Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρέμβαση Στασινού προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του σε μηχανικούς, τεχνικές εταιρείες και τον τεχνικό κόσμο


AsiM

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παίδες ποιο είναι το fb του Στασινού? Μια σελίδα που έχει είναι ανενεργή εδώ και χρόνια...

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων, ΑΛΛΑ:

Όταν φίλοι μου στις εκλογές του ΤΕΕ απέχουμε και επομένως αφήνουμε μόνο τα κομματόσκυλα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται μην περιμένουμε μετά και σωστή εκπροσώπηση του κλάδου.

Δεν κατηγορώ φυσικά κανέναν επί προσωπικού - αρκετοί εδώ μπορεί να συμμετείχαν στις συλλογικές διαδικασίες ή μπορεί να είναι αξιόλογοι συνάδελφοι ενταγμένοι σε κομματικές παρατάξεις ή μπορεί να είναι απαυδησμένοι - αναφέρομαι στη γενική εικόνα του κλάδου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι έγινε. Έμαθε κανείς τι σημαίνει το "θα σας ενισχύσουμε" που είπε ο Άδωνης στο Στασινό; Τα 800 ευρώ εννοεί ή "βλέπουμε";

Link to comment
Share on other sites

αφού μίλησε για την λίστα  δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Ο Άδωνις μπορεί να κατηγορείται πολλές φορές για διάφορα, αλλά αυτό που λέει ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το γράφεις 

28 minutes ago, katrmp said:

αφού μίλησε ........

..image.png

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Μπήκαν οι δικηγόροι στους ΚΑΔ για το 800ρι και εμείς είμαστε εκτός.....Για γέλια ?

https://www.taxheaven.gr/news/47909/kwdikoi-ariomoi-drasthriothtas-kad-twn-kladwn-poy-plhttontai-apo-thn-exaplwsh-toy-koronoioy

 

Link to comment
Share on other sites

...  και δεν είναι εντός της λίστας οι ελαιοχρωματιστές ... που έχουν κλείσει όλα τα χρωματοπωλεία ....

Link to comment
Share on other sites

Πριν το πιάσουμε συντεχνιακά, ας δούμε την ορθότητα του μέτρου ευρύτερα. Είναι σωστό να δίνονται επίπεδες χρηματικές ενισχύσεις χωρίς κριτήρια; Από τη μια η ενίσχυση είναι μικρή για να βοηθήσει ουσιαστικά έναν επαγγελματία, από την άλλη ο συνολικός προϋπολογισμός είναι τεράστιος και θα λείψει από άλλες ανάγκες ή θα φέρει πληθωρισμό αν βγει στην αγορά χωρίς να αντιστοιχεί σε παραχθέν προϊόν.

Η επιδημία του κορονοϊού δεν είναι κάτι έκτακτο. Φαίνεται πως θα είναι στοιχείο της ζωής μας κάθε χρόνο πλέον μια τέτοια βαριά επιδημία και τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να ισχύουν σε μόνιμη βάση. Οι "πληττόμενες" επιχειρήσεις ενδέχεται να μη μπορέσουν ποτέ να τα ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους. Το οχτακοσάρι απλά θα τους επαναπαύσει και θα τους μάθει να περιμένουν με σταυρωμένα χέρια στην καραντίνα την καταστροφή. Η μοναδική βοήθεια που χρειάζεται είναι η δημιουργία νέων συνθηκών ώστε να ξαναπάρει το συντομότερο μπρος η παραγωγική διαδικασία και να σταματήσουν τα συνθήματα μένουμε σπίτι και τέτοια. Τα διαθέσιμα λεφτά πρέπει να επενδυθούν σε υποδομές που θα μας κάνουν ικανούς να χτυπήσουμε ή να παρακάμψουμε τον ιό, όχι σε επιδόματα που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να μη φαίνεται.

Κι αυτό δε το λέω μόνο για εμάς, το λέω για όλους. Και τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Link to comment
Share on other sites

Οκ σε παρακαλώ όμως μην πας την κουβέντα εκτός θέματος. Έχουν μία βάση αυτά που λες αλλά είναι η πολύ μεγάλη εικόνα. Στην πράξη δόθηκε ένα επίδομα γιατί ο κόσμος μένει χωρίς τζίρο ξαφνικά και ενώ τρέχουν τα έξοδα του. Βλέπουμε ότι παρόμοιοι κλάδοι με εμάς λαμβάνουν το επίδομα ενώ εμείς όχι. Ας μείνουμε σε αυτό και μετά πάμε και στην μακροοικονομία. Ναι, είναι συντεχνιακό το ζήτημα αυτήν τη φορά.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.