Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τ.μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ


Engineer

Recommended Posts

32 λεπτά πριν, katrmp said:

Το κάνεις λάθος. Ανοίγεις δήλωση για τα 120 και κανεις Προσθήκη στην δήλωση και διαλέγεις από τα μη ηλεκτροδοτουμενα το 140. Είναι απλό.ερωτηση. θα κάνεις δήλωση τώρα? Δεν φοβάσαι?

Α, οκ με κάποιες δοκιμές κάτι πιστεύω ότι έκανα. (είχα σκουριάσει λίγο)

Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που έγιναν πλημμύρες και έχει δοθεί παράταση. Για τις υπόλοιπες περιοχές αναφέρεται ότι δέχονται δηλώσεις αλλά με προσαύξηση (πιστεύω και ελπίζω ότι αυτή η προσαύξηση είναι όπως η προσαύξηση στο πρόστιμο των αυθαιρέτων για δηλώσεις μετά από 30/09, χωρίς να επιβάλλουν αναδρομικά και πρόστιμο). 

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

50 λεπτά πριν, dadabook said:

Υπάρχει ένα διαμέρισμα που στο Ε9 έχει αριθμό παροχής και είναι 120 τ.μ.. Υπάρχει και ένα δεύτερο διαμέρισμα που στο Ε9 δεν έχει αριθμό παροχής και είναι 140 τ.μ..

Το δεύτερο διαμέρισμα το οποίο δε δηλώθηκε ποτέ και δεν έχει πληρώσει ποτέ ΤΑΠ και ΔΤ, θέλω να το δηλώσω στην πλατφόρμα ως ηλεκτροδοτούμενο με αριθμό παροχής τον αριθμό παροχής του πρώτου.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν για αυτό πατάω 'Εισαγωγή στη δήλωση' και στο πεδίο 'αρ. παροχής' συμπληρώνω τον αριθμό παροχής του πρώτου, τότε στο πεδίο 'τ.μ. ΤΑΠ στο Δήμο' μου βγάζει 120 τ.μ. και δίπλα στο πεδίο 'τ.μ. Δήλωσης' βγάζει 140 τ.μ. οπότε διαφορά +20 τ.μ.

Ωστόσο εγώ αυτό που θέλω να πετύχω είναι στα 120 τ.μ. του πρώτου διαμερίσματος να δηλώσω επιπροσθέτως τα 140 τ.μ. του δευτέρου διαμερίσματος.

Υπάρχει καμιά λύση?

αυτο των 120 τμ. προφανως δηλωνεται σαν χρησιμοποιουμενο...

το   αλλο των 140 δεν εχει δηλωθει ποτέ, αρα  αν ηταν κενο και μη ηλεκτροδοτουενο...και το δηλωνες ετσι, το μόνο  που θα πληρωνες θα ηταν το ΤΑΠ, απο 1-1-20 και τπτ αλλο.

Αν  δηλωθει σαν  μη κενο και μη ηλεκτροδοτουμενο...θα πληρωσεις αλλά μονον απο 1-1-20.

Οι ρυθμισεις ηταν σαφεις [και σωστες] για οσους ειχαν "ξεχασει"

δξ γιατι προτιμησες τον "πλαγιο δρομο"...

 

Εξ αλλου εχεις δύο ΟΙ.

δεν επιτρεπεται να παιρνει ενα διαμερισμα ρευμα απο αλλη ΟΙ.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM To 140 τ.μ. όντως δηλώνεται ως κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο. Απλά από την ανέγερση του έως τώρα χρησιμοποιείται κανονικά και ηλεκτροδοτείται από την παροχή του άλλου διαμερίσματος. Και οι δύο αυτές Ο.Ι. ανήκουν στο ίδιο άτομο. Για να μην κάνει αρχική σύνδεση στο ΔΕΕΔΗΕ και πληρώσει 1000 ευρώ για τριφασικό ρεύμα για το διαμέρισμα140 τ.μ., είπε να συνεχίσει να πληρώνει την κατανάλωση και των δύο Ο.Ι. σε ένα λογαριασμό και από τώρα και στο εξής να πληρώνει σε αυτόν το λογαριασμό και τα Δ.Τ. και ΤΑΠ και του δευτέρου διαμερίσματος. 

Βλέπεις να προκύπτει κάποιο πρόβλημα από αυτήν την αντιμετώπιση?

Link to comment
Share on other sites

αυξηση των τμ. μπορεις να κανεις, εφοσον αφορα το ίδιο διαμερισμα.

Δεν μπορεις να προσθεσεις τα τμ. δυο διαμερισματων.

Εάν  ειναι "κενο",  το δηλωνεις εκπροθεσμα μεν ...κι αν το δεχτουνε πληρωνεις μονον ΤΑΠ.

Παντως, δεν μπορεις να δηλωσεις " χρησιμοποιουμενο χωρις ρευμα".

Σε αυτη την περιπτωση πληρωνεις και ΔΤ ...αφου η απαλλαγη των ΔΤ αφορα τα "κενα"

Εαν δεν δοθει παραταση επίσημη,  θα χρωστας αναδρομικα.

 

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM Για την παράταση εννοείς ότι ακόμα και στις περιοχές που έγιναν οι πλημμύρες δεν είναι σίγουρο ότι η παράταση που έχει δοθεί είναι επίσημη ? (είχα διαβάσει την ανακοίνωση του Υπουργού για παράταση και η υπάλληλος του Δήμου μου είπε ότι ισχύει μέχρι τέλος του μήνα, δεν το έχω διαβάσει σε ΦΕΚ είναι η αλήθεια, και να υπάρχει δε ξέρω σε ποιο).

Στο Ε2, το διαμέρισμα 140 τ.μ. δηλώνεται κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο. Στο Ε9, στη στήλη 'Ειδική κατηγορία' δεν αναγράφεται ο κωδικός 8 που σημαίνει κενό διαμέρισμα, απλά στη διπλανή στήλη του 'αρ. παροχής' δεν αναγράφεται αριθμός.

Η αλήθεια είναι ότι δε στέκει δύο διαμερίσματα να έχουν ίδια παροχή. Ωστόσο αν η ΔΕΗ πληρώνεται για την κατανάλωση και των δύο Ο.Ι. και ο Δήμος λαμβάνει πλέον τα τέλη και από τις δύο Ο.Ι. ενώ συνεχίζουν να έχουν μία παροχή και ένα λογαριασμό ρεύματος γιατί να μη γίνεται ο παραπάνω τρόπος δήλωσης?

Μάλλον τελικά θα δηλωθεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο, παρόλο που ηλεκτροδοτείται από την παροχή του διαμερίσματος του κάτω ορόφου.

 

 

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

αν εισαι σε τετοια περιοχη, θα εκδοθει σχετικη διαταξη και θα σε καλυψει για την παραταση.

Κατα τα λοιπα,

αν χρησιμοποιείται,  να μην το γραψεις "κενο και μη ηλεκτροδοτουμενο"

 Και τι  κερδιζεις, αφου αυτα τα 140 θα τα προσθεσεις στα 120

αρα θα εχεις για 260 τμ. και  ΔΕΗ, ΤΑΠ, ΔΤ...?

Θα μπλεξεις

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για τις τακτοποηήσεις που γίνονται μετά τις 30/9 είχαν πει ότι θα γίνονται οι αιτήσεις χωρίς αναδρομικά. Μίλησα με τοπικό Δήμο και  μου είπαν ότι θα μπουν αναδρομικά και καλύτερα να περιμένω το ξαναανοιγμα πλατφόρμας. Καλά μου είπαν?

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 30/9 ήταν χωρίς αναδρομικά, μετά με αναδρομικά και πρόστιμα κανονικά. Και όταν ξαναανοίξει η πλατφόρμα θα έχει πάλι, αλλά με πρόστιμο ανάλογα το χρόνο της δήλωσης, αλά κτηματολόγιο. Έτσι έχουν πει έστω, αναμένουμε λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.