναι η εξής: ήταν απαραίτητο να τρυπήσει και μάλιστα με τον τρόπο που βλέπετε την πλάκα για να περάσει την καπνοδόχο;; Δεν είμαι μηχανολόγος-μηχανικός, δεν έχω καμμία ανάλογη ή παρεμφερή ειδικότητα, αλλά γνωρίζω ότι οτιδήποτε αφορά σε τρύπημα πλάκας δεν είναι ούτε απλό, ούτε γίνεται με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Eννοείται ότι αυτή η οπή δεν μονώθηκε, αλλά έγινε ένα πασάλειμμα και βλέπετε στις φωτογραφίες πως τα νερά έρρεαν μέσα στο λέβητα, ο οποίος πλέον πρέπει να αντικατασταθεί διότι αχρηστεύθηκε. Και εννοείται ότι θα καλέσω και πολιτικό μηχανικό να ελέγξει την πλάκα διότι εμφανίστηκαν ρωγμές σε τοίχους και υγρασίες μέσα στο σπίτι και κοντά στο σημείο που τρύπησε ο... μάστορας.

Ευχαριστώ.

1a.jpg

1β.jpg

1γ.jpg

Edited by DotSoul
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, DotSoul said:

.........................ι αυτήν την κατάσταση βρήκα όταν μετακόμισα σε αυτό το διαμέρισμα.....

Φροντίστε άμεσα να ξαναμετακομίσετε σε άλλο διαμέρισμα.... Κι αφήστε άλλον να βγάλει "...το φίδι από την τρύπα"!!!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 21/2/2020 at 9:56 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Φροντίστε άμεσα να ξαναμετακομίσετε σε άλλο διαμέρισμα.... Κι αφήστε άλλον να βγάλει "...το φίδι από την τρύπα"!!!

 

Είναι λίγο δύσκολο να μετακομίσω (μετακομίσουμε) καθώς πρόκειται για ιδόκτητη κατοικία του συντρόφου μου. Να υποθέσω ότι θεωρείτε πως υπάρχει στατικό θέμα (και μάλιστα σοβαρό) στην πλάκα, στο διαμέρισμα; Αναμένω ούτως ή άλλως πολιτικό μηχανικό για να το ελέγξει, καθώς αφενός πρόκειται για κατοικία του 1965, αφετέρου μιλάμε για μία ταράτσα πλημμελώς (για να μην πω κάτι χειρότερο) στεγανοποιημένη, μονωμένη κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δεν πέφτουν τα σπίτια από μία τρύπα Φ8εκατοστά.


Τώρα αν έπρεπε να στο σοβατίσει από κάτω και να στο στεγανοποίηση από πάνω ναι έπρεπε αλλά δεν ξέρει κανείς ποια ήταν η συμφωνία.

Στις φωτογραφίες σου όμως γενικά οι σοβάδες έχουν τα χάλια τους και δεν έχει να κάνει με το λέβητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.