Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τ.μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ


Engineer

Recommended Posts

απο την ΠΟΛ 1237/14

Θέση στάθμευσης ανοικτή ή κλειστή.
Θέση στάθμευσης
ορίζεται ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως προσδιορίζεται είτε από την οικοδομική άδεια είτε από τον τίτλο κτήσης, που αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία. Εφόσον η θέση στάθμευσης δεν αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, αναγράφεται ως βοηθητικός χώρος της ιδιοκτησίας, της οποίας αποτελεί παρακολούθημα ή της μονοκατοικίας στην οποία ευρίσκονται.
Εφόσον δεν προκύπτει η επιφάνεια της θέσης στάθμευσης από την οικοδομική άδεια ή τον τίτλο αυτής, η επιφάνεια της θεωρείται ότι είναι 20 τ.μ., εκτός αν η πραγματική επιφάνεια είναι μεγαλύτερη. Οι βοηθητικοί χώροι / θέσεις στάθμευσης, που δεν αποτελούν αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, βρίσκονται στους κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους πολυκατοικίας και δεν ανήκουν, ως παρακολούθημα, σε οριζόντια ιδιοκτησία της πολυκατοικίας, δεν αναγράφονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων.
Δεσμευμένες θέσεις στάθμευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.1221/1980 και 960/1979, δεν αναγράφονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, εφόσον βρίσκονται σε ακάλυπτο οικόπεδο. Αν όμως έχουν δεσμευθεί θέσεις στάθμευσης και αυτές είναι στεγασμένες, αναγράφονται.

7

 
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

όταν μετράμε κοινόχρηστα τμ πολυκατοικίας, η σκάλα και το ασανσέρ μετράνε σε κάθε όροφο ή μόνο στο ισόγειο μια φορά?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στον ίδιο Δήμο, με διαφορετικούς αριθμούς παροχής φυσικά.

Όταν κάνω "εισαγωγή στη δήλωση" από τον πίνακα που βγάζει το Ε9, μου δίνει το μήνυμα: "Βρέθηκαν παραπάνω από ένα ακίνητα με τον ίδιο αριθμό παροχής στον επιλεγμένο Δήμο τα οποία θα προστεθούν αυτόματα στη δήλωση. Συνέχεια Ναί/Όχι".

Άν συνεχίσω μπαίνουν και τα δύο ακίνητα με τον ίδιο αριθμό παροχής, κάτι που είναι λάθος βέβαια. 

Σκέπτομαι να μή λάβω υπ' όψιν τί δίνει το Ε9 και να κάμω σωστή δήλωση με σωστούς αριθμούς ΔΕΗ για το ακίνητο που θέλω να διορθώσω τα τετρ. μέτρα. (Το δεύτερο ακίνητο είναι ούτως ή άλλως σωστό).

Ξέρει κανείς άν είναι σωστό αυτό που σκέπτομαι, ή τί άλλο είναι σωστό να κάνω;;

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

οι αριθμοι παροχης  ηλεκτρικου γραφονται  απο τον καθε ενα στο Ε9

Ελεγξες τι εχει γράψει  στην στηλη 31 ο πελατης?

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, pipakos said:

Το υπογραμμισμένο στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο στη σελίδα 2 αναφέρει:

 

 

Σημειώνεται ότι μετά την πάροδο της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας παύουν να ισχύουν

 

οι ευνοϊκές ρυθμίσεις περί απαλλαγής από τα πρόστιμα λόγω μη υποβολής δήλωσης όπως

 

και των πριν την 1-1-2020 οφειλόμενων ποσών από μη βεβαιωθέντα τέλη και φόρους. Ειδικά

 

για τους υπόχρεους που έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν στις διατάξεις περί αναστολής

 

επιβολής κυρώσεων επί αυθαίρετων κατασκευών χρήσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο

 

άρθρο 102 παρ. 1 του ν. 4495/2017, η προθεσμία υποβολής δήλωσης στην ηλεκτρονική

 

πλατφόρμα είναι ίδια με την προθεσμία που προβλέπεται στο άρθρο 102 παρ. 1 του ν.

 

4495/2017, όπως κάθε φορά ισχύει.

 

 

 

Έτσι όπως αναγράφεται εγώ καταλαβαίνω ότι για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που έχει γίνει υπαγωγή οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν είτε με 4178 είτε με 4495, είτε θα γίνει υπαγωγή με 4495 εντός του Σεπτεμβρίου, και ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο θα βρίσκονται μέχρι τότε οι δηλώσεις (αρχική υποβολή, υπαγωγή, οριστική υπαγωγή ή περαίωση), παίρνουν τα συγκεκριμένα ακίνητα παράταση για τη διόρθωση/συμπλήρωση των αδήλωτων τμ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το γράφω αυτό γιατί υπάρχει και η άποψη ότι μόνο οι δηλώσεις του 4495 στις οποίες είτε θα πληρωθεί το παράβολο είτε θα γίνει η μεταφορά από τον 4178 στον 4495 μέσα στο Σεπτέμβρη μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης. Ποια η γνώμη σας? Αν και θεωρώ την παράταση της τελευταίας στιγμής τουλάχιστον μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου δεδομένη, απλά για κάθε ενδεχόμενο.. Επίσης από τη στιγμή που η πλατφόρμα θα πρέπει να μείνει ανοιχτή για αυτές τις δηλώσεις πώς θα καταστεί δυνατόν να εξαιρεθούν τα υπόλοιπα ακίνητα? Σκοπεύουν να κλείσουν την πλατφόρμα και να δηλώνονται τα αδήλωτα τμ για τα ακίνητα που έχουν κάνει τακτοποιήσεις αποκλειστικά στους Δήμους? Για να γίνει συνωστισμός στις υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας και να αυξηθούν τα κρούσματα ακόμα περισσότερο? Νομίζω η μόνη λογική που δεν έχει δοθεί η παράταση ακόμα είναι να αγχωθούν οι πολίτες και να μην αμελήσουν να κάνουν δηλώσεις, όπως γίνεται πάντα, και η δήθεν αυστηρότητα είναι καθαρά ψαρωτική..

egk243-20200715.pdf 161 kB · 2 downloads

Καλησπέρα, τελικά μάλλον έχετε δίκιο και όντως ισχύει για όλες τις υπαγωγές καινούργιες και παλιές. Αλλά γιατί ακόμα επικρατεί το ερώτημα ως προς την ερμηνεία της εγκυκλίου?

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά ίδιος ο υπουργός σε μία συνέντευξη είχε εννοήσει ότι αφορά τις νέες υπαγωγές. Αλλά μάλλον μπερδεύτηκε ή δεν ήταν σωστά ενημερωμένος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.