Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόταση για παράταση 4495/2017, Κτηματολόγια, Δασικοί Χάρτες, Δήμοι


Πρόταση για παράταση 4495/2017, Κτηματολόγια, Δασικοί Χάρτες, Δήμοι  

262 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Πρόταση για παράταση 4495/2017, Κτηματολόγια, Δασικοί Χάρτες, Δήμοι

    • Ναι συμφωνώ σε σημαντική παράταση. Όχι λίγων μηνών.
    • Όχι. Δεν συμφωνώ.
    • Μου είναι αδιάφορο.
      0


Recommended Posts

Πρόταση – Απαίτηση

 

Έχοντας υπ’ όψη ότι ένα σημαντικό φάσμα καταληκτικών ημερομηνιών που αφορούν ακίνητα (κτίρια, διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα, γεωτεμάχια κ.λπ.) έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά αφορά τις υπαγωγές στον Νόμο 4495/2017, τελικές ημερομηνίες αναρτήσεις αρχείων, Δημοτικά Τέλη, Κτηματολόγια, Δασικοί Χάρτες και ενστάσεις κ.λπ.

Γνωρίζοντας ότι για την ολοκλήρωση των άνω εργασιών ένα φάσμα από 60000 περίπου ενεργούς Μηχανικούς, πλέον άλλο τόσοι προσωπικό υποστήριξης των τεχνικών γραφείων για αυτά, όπως χιλιάδες πολίτες που τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Γνωρίζοντας επίσης ότι ο χρόνος από την στιγμή που κάποιος αποφασίσει να φροντίσει το ακίνητο του συχνά πυκνά βγάζει πολλά χρονοβόρα προβλήματα στην αναζήτηση τίτλων των ιδιοκτησιών τους σε υποθηκοφυλακεία, σχεδίων σε αρχεία ΥΔΟΜ τα οποία σχεδόν στο σύνολο τους όλα ειδικά στην Αττική έχουν αρχεία σε διάφορα σημεία η κάθε μία και συχνά πυκνά οι πολίτες ή οι μηχανικοί ή οι συνεργάτες υποστήριξης θα πρέπει να πάνε περισσότερο από μία φορά για κάθε ακίνητο για να τα βρουν διότι η μηχανογράφηση έστω των καταλόγων αυτών είναι στην πράξη ανύπαρκτη. Με αποτέλεσμα την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους στο σύντομο εναπομείναντος χρονικού διαστήματος.

Και όλες οι μεγάλης μάζας ανθρώπων για αυτά που όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες καταληκτικές ημερομηνίες τόσο εντείνουν τις μετακινήσεις και την πίεση σε Αρχεία ΥΔΟΜ, Υποθηκοφυλακεία, Δήμους, Εφορίες, Κτηματολογικά Γραφεία και φυσικά τα μέσα μεταφοράς.

Όλα αυτά σε στιγμές που σαν λύση το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι όσο το δυνατό να μειωθούν οι επαφές από κοντά και μάλιστα σε μαζικούς χώρους.

Ζητούμε όλες οι καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν ακίνητα κάθε τύπου ειδικά οι ημερομηνίες 4495/2017, Πρόστιμα για Δημοτικά Τέλη, Κτηματολόγια, Ενστάσεις κ.λπ. να πάρουν παράταση ενός χρόνο (12 μήνες), ελπίζοντας μέχρι τότε να έχει βρεθεί και η αντιμετώπιση τους ιού.

Δεν επιφέρει ζημία στο κράτος αυτό διότι ακόμα και τα προσδοκόμενα έσοδα που είχε δεν θα χαθούν, αλλά θα κατανεμηθούν σχετικά λίγο στον χρόνο.

Ούτε θα επιφέρει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα όταν εκκρεμότητες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες (αυθαίρετα, κτηματολόγια, δασικά κ.λπ.) αντί να λυθούν άμεσα επόμενους μήνες ας λυθούν μερικούς μήνες αργότερα.

Ακόμα και οι Δήμοι που προσδοκούν να εισπράξουν αυξημένα τέλη με τις διαφορές που προκύπτουν στις υπαγωγές στον 4495/2017 θα καθυστερήσουν  μερικούς μήνες.

Πιο καλά όμως να χάσουν μερικούς μήνες από Δημοτικά τέλη για διαφορές τετραγωνικών παρα να χάσουν αρκετούς Δημότες τους.

 

Για αυτό υπάρχει η παρούσα πρόταση απαίτηση ως Μηχανικοί να δοθεί σε όλα τα ανωτέρω παράταση 12 μηνών.

Πιο καλά να παρθούν σήμερα (ούτε καν αύριο) μέτρα πρόληψης για μείωση σημαντικό φάσμα μετακινήσεων και ας φανούν άχρηστα διότι δεν θα έχουμε όξυνση κρουσμάτων, παρά να τρέχουμε από βδομάδα όπως τρέχει σήμερα όλη η Ιταλια που είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της μέσα στα σπίτια τους.

 

- - - - - - - - - - - -

(

Προτάσεις βελτίωσης του άνω κειμένου είναι καλοδεχούμενες φυσικά και θα γίνει διόρθωση του τελικού κειμένου πριν σταλεί σε αρμόδιους φορείς, ΤΕΕ κ.λπ.

Η Ψήφος του καθένα μας θα είναι φανερή στην παρούσα

)

Edited by Didonis
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκτός αυτών , όμως ,πρέπει να μπει στο κείμενο και να τονιστεί ότι  η εργασία μας απαιτεί πρόσβαση και πολύωρη παραμονή στο εσωτερικό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων , η οποία πέρα του προφανούς κινδύνου μετάδοσης, μπορεί να είναι και απαγορευτική λόγω ασθένειας των ιδιοκτητών / εργαζομένων.

Πρέπει να παραταθούν και ΟΛΕΣ οι προθεσμίες του 4178  , καθώς και εκεί υπάρχει μεγάλη εμπλοκή με υπηρεσίες όπως Πολεοδομίες ( αρχεία ) , Συμβολαιογραφεία , ΟΚΧΕ και ΓΥΣ για αεροφωτογραφίες κλπ.

Υπάρχει επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο πολλοί συνάδελφοι να νοσήσουν και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν εντός των προθεσμιών.

Edited by avgoust
  • Like 4
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Όλες οι προθεσμίες που σχετίζονται με νόμους αυθαιρέτων πρέπει να λήξουν με τη ολοκλήρωση της ταυτότητας κτηρίων. Ασχέτως κοροναϊού.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι 

Πολύ καλη η πρωτοβουλία !

Καλό θα ήταν να συμπεριληφθούν επισης παρατάσεις για δημοπρασίες δημοσίων έργων αλλά και παρατάσεις προθεσμιών περαίωσης κατασκευής  δημοσίων έργων .

Link to comment
Share on other sites

Υπό τις παρούσες συνθήκες ψηφίζω ΝΑΙ  Εγώ προσωπικά επειδή είμαι επαγγελματίας πολλά χρόνια και διαθέτω μεγάλο αρχείο τοπογραφικών διαγραμμάτων δέχτηκα αφάνταστη πίεση για ένα εξάμηνο για να μην γράψω παραπάνω γιατί ξεκίνησε με τους δασικούς χάρτες και συνεχίστηκε με το κτηματολόγιο Για ένα εξάμηνο υπολειτουργούσα αφού είχα πολλά τηλέφωνα (κάθε μισό λεπτό χτύπαγε το τηλέφωνο ) και κάθε ένα λεπτό κάποιος πέρναγε από το γραφείο μου καθημερινά Επίσης ήταν αδύνατο να διεκδικώ αμοιβές από όλο αυτόν το κόσμο (ειδικά συναδέλφους )  που έδινα αντίγραφα από τα τοπογραφικά μου , αλλά και δεν διατηρείται ένα γραφείο έτσι  Έχασα λοιπόν αρκετές μεγάλες εργασίες από αυτές που κράταγαν το γραφείο μου οικονομικά . Αλλά σπούδασα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εργαστώ για την δημιουργία του Εθνικού  κτηματολογίου επομένως αυτό προηγήθηκε της επιβίωσης μου Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα και εξυπηρέτησα ένα μεγάλο όγκο συν πολιτών μου (έδωσα πάνω από 2000 τοπογραφικά ) ήρθε η στιγμή να επανέλθω στην φυσιολογική κατάσταση και εργασιακά και οικονομικά Αλλά πχ τώρα  είναι λίγος ο χρόνος που απόμεινε για του Ν 4495 παρόλο που έχω ήδη έτοιμα τα περισσότερα σε γενικές γραμμές   και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα νέο φαινόμενο που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει Είδη μια άδεια οικοδομής  που είχα αναλάβει για  έκδοση  ..μου την "πάγωσαν" προσωρινά  

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να επισημανω οτι το επομενο διαστημα (διολου απιθανο να προσεγγισει και τους 2 μηνες) η αγορα, η οικονομια, ο προϋπολογισμος επαγγελματιων και νοικοκυριων, θα υποστει ανεπανορθωτη ζημια και φυσικα οι πολιτες θα επιδιωξουν να περιορισουν τις δαπανες στα απολυτως βασικα εξοδα διατροφης και υγειας.
Αυτο πρακτικα σημαινει οτι υπηρεσιες μηχανικου και πληρωμες προστιμων προς το κρατος θα αποτελεσουν ειδος πολυτελειας και θα παψουν να διεκπεραιωνονται.
Προσωπικα ηδη εχω λαβει αναβολες ενταξης στον 4495 και πληρωμης αμοιβων για ολοκληρωμενες εργασιες.
Μια σημαντικη παραταση απαιτειται για να ηρεμησει ο κοσμος και να επανελθει στους σημερινους ρυθμους κατοπιν επανασταθεροποιησης της οικονομιας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.