Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λογισμικό για Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες


vasilis_n

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα !

Είμαι πτυχιούχους μηχανολόγος μηχανικός και θέλω να εξετάσω το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με ηλεκτρο-μηχανολογικές μελέτες που αφορούν την οικοδομή .Μετά από 15 χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανία και εμπορικές εταιρείες ο κύκλος αυτός έκλεισε και σκέφτομαι μήπως να ασχοληθώ με το μελετητικό κομμάτι που τόσα χρόνια  το "αγνοούσα" . Θα ήθελα να μου πείτε εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για μελέτες (θερμομόνωσης , θερμικών απωλειών κ.λ.π) όπως π.χ. της 4Μ το οποίο να είναι όμως δωρεάν  και όχι κατ' ανάγκη Ελληνικό . Την περίοδο αυτή ημι-απασχολούμαι σε μια εταιρεία ως υπάλληλος γραφείου (όχι κάτι σχετικό με την ειδικότητά μου) κάτι το οποίο θα ήθελα να το αλλάξω και να ασχοληθώ πιο ενεργά με την ειδικότητά μου.

Επίσης , αν μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου στείλει κάποια υποδείγματα μελετών για μπορέσω να δω την δομή τους και να ελέγξω κατά πόσο μπορώ να ανταποκριθώ (μετά από τόσα χρόνια αποχής) στην πραγματοποίηση των απαραίτητων υπολογισμών χειρογράφως τουλάχιστον στην αρχή εάν τελικώς καταφέρω να ασχοληθώ .

Οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αλλά θεωρείς ότι μπορεί να υπάρχει λογισμικό σαν το 4Μ το οποίο να διατίθεται δωρεάν? 

Παλιά όλα γίνονταν με το χέρι και η μόνη βοήθεια που υπήρχε ήταν οι υπολογιστές τσέπης της εποχής. Όμως ο όγκος των απαιτούμενων υπολογισμών πλέον και οι τρέχουσες αμοιβές από την άλλη καθιστούν απαγορευτική την πραγματοποίηση ανάλογου εγχειρήματος. Εκτός και αν δουλεύεις για χόμπι...

Δείγμα ενεργειακής μελέτης   http://www.art-cad.gr/AKenak_BimataMel.htm

 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα @maneni . Σχετικά με το ερώτημά σου ,  μετά από σχετική έρευνα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάποιο πρόγραμμα που να είναι δωρεάν .

Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο που έστειλες για την ενεργειακή μελέτη.

Καλή συνέχεια .

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα κι απο μένα!

Δωρεάν προγράμματα δεν γνωρίζω να υπάρχουν, όμως μια Ελληνική εταιρία παρέχει την επιλογή της συνδρομής, αντί της αγοράς...Δηλαδή, μπορείς να έχεις τα προγράμματα για 3 ή 6 μήνες και να πληρώσεις το αντίστοιχο ποσό που είναι πολύ μικρότερο απο εκείνο που χρειάζεται για να τα αγοράσεις εφ΄'άπαξ. Εγώ τουλάχιστον αυτά χρησιμοποιώ αφ΄οτου μετά απο χρόνια εργοταξιακής εμπειρίας και παύση περίπου 4 ετών λόγω μητρότητας, τώρα ουσιαστικά "μπαίνω" στο μελετητικό κομμάτι της μηχανολογίας.

Δεν αναφέρω την εταιρεία, καθώς δεν γνωρίζω εάν επιτρέπεται απο τους κανονισμούς του forum.

Link to comment
Share on other sites

η Ti-Soft δίνει τα προγραμματα της για δοκιμαστικη χρηση 1 μηνα, διαστημα ικανο για να βγάλεις συμπεράσματα. Η 4Μ (τουλάχιστον πιο παλια)  εκανε παρουσιαση των προγραμματων της μεσω των τοπικών της αντιπροσώπων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,

Δουλεύει κάποιος συνάδελφος τα ΗΜ προγράμματα της ti-soft;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με αυτά της 4Μ;

Θα έχουμε θέμα με πολεοδομία;

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, με ενδιαφέρουν αυτά που ρωτάς καθώς έχω τα ΗΜ της Ti soft 6 μήνες και έχω κάνει λίγες δουλειές με αυτά. Σε κάθε περίπτωση είμαι νέος χρήστης όμως.

Για εμένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή μεταξύ των 2 έπαιξε η εξυπηρέτηση της Ti και η βιβλιοθήκη της βοήθειας και τα βίντεο που έχουν στο site τους. Σου δίνουν 1 χρόνο υποστήριξης με την αγορά και για να σου δώσω να καταλάβεις κάθε βδομάδα χονδρικά που θα ανοίγεις κάποιο πρόγραμμα θα σου έρχεται και μια αναβάθμιση. 

Πολύ δυνατό Electrical Design, Epacad, heating Design και τώρα είναι στη διαδικασία κατάργησης των υδραυλικών ydreysicad και apoxeteusicad και ενσωμάτωσή τους στο Plumbing Design. To klimacad για τον υπολογισμό των ΨΦ αν και απαρχαιωμένο σε ότι αφορά το interface θα κάνει τη δουλειά. Το πρόγραμμα για κλιματισμό με αεραγωγούς και ψυχρομετρια δεν το έχω οπότε δεν έχω άποψη. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστω για την απάντηση.

 

Η εισαγωγή αρχείων autocad  για επεξεργασία είναι εύκολη;

Με πολεοδομία είχες θέμα;

Οι τεχνικές περιγραφές που βγάζει και οι εκτυπώσεις;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εύκολη η εισαγωγή αρχείων ναι. Βέβαια δεν καταλαβαίνω αν εννοείς πως θες να παίρνεις τα σχέδια της Πολεοδομίας απευθείας μέσα από τα προγράμματα της Ti, εγω δεν το κάνω και δεν θα το συνιστούσα. 

Κανένα πρόβλημα με τα τεύχη στην Πολεοδομία, προσωπικά εξάγω σε word για περαιτέρω επεξεργασία. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.