Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γι'αυτό πρέπει να κάνουμε τη λεγόμενη "Διαφοροποίηση Χαρτοφυλακίου", βασικός κανόνας σε κάθε τοποθέτηση χρημάτων. Ποτέ τα πάντα σε μια μεριά.

Link to comment
Share on other sites

ας επανέλθουμε λίγο στο παρόν, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία δήλωσης ασφαλιστικής κατηγορίας, επαναφέρω το παρόν κείμενο στις πρώτες ειδήσεις του forum ώστε να ενημερωθούν οι Συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos, μετά το email από το ΤΜΕΔΕ (με την ανακοίνωση του ΤΕΕ), τελικά είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι ειπώθηκε σε προηγούμενο post, σωστά;

Παράθεση

10. Οι υπαγόμενοι στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 του Νόμου 4387, θα πρέπει να επιλέγουν υποχρεωτικά το πεδίο «Δηλώνω ότι έχω παράλληλη μισθωτή απασχόληση», προκειμένου ο ΕΦΚΑ να συνυπολογίζει τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω τις ΑΠΔ του εργοδότη.

 

Link to comment
Share on other sites

Τι δηλαδή δεν ισχύει από αυτό που έγραψα τότε ? (πέραν της διευκρίνησης του τρόπου/διαδικασίας δήλωσης της βούλησης του ασφαλισμένου για ένταξη στο καθεστώς του άρθρου 39 παρ. 9 του ν.4387/16 που αναφέρει το ΤΕΕ [1], επιλέγοντας το "Δηλώνω ότι έχω παράλληλη μισθωτή απασχόληση")

[1] Με το χρονικά απαράδεκτο της διευκρίνησης, μόλις μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας. 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Θεώρησα ότι αν επιλέξει κανείς το "δηλώνω ότι έχω παράλληλη μισθωτή απασχόληση" θα ισχύει παράλληλα με κάποια επιλογή στις ασφαλιστικές κατηγορίες.

Δεν αναφέρεται κάπου αυτό που λέω βέβαια. Υπόθεση κάνω μιας και βγάζει το παρακάτω μήνυμα αν δεν επιλέξεις κάποια ασφαλιστική κατηγορία, και τικάρεις μόνο αυτό που αναφέρουν στο ΤΕΕ.

 

image.thumb.png.e2404a0abccdf661a4b9388fc74d8492.png

Edited by thodoris85
Link to comment
Share on other sites

Ναι, πρέπει να επιλέξεις και κλάση (από 2η και πάνω) αλλά και την επιλογή "παράλληλη απασχόληση".

Εάν οι εισφορές της παράλληλης απασχόλησης είναι περισσότερες από αυτές της κλάσης που επέλεξες τότε το ειδοποιητήριο είναι μηδενικό. Αν όχι, πληρώνεις τη διαφορά. Τουλάχιστον αυτά έχω καταλάβει.

Edited by civeng
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα, με εμένα, είναι οτι δεν έχω παράλληλη απασχόληση. Απλά θεωρούμαι μισθωτός λόγω της υπαγωγής μου στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 του Νόμου 4387.

 

Δεν έχω διαβάσει το νόμο, μιας και ο λογιστής μου μου είχε πει τι "έπρεπε" να κάνω (κάτι που φαίνεται ότι δεν ισχύει μετά από αυτήν την ανακοίνωση). Σε εμάς θα συνεχίσει να ισχύει ο υπολογισμός με ποσοστό επί του μισθού όπως ίσχυε με τον αρχικό νόμο (4387);

Edited by thodoris85
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, thodoris85 said:

Σε εμάς θα συνεχίσει να ισχύει ο υπολογισμός με ποσοστό επί του μισθού όπως ίσχυε με τον αρχικό νόμο (4387);

Σωστά.

Αλλά:

Θεωρητικά και με βάση τον νόμο ... όσο επιλέγεις να είσαι στο καθεστώς του άρθρου 39 παρ.9, με ΑΠΔ, πρέπει να υπάρχουν εισφορές κατ' ελάχιστο ποσού ίσου ή άνω της 2ηΑΚ.

Θεωρεί λοιπόν ότι υπάρχει παράλληλη ασφάλιση, οπότε όσο είσαι στο καθεστώς του άρθρου 39 παρ. 9 (με ΑΠΔ) και υπάρχουν εισφορές ποσού μικρότερου της 2ης ΑΚ η διαφορά θα επιβαρύνει τον αυτοαπασχολούμενο/επιχειρηματική δραστηριότητα.
Θεωρεί σαν να υπάρχει παράλληλη ασφάλιση μέσω του προσδιορισμού ελάχιστου ύψους εισφορών (2ης ΑΚ) που προκύπτει από το άθροισμα εισφορών μισθωτής και μη μισθωτής απασχόλησης και δυνατότητα καταβολής αν θες υψηλότερων εισφορών επιλέγοντας υψηλότερη ΑΚ. Για το χρονικό διάστημα λοιπόν, που θα είσαι στο καθεστώς αυτό του άρθρου 39 παρ.9, οι ελάχιστες εισφορές δεν μπορούν να υπολείπονται του ποσού της 2ης ΑΚ. Επομένως αν επιλεγεί ασφαλιστική κατηγορία ανώτερη της 2ηςΑΚ και δεν καλύπτεται το ποσό από την μισθωτή του άρθρου 39 παρ.9 , θα καταβληθεί η διαφορά μόνο για τον Κλάδο Σύνταξης.
 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.