Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά ως 30 Ιουνίου 2020


Engineer

Recommended Posts

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 για την δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ των αδήλωτων τετραγωνικών των ακινήτων , φέρνει ο κορωνοϊός.

Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προβλέπει η ΠΝΠ που υπογράφεται σήμερα με τα μέτρα για τους εργαζόμενους για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι η προθεσμία για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου 2020. Με τη νέα ρύθμιση η δήλωση για τα αδήλωτα τετραγωνικά συγχρονίζεται με αυτή των αυθαιρέτων που, επίσης, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πέραν του κορωνοϊού, η ανάγκη για την παράταση προέκυψε μετά την μαζική συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ από τις 27 Φεβρουαρίου που λειτουργεί, αλλά, κυρίως, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν στους δήμους από δημότες μεγάλης ηλικίας που δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι  αναμένουν περίπου 4 εκατ. πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα (σ.σ. από τους συνολικά 7,5 εκατ. του αριθμού των παροχών). 

Οι ιστοσελίδες και η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση tetragonika.govapp.gr  και είναι απλή στην χρήση της και θα απαιτούνται τέσσερα βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η πλατφόρμα έχει ανέβει, επίσης, μέσω μπάνερ, στα site:

-ypes.gr,

-mindigital.gr,

kedke.gr

gsis.gr

Κάθε δήμος θα έχει τη δυνατότητα να βάλει στην ιστοσελίδα του το σχετικό μπάνερ, ώστε να μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα οι δημότες του.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

επαλήθευση:

Η ΠΝΠ βγήκε, ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020

στο άρθρο 9§4  10§4

(σωστός ο Largy, thanks!)

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Ν. 4647/ 2019
Άρθρο 51

Ρυθμίσεις σχετικά με δημοτικά τέλη

1. Οφειλές που αφορούν στο τέλος του δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθαρίστων εσόδων του εδαφίου β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 339/1976 (Α΄ 136) και οι οποίες δεν κατεβλήθησαν και δεν έχουν εισπραχθεί από τον οικείο δήμο λόγω λήψης αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, βεβαιώνονται αναδρομικά, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, προσαυξήσεων ή άλλου είδους επιβαρύνσεων. Οι ανωτέρω οφειλές δύνανται να καταβληθούν τμηματικά σε μία (1) έως εκατόν είκοσι (120) δόσεις, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, η οποία υποβάλλεται έως 30.4.2020 προς τον Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών του δικαιούχου δήμου, ο οποίος αποφασίζει για τον αριθμό δόσεων. Τυχόν επιβληθέντα πρόστιμα από την ανωτέρω αιτία διαγράφονται. Ποσά που έχουν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος δεν αναζητούνται.

2. Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 30.6.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020.

...και γιατι  δεν μετέφεραν  και την εναρξη της αναδρομικότητας    απο   31-3-2020 και  την αφησαν σε 1-1-20,  αφου την πλατφορμα την εβγαλαν πριν 10 μερες, ωστε η σχετικη προθεσμια να μην ειναι 3 μηνες αλλα μονον ενας μηνας?

Πολλα ρωταω...έ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χθες για αρκετή ώρα το απόγευμα η εν λόγω πλατφόρμα ήταν εκτός λειτουργίας.....

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά έτσι όπως πάμε, άσε που έχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες όλα αυτά,σε λίγο δεν θα βγαίνουμε και για μέτρημα καθόλου  σε σπίτια κτλ .Χώρια που θα κλείσουν δημόσιες υπηρεσίες. Νομίζω ότι και ο 4495 θα παραταθεί και τα τμ ξανα. Δυστυχώς θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα από όλες τις πλευρές, κοινωνικες-οικονομικες κυρίως-υγείας 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα της εν λόγω πλατφόρμας, όταν υπάρχουν ακόμη και σήμερα, εν έτη 2020, ΟΤΑ που επιμένουν στην γραφειοκρατία.

Χρειάζομαι βεβαίωση ΤΑΠ για να πάω τόσο στο ΔΕΔΔΗΕ όσο και στον συμβολαιογράφο.

Τελειώνω λοιπόν την τακτοποίηση, διορθώνω το Ε9 τελευταίας 5ετίας,  κάνω και τις αλλαγές ηλεκτρονικά για τα m2 και πάω στον Δήμο Ηρακλείου.

Στο συνημμένο έγγραφο δείτε τι ζητάει ακόμη και σήμερα.

Και όταν τους είπα μα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, η απάντηση ήταν εμείς θέλουμε και αυτά και όταν τους ρώτησα πόσο θα χρειαστεί για τη βεβαίωση, μου απάντησαν τουλάχιστον 2-3 μήνες κύριε, έχουμε περίπου 1800 αιτήσεις μπροστά από εσάς.

Η Ελλάδα της ανάπτυξης λοιπόν που έρχεται, αλλά με μοτοσακό ... 

εικόνα_Viber_2020-03-14_14-47-34.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τι διορθωση εκανες?

Σε υφισταμενη παροχη αυξησες τα τμ. ή εκανες δηλωση για πρωτη φορα?

Παντως, η υποβολη της αιτησης διορθωσης τμ. δεν ισχυει αμεσα, αλλα μετα απο ελεγχο της Υπηρεσιας...λεει.

 Μεχρι να  ελεγξουν στον Δημο  τις διορθωσεις,   δεν μπορουν να δοσουν βεβαιωση,  διοτι εσυ ζητας βεβαιωση οτι δεν χρωστας ΤΑΠ για μεταβιβαση, πλην οφειλεις αναδρομικα απο 1-1-2020  [αυτο μπορει να αλλαξει]

 

αρα,  με εκκρεμοτητα ως προς τα τμ.  και τα δικαιωματα του Δημου, δεν μπορουν να σου δοσουν βεβαιωση...

[αυτοδιοικητικος νομος υπ αριθ.....Ω   αρθρο...Χ παραγρ. Ψ εδαφιο δ περιπτωση ε και υποπεριπτωση ιε]

-χειροτερα δεν γινεται:evil:

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Η διόρθωση ήταν να αυξήσω τα μ2 σε 2 υφιστάμενες παροχές λόγω τακτοποιήσεων αυθαίρετων χώρων.

Και μετά θέλω να κάνω τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου και να πάρω και μία επιπελόν 3η παροχή για κάποιους από αυθαίρετους χώρους που τακτοποίησα.

Καταλαβαίνω ότι θέλουν να ελέγξουν, αν και πάλι δεν το καταλαβαίνω από τη στιγμή αυτό γίνεται ηλεκτρονικά και αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ σε αυτά που υποβάλλω, αλλά αν έχουν τον Θεό τους, όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τι τα θέλουν?

Για ποιο λόγο γίνεται η ηλεκτρονική διαδικασία και ποια η χρησιμότητά της, αφού ζητούνται τα πάντα όπως και πριν?

Για αυτό κάνουν 2-3 μήνες να δώσουν βεβαίωση ΤΑΠ.

Και μιλάμε για τουριστικό ΟΤΑ.

Για ποια ανάπτυξη μιλάμε μετά και επίσπευση διαδικασιών? 

Edited by magellan
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, οι Δημοι δεν εχουν σχεση με την αναπτυξη...

Επισης, ολη αυτη η περιεργη διαδικασια που ακολουθειται  σήμερα,  ειναι, τουλαχιστον, ακατανοητη

διοτι, 

πριν τον 4495 οι Δημοι εκαναν αναθεσεις σε διαφορα γραφεια και επαιρναν απο το ΤΕΕ τις τακτοποιησεις και μπορουσαν να αρνηθουν την χορηγηση ΤΑΠ, οταν εβλεπαν διαφορές σε τμ.

Επίσης

Με βαση τον 4495, το ΤΕΕ στελνει στους Δημους ολες τις τακτοποιησεις, επομενως παλι εχουν στοιχεια για να αρνηθουν να δοσουν πιστοποιητικο για τμ διαφορετικα απο οσα δειχνει το αρχειο του Δημου.

Σωστα  ειχε καταργηθει το 2014 απο τον Μιχελακη το πιστοποιητικο ΤΑΠ

"διοτι - οπως εγραφε η τοτε εισηγητικη, αποδεδειγμενα παρεμποδιζε τις συναλλαγες"

και βρηκε μετα ο Σκουρλετης το 2017 να το επαναφερει

και αρχισαν μετα οι Δήμοι, τα επειδη και δια ταυτα και θελω τοσα αναδρομικα και για τα ηλεκτροδοτουμενα και για μη ηλεκτροδοτουμενα και οσα δεν ειδοποιησαν τους Δημους   και θελω να πληρωνουν αναδρομικα για 20 χρονια....

 και μετα φθασαμε στην σημερινη παρανοια.

[με την σημερινη κατασταση θα σε πανε και 3 και 4 και παραπανω μηνες...

δυστυχώς]:evil:

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.