Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πότε θα δηλώσουν κλίμακα εισφορών οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου κι εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στον ψηφιακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr – και εκεί οι μη μισθωτοί θα επιλέξουν την κατηγορία στην οποία θα ενταχθούν για το 2020.
 
Στην συνέχεια και έως τις 20 Μαρτίου θα κληθούν να επιλέξουν την κλίμακα των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου έως το τέλος του 2020.
 
Μετά την επιλογή της κατηγορίας των ασφαλιστικών εισφορών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει στην ανάρτηση των νέων ειδοποιητηρίων για της εισφορές του Ιανουαρίου 2020.
 
Καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των νέων εισφορών είναι επίσης η Παρασκευή 20 Μαρτίου.
 
Στην συνέχεια κάθε μήνα θα εκδίδονται τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές που έχουν επιλέξει οι επαγγελματίες. Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι πληρωτέα έως τα τέλη του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για τον ΕΤΕΑΕΠ τίποτα !!!!!

Αυτός έχει εκδόσει κανονικότατα τα ειδοποιητήρια ... και στα @@ του .... καλά μας κάνουν .... μαντείο Δελφών... φύλλα δάφνης .... για το τι θα κάνουμε ....

[Οι εισφορές επικουρικού αφορούν μόνο τους αυταπασχολούμενους μηχανικούς και δικηγόρους. Οι εισφορές εφάπαξ αφορούν μόνο τους αυταπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους]

Link to comment
Share on other sites

Θα αναφέρω κυριολεκτικά ασχολίαστο από 'μένα αυτά που μόλις μου είπαν στον ΕΤΕΑΕΠ σε τηλεφωνική επικοινωνία στο 210-3275000.
Μου είπαν αυτό που έγραψα και εγώ τις προηγούμενες ημέρες. 

Ότι δηλαδή δεν έχει ψηφισθεί ακόμη ο νόμος και σύμφωνα με τον ισχύοντα πρέπει να πληρωθούν έως 28/2/2020.

Δεν έχει βγει κάποια επίσημη ενημέρωσή τους να μην τα εκδώσουν οπότε δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά. Το τι κάνει ο ΕΦΚΑ είναι δικό του θέμα. Μου είπαν ότι πρέπει να πληρωθούν κανονικά και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν εκδοθεί ο "νέος" Ιανουάριος ο οποίος και δεν θα φανεί απλήρωτος απλά θα υπάρξει το πιστωτικό.
Τώρα το πόσο μπορεί να βασισθεί κανείς σε αυτά είναι δικό του θέμα. .... δεν κατάφερα το ....ασχολίαστο😀...!!
 

Link to comment
Share on other sites

Το τι αντιπροσωπεύει η κάθε κατηγορία έχουμε εικόνα? Δλδ τι σημαίνει αυτό στην περίθαλψη, σύνταξη κλπ  έχει κοινοποιηθεί κάπου?

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με αυτό που έγραψα παραπάνω για τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, σχετική ενημέρωση/πληροφόρηση από πιο έγκυρη πηγή, το TAXHEAVEN:

"...Σχετικά με τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον συνεργάτη του κόμβου κ. Δημήτρη Μπούρλο μας ενημέρωσε ότι, οι εν λόγω ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να καταβληθούν και οι διαδικασίες που αφορούν στις όποιες αλλαγές στο ΕΤΕΑΕΠ  με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο του 2020."

Οπότε μάλλον θεωρώ ότι λύθηκε η απορία του αν πληρώνουμε τις εισφορές του Ιαν '20 που εκδόθηκαν (και αυτές που θα εκδοθούν για κάποιους μήνες εντός του '20)

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47537/eidopoihthria-efka-basei-toy-neoy-nomoy-pws-oa-ginei-h-epilogh-anwterhs-kathgorias

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.