Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση από το ΤΣΜΕΔΕ για τον ΟΑΕΔ (για επίδομα ανεργίας μη μισθωτού μηχανικού)


iaktsa

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω κάνει αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας να μου δώσει βεβαίωση που να φαίνεται:   α)ο χρόνος ασφάλισής μου στον ΕΦΚΑ (πρώην Τομέα του ΕΤΑΑ), όπως και β)η ημερομηνία της διακοπής της ασφάλισης. Την εν λόγω βεβαίωση θα καταθέσω στον ΟΑΕΔ της πόλης μου (τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τα έχω ήδη καταθέσει) προκειμένου να λάβω επίδομα ανεργίας μη μισθωτού μηχανικού. 

Την αίτηση την έκανα στις 17/12/2019 και μου είπαν ότι θα μου την στείλουν ταχυδρομικά στην διεύθυνση που τους έδωσα. Στις 17/1/2020 μίλησα με κάποιον από το Πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ Αθήνας και τους έστειλα έγγραφο προς το Τμήμα Ασφάλισης (το οποίο και πρωτοκόλλησαν) με το οποίο ζητούσα την επίσπευση έκδοσης και αποστολής της βεβαίωσης. Επίσης, το εν λόγω έγγραφο το έστειλα με email σε κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν σχέση με το τμήμα ασφάλισης, αλλά δεν απάντησαν.

Να σημειώσω ότι προτού πάω να κάνω την αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας, είχα ταλαιπωρηθεί για περίπου 2 μήνες στο ΤΣΜΕΔΕ της πόλης μου, με λάθος βεβαιώσεις που μου έδινε και που δεν τις δεχόταν ο ΟΑΕΔ. Τελικά επειδή δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει, μου είπε ο εκεί υπεύθυνος να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας. Από τον ΟΑΕΔ, μου είπε η αρμόδια υπάλληλος (στην οποία καθέθεσα τα δικαιολογητικά) ότι κανένα αίτημα για επίδομα ανεργίας μή μισθωτού μηχανικού (της πόλης μου) δεν είχε γίνει μέχρι τότε αποδεκτό, λόγω των λανθασμένων βεβαιώσεων που χορηγούσε το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ, και προφανώς -λέω εγώ- μετά την τόση ταλαιπωρία κανένας συνάδελφος δεν πήγε στο ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας.  

Επειδή:

- η εν λόγω βεβαίωση είναι το μοναδικό έγγραφο που υπολείπεται για να εγκριθεί η χορήγηση του επιδόματος

- δεν απαντούν -γενικώς- τα τηλέφωνα του ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας (ούτε τα σχετικά με το τμήμα ασφάλισης)

Έχει (?) κανείς εμπειρία από τη διαδικασία έκδοσης και αποστολής αυτής της βεβαίωσης, όπως π.χ. τί χρόνο παίρνει;  Πρέπει άραγε να ξαναπάω στην Αθήνα, -και αν πάω- υπάρχει περίπτωση να μου την δώσουν επιτόπου(?)  ή τσάμπα θα πάω;

Οτιδήποτε γνωρίζει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει, θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ.

 

Edited by iaktsa
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, 

Με ενδιαφέρει πολύ η διαδικασία. Αν δεν σου κάνει κόπο να μου στείλεις ένα μήνυμα για να με βοηθήσεις σχετικά, θα σου είμαι ευγνώμων!

Σε ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα

η διαδικασία για το εν λόγω επίδομα πλέον (τα καλά του κορωνοιού) γίνεται και ονλαιν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

για την αίτηση εν ενεργεία μηχανικών (όχι διακοπή) να λάβουν την απαραίτητη βεβαίωση που θα αναφέρει ως γράφει ο ΟΑΕΔ στις οδηγίες του:

1. Βεβαίωση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με την οποία πιστοποιείται:

α. η ημερομηνία της τυχόν διακοπής της ασφάλισης (τούτο δεν αφορά τους εν ενεργεία Μηχαν προφανώς)

(Εξυπακούεται ότι η ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης δεν θα εμπεριέχεται στη Βεβαίωση του ΕΦΚΑ, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος αιτείται το βοήθημα με βάση την προϋπόθεση 1β [εισοδηματικό κριτήριο]).

β. ο χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ (πρώην Τομέα του ΕΤΑΑ) βάσει του οποίου ο ασφαλισμένος αιτείται το βοήθημα

γ. ο χρόνος καταβολής στον ανωτέρω Τομέα της εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων - Κλάδος ασφαλισμένων πρώην ΕΤΑΑ.

Οπότε σήμερα που επισκέφτηκα το ΕΦΚΑ (πρ ΕΤΑΑ -πρώην ΤΣΜΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη (μετά από όχι μεγάλη αναμονή-2 "πελάτες" πριν απο μένα στον 2ο όροφο) μια κοπέλα υπάλληλος (και παλιότερα μου χε φανεί οτι το προσπαθεί εκεί μέσα να βοηθήσει)  μου έδωσε μια έτοιμη/προτυπωμένη αίτηση για Χρόνο Ασφάλισης στην οποία μου υπέδειξε να συμπληρώσω και το γ) από τα προηγούμενα. και να την υποβάλω στο ισόγειο (πρωτόκολλο). Μου ζήτησε αν της στείλω ηλεκτρονικά μόνο ένα στιγμιότυπο οθόνης από το Ταξις νετ, για του εν ενεργεία ΚΑΔ μου (οτι είμαι ενεργός μηχανικός ελ επαγγελματίας δηλαδή). Αποστολή στο [email protected]  (μου πε δεν χρειάζεται να γράψεις ΥΠ οψιν ..από μένα περνάνε όλα μη στενοχωριέσαι θα το λάβω).
Οπότε σας επισυνάπτω όσοι είστε κεντρική Μακεδονία και σας αφορά την αίτηση να την γράψετε αν θέλετε μόνοι σας (την δεύτερη σελίδα δν την φωτογράφισα δν ειχα ...να πάτε κατευθείαν στο ισόγειο να μην περιμένετε στον 2ο να σας την δώσει η εν λόγω υπάλληλος. και φυσικά επισυνάψτε και τους ΚΑΔ σας σε μια εκτύπωση.

ΤΩΡΑ αν θα λάβω τη σωστή βεβαίωση και πότε άγνωστο αλλά ελπίζω...το αυτό και για τον ΟΑΕΔ (Αν θα τα κάνει δεκτά) ιδωμεν λοιπόν (θα επανέλθω αν τελεσφορήσει).

301583750_.png.c5fbfd49dc8d0b3b86f7e527a7487820.png
437559363_.png.181d2aaccab58ca324de1a6d7ebf19ec.png

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι ..στο θέμα.
Λοιπόν η έκδοση των βεβαιώσεων (δίνουν 2 ξεχωριστές αλλά με ιδια ημερομηνία πρωτοκόλλου)  έγινε σε μια μέρα (Δευτέρα αίτηση Τρίτη έτοιμες).

Με κάλεσαν από το τηλ 2310276918 (νομίζω ειναι η εξυπηρετική υπάλληλος που ανέφερα στο προηγούμενο πόστ..αλλά επεφυλάσομαι)

Παρεμπιπτόντως οι αναλυτικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ..εδω

Ανεβάζω και τις βεβαιώσεις να χετε μια ιδέα οι ενδιαφερόμενοι ..(επίσης οτι έχω ειδικότητα Πολιτικός - Τοπογράφος για το ΤΣΜΕΔΕ δεν το χα υπόψιν μου  🤣🤣  και μεσα στο κείμενο μου αλλάζουν και το γένος (Βεβαιώνουμε οτι ο....ειναι ασφαλισμένη .... ) Μάλλον γράφονται λίγο βιαστικά ...

Vevaiwsis Efla Tsmede gia michanikos.pdf
Αν τελεσφορήσει η δουλειά και με τον ΟΑΕΔ θα επανέλθω..
 

καλή επιτυχία σε όσους άλλους προσπαθήσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και για την πλήρη ενημέρωση της εξέλιξης..
η αιτηση στο ΟΑΕΔ μεσω Ε υπηρεσίες με κωδικούς ταξισνετ.. Αίτηση 30/9 (υπευθ τμήμα ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου 10Α) ..τηλεφ επικοινωνία απο ΟΑΕΔ 6/10 (κα  Κοντοβανη -2313322639 - ημιοροφος ΟΑΕΔ) μου λέει πρέπει να πάω αυτοπροσωπ να καταθέσω και να ελεγχθεί το ΔΠΥ (το οποίο κρατά ο οργανισμός για οσους ειναι ενεργοι, σε περιπτωση που χρειαστεί να εκδοθεί ΑΠΥ/τιμολογιο σε πελάτη πηγαίνεις το παίρνεις και εκδιδεις το παραστατικό το ποσο του οποίου θα αφαιρεθεί απο το επίδομα των 360€ ).
Πήγα εξυπηρέτηση σε 5 λεπτά ..και αυτό ήταν ..
Μωρε μπράβο ο ΟΑΕΔ με τις ελεκτρ υπηρεσίες του!!
 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πόσο είναι αυτό το επίδομα και πόσα χρόνια υπηρεσίας πρέπει να έχεις συμπληρώσει ως ελ/επ για να το δικαιούσαι;

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, georgios_m said:

πόσο είναι αυτό το επίδομα και πόσα χρόνια υπηρεσίας πρέπει να έχεις συμπληρώσει ως ελ/επ για να το δικαιούσαι;

http://www.oaed.gr/boethema-anergias-autotelos-ephka-teos-etaa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η παρακάτω τοποθέτηση αφορά σε ερώτημα συναδέλφου εδώ, και γράφω στο παρόν ως πιο σχετικότερο νήμα.

Λοπόν η απάντηση στο ερώτημα είναι:

Ναι, εφόσον πληρούνται οι προυποθέσεις που θέτει η Αριθμ.Φ.10043/24986/952/8.7.2020 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

[οι βασικές προυποθέσεις ετέθησαν με την προ ΕΦΚΑ απόφαση με Αριθμ.Φ.80000/8285/253/26.3.2013 του ιδίου Υπουργείου η οποία πρακτικά εξομοίωσε το επίδομα ανεργίας των ελ. επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων με το επίδομα των "κλασικών" ανέργων]

σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που αναφέρει το δημοσίευμα που παραθέτεις (δηλ. τις διευκρινίσεις για το επίδομα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων που έδωσε με την Εγκ.69793/10-11-2020 ο ΟΑΕΔ που αφορά τους τέως ΕΤΑΑ.

[Για τους ΜΜΕ είναι άλλη εγκύκλιος, είναι η Εγκ.69791/10-11-2020 του ΟΑΕΔ]

edit: Συνάδελφος πρόσφατα, λίγο παραπάνω έχει γράψει αρκετά πράγματα αναλυτικά.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.