Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρέμβαση Στασινού προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του σε μηχανικούς, τεχνικές εταιρείες και τον τεχνικό κόσμο


AsiM

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι λογιστές τα κατάφεραν. Ανακοινώθηκε και επισήμως στο site τους. Με τις υγείες μας. Η πλάκα είναι ότι ξεσκίζονται στη δουλειά αυτές τις μέρες (και καλά κάνουν).

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=217088

Link to comment
Share on other sites

Τώρα στις ανακοινώσεις Σταϊκούρα, Άδωνι και Βρούτση αυτό που βγήκε σαν ρεζουμέ είναι:

-Όποιος πληρώσει ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου και Μαρτίου on time κερδίζει έκπτωση 25% αλλιώς απ'ότι κατάλαβα από 1/6 σε 4 δόσεις (κάτι τέτοιο)

-Κάτι αναστολές δόσεων και ρυθμίσεων που ΘΑ ανακοινωθούν

-Για το 800άρι ότι προβλεφθεί από τους νέους ΚΑΔ (όταν αναφέρθηκε ο Βρούτσης στους επιστήμονες, γιατρούς-δικηγόρους-μηχανικούς δεν είπε τίποτα για την παροχή αυτή)

Link to comment
Share on other sites

Μια φορά κι έναν και καιρό ήταν ένας κύριος που τον έλεγαν Βρούτση.

Βγήκε λοιπόν αυτός ο κύριος στους χωρικούς του μικρού χωρίου που λέγονταν Ελλάδα και είπε ότι συμφώνησε με τον άρχοντα --του διπλανού χωριού-- που λέγονταν ΕΦΚΑΣ ότι:

38 minutes ago, NeckBreaker said:

-- Όποιος πληρώσει τον ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου και Μαρτίου on time κερδίζει έκπτωση 25%

και τότε κάποιος άκουσε να ψιθυρίζει ο άλλος άρχοντας --αδελφός του ΕΦΚΑ-- που τον έλεγαν ΕΤΕΑΠ, (του παραδιπλανού χωριού)

"--Εεεεε ησυχία εμείς ... τσιμουδιά μην βγάλει κανείς σας ... ούτε ο Επικουρικός .. ούτε ο Εφάπαξ  .... μην μας πάρει και εμάς η μπάλα και μας κόψει 25% ..."

τώρα το αν κάποιοι ζήσαν καλά και εμείς καλύτερα ... θα το δούμε σύντομα ... καληνύχτα και όνειρα γλυκά ....

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αφήστε τα εφκα και τα ετεαπ.. Το θέμα είναι να δοθεί το 800ρι. Προφανώς ειδικά τώρα και χωρίς το βοήθημα δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κανείς εισφορές. Εδώ ξέρω πολλούς που δεν θα πληρώσουν ΦΠΑ τι να λέμε τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως όλη αυτή η κουβέντα  με το 800αρι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος??

https://tvxs.gr/news/ellada/paradoxi-broytsi-ston-aera-oi-ergazomenoi-meiosi-50-stoys-misthoys-gia-eksi-mines

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, HaNotsri said:

Μήπως όλη αυτή η κουβέντα  με το 800αρι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος??

https://tvxs.gr/news/ellada/paradoxi-broytsi-ston-aera-oi-ergazomenoi-meiosi-50-stoys-misthoys-gia-eksi-mines

Μήπως εσυ έχασες το δάσος; Τι σχέση έχει αυτό με τον ΕΕ; Λες και η κάθε εταιρεία δεν μπορεί να κανείς μειώσεις ανεξάρτητα από ιούς και τα σχετικά.. Εδώ μιλάμε για τον μοναχικό καβαλάρη που δεν κάνει τίποτα καμία σχέση με υπάλληλο εταιρείας 

Link to comment
Share on other sites

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ότι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

- Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Η εξόφλησή των εισφορών των παραπάνω μηνών θα γίνει τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.

- Αναστολή της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων- ανεξαρτήτως των διατάξεων που τις διέπουν- των οποίων η υποχρέωση καταβολής λήγει εντός της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαΐου του 2020. Οι οφειλές αυτές και οι ρυθμίσεις παγώνουν και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιουνίου 2020.

- Η μείωση κατά 25% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία.

https://www.b2green.gr/el/post/78728/ta-metra-gia-ergazomenous-anergous-epicheiriseis-kai-epangelmaties-ti-provlepetai-gia-tous-michanikous

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, NeckBreaker said:

Συνάδερφοι φάτε σεμινάρια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.