Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ: Προς απλούστευση αδειοδότησης των ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός του Μαρτίου, το συγκεκριμένο στάδιο αδειοδότησης καταργείται.

Δεν θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος κύκλος υποβολής αιτήσεων για λήψη άδειας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, καθώς με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον ίδιο μήνα, το συγκεκριμένο στάδιο αδειοδότησης καταργείται.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτό έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ζητηθεί από τη ΡΑΕ γνωμοδότηση για την απαιτούμενη τροποποίηση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Η Βεβαίωση αυτή θα προκύπτει από μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία σε σχέση με την ισχύουσα, κατά την οποία θα ελαχιστοποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Τον Ιούνιο του 2020, σε σύντομο δηλαδή χρονικό διάστημα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το νέο πλαίσιο. Στόχος των ρυθμίσεων είναι η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.