Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Συνάδερφοι καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς αν τα σπιτάκια κήπου που πωλούνται έτοιμα στην αγορά θεωρούνται προσωρινή κατασκευή βάσει ΝΟΚ και κατ’ επέκταση αν μπορούν αν τοποθετηθούν σε εξώστη χωρίς την έκδοση άδειας;

Συνήθως αυτές οι αποθήκες είναι ξύλινες ή πλαστικές, έχουν επιφάνεια 4-6 τ.μ., επικλινή στέγη ύψους 1,80-2,20 μ. και πάτωμα (βλ. επισυναπτόμενο).

Βάσει ΝΟΚ, προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο.

Βάσει του άρθρου 29 του Ν.4495/2017, που αναφέρονται οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας:

  • Στην περίπτωση (ε) αναφέρεται η εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών της παρ.74 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό στατικής επάρκειας.

  • Στην περίπτωση (λγ) αναφέρονται πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο.

Στις περιπτώσεις του άρθρου 30 του Ν.4495/2017, που αναφέρονται οι εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, δεν αναφέρεται αυτή η περίπτωση.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνω ότι τα σπιτάκια κήπου είναι προσωρινές κατασκευές βάσει ΝΟΚ και για την τοποθέτησή της σε εξώστη χρειάζεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (περ. ε, άρθρου 29, Ν.4495/2017)

Συμφωνείτε;

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, bati7xanthi said:

.....

....Συμφωνείτε;....

Ας πούμε συμφωνούμε….

Εσυ αν (ή όταν) σου έρθει απαγορευτικό από ΥΔΟΜ θα μας ενημερώσεις? ….

 

και για να μη υπάρχουν αν ή ερμηνείες διαφορετικές ανα ΥΔΟΜ μπας και να καταθεσεις "κάτι" με σχέδιο κάτοψης  στην ΥΔΟΜ μαζί με την εικόνα του "σπιτάκι κήπου" που θες να βάλεις σε εξώστη να το έχεις κι εσύ κι εμαί σε χαρτί το οκ ορ νοτ οκ..... 

Link to comment
Share on other sites

Κώστα,

και γιατι οχι????

αν ολος  ο εξωστης ειναι γεματος γλαστρες με φυτα, μιλαμε για πολλααα φυτά...

γιατι να μην ειναι "κηπος"?

[οπως οι κρεμαστοι της Βαβυλώνος..]

Αρα γιατι να μην εχει αυτος ο κήπος το δικο του "σπιτακι"???

[παρεσυρθην ...βεβαιως...βεβαιως......]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.