Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΝΑΚ - Θερμομονωτική επάρκεια σε προσθήκη


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα σε διαμέρισμα με Ο.Α. το 1972 εμβαδού περίπου 105τμ θα γίνει προσθήκη 15τμ, η οποία προσθήκη θα είναι λειτουργικά εξαρτώμενη και μάλιστα χωρίς κάποιο διαχωριστικό (επέκταση σαλονιού). Χρειάζεται μελέτη ΚΕΝΑΚ ή Θερμομονωτικής επάρκειας? Πιστεύω οτι δεν μπαίνει στην ριζική ανακαίνιση οπότε ΚΕΝΑΚ δεν θέλει και επειδή το αρχικό κτίριο δεν είχε θερμομόνωση δεν απαιτεί ούτε μελέτη θερμομόνωσης ούτε μελέτη Θερμομονωτικής επάρκειας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

σε υφιστάμενο διαμέρισμα με Ο.Α. του 1995, θα πραγματοποιηθεί προσθήκη 25τ.μ. λειτουργικά εξαρτώμενη του διαμερίσματος. Το δάπεδο της προσθήκης έρχεται τμηματικά σε επαφή με τον θερμαινόμενο χώρο του κάτω διαμερίσματος. Συνεπώς κατά ένα τμήμα του δαπέδου, δεν υπάρχει θερμοροή. Προφανώς και στην κατακόρυφη νοητή επιφάνεια που διαχωρίζει την προσθήκη με το υφιστάμενο δεν υπάρχει θερμοροή, καθώς πλέον θα πρόκειται για ενιαίο χώρο.

Το ερώτημά μου είναι : Πώς γίνεται μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας για το τμήμα ΜΟΝΟ της προσθήκης, όπως έχει ζητηθεί από την Υ.Δ.? Πώς δηλ. υπολογίζεται ο λόγος A/V? Υπολογίζονται όγκοι και επιφάνειες, καθαρά νοητά? Ή δεν προχωρούμε καν σε υπολογισμό A/V και απλά υπολογίζουμε την επάρκεια των δομικών στοιχείων μεμονωμένα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.