Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

32 Ομάδες, από όλα τα Ελληνικά Πολυτεχνεία, στο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του ΕΙΠΑΚ


Engineer

Recommended Posts

ANAKOINΩΣΗ ΕΙΠΑΚ:

“Η χαρά μας είναι μεγάλη σήμερα! Πολύ μεγάλη! Μια ιδέα που ξεκίνησε έτσι απλά σε μια παρέα νέων παιδιών, εξελίσσεται σε γεγονός της χρονιάς! Ο διαγωνισμός μας για το πρώτο παθητικό νηπιαγωγείο της Ελλάδας στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου δεν θα ναι απλά μια συνεργασία λίγων ανθρώπων. Τριάντα δύο (32) ομάδες και Διακόσιοι  επτά (207) φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, από όλα τα Πολυτεχνεία της χώρας,  θα συνεργαστούν και θα διαγωνιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα .

Μέχρι τις 29 Μαϊου 2020 και το ετήσιο συνέδριο Παθητικού Κτιρίου θα έχουμε μια όμορφη συνεργασία και ευελπιστούμε για ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα.
018756b2-06c7-47ff-b6f0-74647167a14b.png
Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι για την κριτική μας επιτροπή.Με επικεφαλής τον καθηγητή Feist η επιτροπή μας αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έξι καθηγητές πανεπιστημίων, τέσσερεις αρχιτέκτονες, τρεις Φυσικούς, δυο Μηχανολόγους- Ηλεκτρολόγους και δύο Πολιτικούς Μηχανικούς η επιτροπή διαθέτει ότι καλύτερο υπάρχει στην ενεργειακή απόδοση παθητικών κτιρίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναλυτικά:
1. Wolfgang Feist, Φυσικός, Ιδρυτής του Passivhaus Institut
2. Simone Kreutzer, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Σουηδία
3. Gernot Vallentin, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Γερμανία
4. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου, Φυσικός
5. Διονυσία Κολοκοτσά, Φυσικός, Αρχιτέκτων Μηχανικός,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
6. Αλέξανδρος Παπαγιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Καθηγητής ΕΜΠ
7. Πάνος Παρθένιος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Doctor of Design Harvard GSD
8. Χρήστος Τζιβανίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Μ.Π.
9. Κατερίνα Τσικαλουδάκη, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ
10. Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πιστοποιητής Παθητικών Κτιρίων.

Το ταξίδι ξεκινάει και θα είναι συναρπαστικό!
5c9ee37d-819d-4481-8150-889cd338aa4f.jpg
Η πρώτη  συνάντηση των ομάδων θα γίνει αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου απόγευμα στις 6.00 μμ  στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι ομάδες της Αθήνας και μέσω διαδικτύου οι υπόλοιπες ομάδες.
Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο Καθηγητής Feist, ενώ θα παρουσιαστεί η διαδικασία του διαγωνισμού, οι ομάδες των παιδιών και τέλος θα υπάρξει διαδικασία ερωταπαντήσεων μεταξύ των ομάδων, μηχανικών του δήμου και στελεχών του ΕΙΠΑΚ.

Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη την προσεχή εβδομάδα. Ο διαγωνισμός λήγει τον Μάιο του 2020 και οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο Πανελληνιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων στην Αθηνα. Η καλύτερη πρόταση θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο 2020 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων στο Βερολίνο!”


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.