Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμφωνία Κομισιόν Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor για παροχή στοιχείων στη Eurostat


Engineer

Recommended Posts

Ορόσημο χαρακτηρίζει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Airbnb, την Booking, την Expedia Group και την Tripadvisor σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, χάρη στη συμφωνία, η Eurostat, η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορεί να δημοσιεύει δεδομένα σχετικά με τα καταλύματα, τα οποία τίθενται σε βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των εν λόγω πλατφορμών σε ολόκληρη την ΕΕ.
 
Η συμφωνία, που υπεγράφη μεταξύ κάθε πλατφόρμας και της Eurostat, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπει:
  • Τακτικά και αξιόπιστα δεδομένα από τις τέσσερις πλατφόρμες: Τα κοινά δεδομένα θα περιλαμβάνουν τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και τον αριθμό των επισκεπτών. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε επίπεδο δήμων. Οι πλατφόρμες συμφώνησαν να μοιράζονται δεδομένα συνεχώς.
  • Απόρρητο: Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών και των φιλοξενουμένων, προστατεύεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ. Τα δεδομένα δεν επιτρέπουν την αναγνώριση των πολιτών ή των ιδιοκτητών.
  • Δημοσίευση δεδομένων: Τα δεδομένα που παρέχονται από τις πλατφόρμες θα υποβληθούν σε στατιστική επικύρωση και θα συγκεντρωθούν από την Eurostat. Η Eurostat θα δημοσιεύσει δεδομένα για όλα τα κράτη μέλη, καθώς και για πολλές μεμονωμένες περιφέρειες και πόλεις, συνδυάζοντας τις πληροφορίες που έχουν αποκτηθεί από τις πλατφόρμες. 
 
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Eurostat το 2019 το 21% των πολιτών της ΕΕ χρησιμοποίησε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή για υπηρεσίες διαμονής και το 8% έκανε το ίδιο για τις υπηρεσίες μεταφορών.  
Στον τομέα του τουρισμού, η συνεργατική οικονομία προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τους πολίτες, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους μικροεπιχειρηματίες και τις ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, όμως η ταχεία ανάπτυξή της οδήγησε σε προκλήσεις, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. 
 
Η σημερινή συμφωνία θα επιτρέψει στην Eurostat να αποκτήσει βασικά δεδομένα από τις τέσσερις πλατφόρμες συνεργασίας και θα δημοσιεύσει βασικά στατιστικά στοιχεία για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις καταλυμάτων που έχουν συναφθεί μέσω αυτών των πλατφορμών στην ιστοσελίδα της. Ο ρόλος της Eurostat είναι να παρέχει αξιόπιστες και συγκρίσιμες στατιστικές για την Ευρώπη, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.