Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρέμβαση Στασινού προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του σε μηχανικούς, τεχνικές εταιρείες και τον τεχνικό κόσμο


AsiM

Recommended Posts

2 ώρες πριν, georgios_m said:

Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για την κριτική.

Συμφωνώ ότι τα εργοτάξια είναι ο λόγος, αλλά όχι απαραίτητα κακοπροαίρετος. Κάπου χρειάζονται. Με τη λογική αυτή μπορούσε να κοπεί και το ρεύμα.

Εννοείται πως ναι, σε μέτρα προφύλαξης, λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας και ό,τι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε. Πιθανώς αν τηρούσαμε τους κανόνες σε όλα τα άλλα να μη χρειαζόταν να φτάσουμε σε κλεισίματα επιχειρήσεων ή και τη γενική απαγόρευση που ακούγεται.

Για τεμπελιά δε μίλησα πάντως. Σε πληθωρισμό αναφέρθηκα και σε εφησυχασμό ότι το φαινόμενο είναι τυχαίο και περαστικό.

Το πρόβλημα με αυτή την ασθένεια είναι ότι δεν έχουμε επαρκή χαρτογράφηση και δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε και αν τα μέτρα αποδίδουν.

 

Καταρχάς όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση είναι αναπόφευκτο το lockdown. Σχετικά με την επιδημία αυτή καθαυτή δεν είμαστε ειδικοί, οπότε απλά δεχόμαστε αυτά που λένε οι ειδικοί. Όλα αυτά που λες θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμα σε δεύτερη φαση. Γι'αυτό και οι σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο σχολιο. Δηλαδή στο τέλος αυτής της κατάστασης και την σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή όμως τα ζητούμενα είναι άλλα. Το να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και να κρατηθεί η κοινωνία όρθια τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά λόγω της επερχόμενης οικονομικής ζημιάς.  Ο μικρομεσαίος μηχανικός όπως και κάθε άλλος μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματιας θα δει την δουλειά του να συρρικνώνεται και να θέλει κι ο ίδιος πέρα από τα επιβεβλημένα μέτρα να αποφύγει συναναστροφές. Βάλε ακόμα πως κατ' ελαχιστο τα ανελαστικα έξοδα ενός μηχανικού είναι 600-700 ευρώ το μήνα καταλαβαίνεις την οικονομική απελπισία στην οποία θα περιέλθει. Κι εκεί έρχεται το ΤΕΕ του οποίου η στάση είναι το θέμα αυτού του νήματος. Δεν γίνεται να γράψω αυτά που σκέφτομαι για την χυδαιότητα αυτών των τύπων που σε μια περίοδο που ακόμα και τα κόμματα δείχνουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους αυτοί συνεχίζουν. Κι αν μέχρι τώρα τα ανεχομουν γιατί "έτσι λειτουργούν τα πράματα" και "υπάρχουν τα συμφέροντα", αυτή τη φορά δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτο και να περάσει έτσι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε σεις ξεκολλήστε! Το θέμα μας δεν είναι το αύριο, η μετά κρίση εποχή κτλ. Μας έχει σπαμάρει την κουβέντα ο τζορτζμ με μακροοικονομικές αναλύσεις και τσιμπάμε. Το θέμα μας ΤΩΡΑ είναι το 800αρι. Πρέπει να το πάρουμε γιατί για ένα μήνα δεν θα έχουμε εισόδημα. Όλα τα άλλα τα βλέπουμε αργότερα. 

 

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, nik said:

.....Μας έχει σπαμάρει την κουβέντα ο τζορτζμ με μακροοικονομικές αναλύσεις και τσιμπάμε. Το θέμα μας ΤΩΡΑ είναι το 800αρι. ...

 

Αν και καθιστός ορθά μίλησες

+

Link to comment
Share on other sites

Γράψτε στα σόσιαλ του Άδωνη. Δεν γίνεται αλλιώς δουλειά, δεν κάνω πλάκα. Σε 1-2 βδομάδες το 800αρι θα μας φαίνεται εκατομμύριο έρχεται μεγάλη κρίση. Δηλαδή θα το πάρουν οι συμβολαιογράφοι ρε φίλε.....που κάθονται στο γραφείο και τους τα φέρνουν όλα έτοιμα!

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, nik said:

τα ".." 

σωστά τα έχεις αποδώσει είναι ".." και όχι "@@"

Επίσης στους ΚΑΔ που πλήττονται είναι και οι ΚΑΔ

5811 "Έκδοση βιβλίων"

5814  Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους

1814  Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες

4761    Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

Καλησπέρα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, nik said:

Γράψτε στα σόσιαλ του Άδωνη. Δεν γίνεται αλλιώς δουλειά, δεν κάνω πλάκα. Σε 1-2 βδομάδες το 800αρι θα μας φαίνεται εκατομμύριο έρχεται μεγάλη κρίση. 

Συμφωνώ πλήρως.

Και ο Άδωνις δίνει βάση και βοηθά πολλές φορές άμα πειστεί για το δίκιο. Και εδώ έχουμε δίκιο

Link to comment
Share on other sites

Δείτε το βιντεάκι παραπάνω, τα εξηγεί όλα στο σημείο που αναφέρει ο φίλος. Ο άνθρωπος νομίζει ότι είμαστε όλοι με ένα άσπρο κράνος σε ένα γιαπί που λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνει ότι πολλοί μηχανικοί ασχολούμαστε με γραφειοκρατία και όχι κατασκευή. Επίσης άντε πες ότι έχω και ένα γιαπί επίβλεψη σαν ελ.επ....ποιος σου είπε ότι παίρνω λεφτά αυτήν την περίοδο ? Και τέλος πως βγαίνουν άδειες που λέει ? Ποιος ελέγχει στις πολεοδομίες αυτήν την περίοδο ? Άλλες εγκρίσεις πως βγαίνουν θα μας τρελάνει ? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.