Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκατάσταση θερμομπόιλερ


mpetrakis

Recommended Posts

Σπηλαίωση θα έχουμε μόνο όταν η πίεση εισόδου στην αντλία είναι κοντά στην πίεση βρασμού που αντιστοιχεί στην θερμοκρασία του νερού. Εφόσον για 90 deg C η πίεση βρασμού είναι 0,74 bar (Abs), και η πίεση στην είσοδο της αντλίας είναι στην χειρότερη περίπτωση 1,1 bar (Abs), υπάρχουν περίπου 1/4 bar διαθέσιμο για να μην προκληθεί σπηλαίωση.

 

Πρόβλημα με τις τριβές και τις απώλειες δεν θα έχεις, όπως δεν θα έχεις αν στο προηγούμενο παράδειγμα (με τον κυκλοφορητή και τα βαρέλια) βάλεις μία βάνα στην έξοδο του κυκλοφορητή και την κλείσεις κατά 9/10 (ανοιχτή κατά 1/10). Θα δουλέψει μια χαρά, με 0,1 bar (g) στην είσοδο, και όσα bar προκύπτουν από την χαρακτηριστική του κυκλοφορητή στην έξοδο, π.χ. 1,5 bar.

 

Γιατί βάζουμε αυτόματο πληρωτή, είναι κάτι που πάντα με προβληματιζε. Πάντως σίγουρα δεν τον βάζουμε για να έχουμε αυτόματη πλήρωση. Διότι αν έχουμε αυτόματη πλήρωση τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

 

Η πίεση στα λεβητοστάσια των πολυκατοικιών, προκύπτει κυρίως από την στατική πίεση (λόγω ύψους) πχ. 7 όροφοι και υπόγειο λεβητοστάσιο (ΔΗ= (7+ισόγειο+υπόγειο) Χ 3 = 27 μέτρα ) προκαλούν στατική πίεση 2,7 bar (g) και περίπου 0,5 bar από τριβές , και κάτι παραπάνω , σύνολο 3,5 bar , το μέγιστο 4,0 bar (g). Παραπάνω πίεση κακό κάνει, καλό δεν κάνει.

 

Δεν λέω να βάλει ανοικτό δοχείο διαστολής. Το αντίθετο, να βάλει κλειστό κύκλωμα φυσικά με δοχείο διαστολής. Ο λόγος όμως είναι η αυξημένη πιθανότηα διάβρωσης από το ατμοσφαιρικό οξυγόνο. Στο κλειστό κύκλωμα, υπάρχει πολύ μικρότερο πρόβλημα με το διαλυμένο οξυγόνο.

 

Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας όμως. Mpetrakis καλύφθηκες ;

Link to comment
Share on other sites

περιμενε λιγακι,διοτι ή εχω μπερδευτει ή δεν μιλαμε για ιδια πραγματα..

 

αν καταλαβα καλα,ο ανθρωπος θελει να παρεχει νερο σε μια ιδιοκτησια,αλλα για δικους του λογους θα το κανει με τον εξης τροπο:

1)θα γεμιζει δεξαμενες ποσιμου νερου..

2)και απο κει θα αντλει νερο ως υδρευση πλεον..

3)και εκτος αυτου,θελει να δωσει απο τις ιδιες δεξαμενες,πληρωση στο δικτυο ηλιακων,πληρωση στο δικτυο θερμανσης..

 

κανω καπου λαθος σε αυτο,αν δεν καταλαβα καλα,διορθωσε με σε παρακαλω..

 

αν δεν κανω,το προβλημα σε ολο αυτο που παει να κανει(διοτι θα ειναι υπο ατμοσφαιρικη πιεση και προφανως οι δεξαμενες του ειναι ψηλοτερα,πχ ταρατσα..αν δεν ειναι προφανως πρεπει να μπει πιεστικο..),ειναι οτι δεν υπαρχει πιεση στατικη..

 

 

και πανω σε αυτες τις παραδοχες-κατανοηση οσων ειπωθηκαν απο τον mpetrakis συμπληρωνω..

 

το θεμα με την σπηλαιωση,με τα νουμερα ειναι η θεωρια...στην πραξη επειδη δεν ειναι αντιστρεπτη διεργασια,και επειδη εχω συναντησει μερικους κυκλοφορητες οι οποιοι καναν θορυβο και οταν ανεβασα την πιεση σταματουσαν,υποθετω (γνωμη μου)πως καποιες φορες τα ρευστα συμπεριφερονται 'τοπικα' με διαφορετικες παραμετρους-ιδιοτητες,σε αντιθεση με την εξεταση μακροσκοπικα..με απλα λογια η στενωση του 'λαιμου' του κυκλοφορητη,οι αλλαγες ταχυτητας και αρα πτωσης πιεσης,δεν ξερω κατα ποσο ακολουθουν την θεωρια..επειδη κανενας λεβητας δεν δουλευει στους 90 βαθμους κελσιου,συνηθως 75 παροχη μαξιμουμ,θεωρητικα δεν θα επρεπε να εμφανιζεται καθολου αυτο το φαινομενο...ελα ομως που εμφανιζεται..και σε υπερπιεση μαλιστα..

 

ο κυκλοφορητης που περιγραφεις στο παραδειγμα με τα βαρελια,που ακριβως ειναι να χρησιμοποιηθει?για παροχη νερου που(καλα το βλεπω κατι να μην καταλαβα καλα...:D)?

 

συμφωνω μαζι σου σε αυτο που λες για τα λεβητοστασια και τα υψη,αλλα σε ενα σημειο μπερδευεις δυο διαφορετικα πραγματα...

 

λες:[7 όροφοι και υπόγειο λεβητοστάσιο (ΔΗ= (7+ισόγειο+υπόγειο) Χ 3 = 27 μέτρα ) προκαλούν στατική πίεση 2,7 bar (g) και περίπου 0,5 bar από τριβές , και κάτι παραπάνω , σύνολο 3,5 bar , το μέγιστο 4,0 bar (g).]

 

τα 2,7 οκ..τα 0,5 Bar απο τριβες,δεν εχουν καμια επιπτωση στα 2,7..

μηπως μπερδευεις την στατικη πιεση με την δυναμικη πιεση?

Link to comment
Share on other sites

Για να μη ξεφύγουμε από το θέμα, και για να συνεχίσουμε την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα ανοίξω νέο θέμα με θέμα Σπηλαίωση και κυκλοφορητές και συνεχίζουμε εκεί. Θα κάνω ένα κόψε ράψε στα μηνύματά σου και στα δικά μου. Συμφωνείς;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας ήταν κατατοπιστικές, αμα προκύψει κατι άλλο στην πορεία θα ξαναρωτήσω. Ευχαριστώ ξανά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.