Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρέμβαση Στασινού προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του σε μηχανικούς, τεχνικές εταιρείες και τον τεχνικό κόσμο


AsiM

Recommended Posts

Παιδιά εδώ λέει ότι τα σεμινάρια είναι ξέχωρα, είναι πρόσθετα των 800e

https://www.taxheaven.gr/news/48002/poia-einai-ta-metra-poy-problepontai-gia-toys-logistes-dikhgoroys-mhxanikoys-kai-loipoys-episthmonikoys-kladoys

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 λεπτά πριν, panti82 said:

Άρα αν μπουμε στους ΚΑΔ θα τα παρουμε και εμείς . Σωστα ;

Τις ελλείψεις της πρώτης λίστας με τους ΚΑΔ επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κοροναϊό και εντάσσονται στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, συμπληρώνει καθημερινά το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρώτος κατάλογος με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) καλύπτει 440.000 επιχειρήσεις και εμπλουτίζεται με περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, στη βάση των στοιχείων που συγκεντρώνει ο μηχανισμός παρακολούθησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά και τα αιτήματα που φθάνουν στο οικονομικό επιτελείο από φορείς και παραγωγικές τάξεις.

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι με τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμασταν στους νέους ΚΑΔ να είσαι σίγουρος οτι θα είχε βγει ήδη ανακοίνωση από το ΤΕΕ. Ακριβώς όπως έκανε πριν το διάγγελμα Βρούτση ο πρόεδρος των φοροτεχνικών.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπούμε και στους ΚΑΔ προσεχώς.. Εννοείται αυτό. Τι σεμινάρια ρε παιδιά; Τι να τα κάνει ο δικηγόρος; Ο τεχνικός ασφαλείας τι σεμινάρια να κάνει που έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις που μπορεί να πάει; Δεν μιλάμε για τον ΕΕ μηχανικό που δεν μπορεί καν να κάνει τη δουλειά του.

Υπομονη και θα τελειώσει σύντομα το θέμα με το 800ρι.. Τα υπόλοιπα δεν είναι της παρούσης 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

https://www.kathimerini.gr/1070671/gallery/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/analytika-ta-metra-gia-ergazomenoys-anergoys-epixeirhseis-kai-eley8eroys-epaggelmaties

Η καθημερινή γράφει :

Στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και ατομικών επιχειρήσεων, που απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ, προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες, επιπρόσθετα, αποζημίωση 800 ευρώ.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ό,τι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ό,τι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ό,τι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

- Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Η εξόφληση των εισφορών των παραπάνω μηνών θα γίνει τμηματικά σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.

- Αναστολή της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων, ανεξαρτήτως των διατάξεων που τις διέπουν, των οποίων η υποχρέωση καταβολής λήγει εντός της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και τις 31 Μαΐου του 2020. Οι οφειλές αυτές και οι ρυθμίσεις παγώνουν και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιουνίου 2020.

- Μείωση κατά 25% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, εφόσον εξοφληθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Δουλευομαστε.Αλλα λέει ο ένας αλλά λέει ο άλλος και άλλα ο παραλλος.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμο ή Off-topic (?), ύστερα από τα σημερινά και πιθανά όσα ακολουθήσουν,

1) αλλά σήμερα εκδόθηκε η εγκύκλιος Ε.2034/2020 Ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας μέσω TAXISnet, που αφορά σε 1) Μεταβίβαση οχήματος, 2) Εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό 3) Επαναταξινόμηση οχήματος.

Μέχρι τώρα δεν εκδίδονταν ηλεκτρονικά. Από εδώ γίνεται η είσοδος στην εφαρμογή.

2) Επίσης μόλις Ολοκληρώθηκε η 38η φορολοταρία για τον Φεβρουάριο 2020, πληροφορίες εδώ.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγο έστειλα αυτό το mail στον Πρόεδρο Στασινό :

"Πρόεδρε προχθές καθησύχασες τους Μηχανικούς ότι θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 €. Γιατί δεν κάνεις και σήμερα κάποια δήλωση ότι παρά το ότι ο ΚΑΔ ο δικός μας δεν εμφανίζεται στη λίστα αυτών που επιδοτούνται, τελικά θα επιδοτηθεί. Από τις σημερινές δηλώσεις του Βρούτση δεν προκύπτει ότι θα επιδοτηθούμε οι  μηχανικοί. Μόνο κάτι βλακείες για επιδοτούμενα σεμινάρια για να μάθουμε να δουλεύουμε από τον υπολογιστή μας…

Μπορώ να πάω να κάνω νομιμοποίηση Ν.4495/2017 αν είναι κλειστό το αρχείο της Πολεοδομίας και δεν μπορώ να βρώ τα σχέδια της άδειας. Τι εννοεί ο άσχετος Βρούτσης  με την η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα; Σε κάθε περίπτωση είτε νομιμοποίησης Ν4495, είτε βεβαίωσης Ν4495, είτε ενεργειακού πιστοποιητικού δεν γνωρίζει ότι απαιτείται τουλάχιστον μία αυτοψία στο ακίνητο;

Η δουλειά μας στα γραφεία εδώ και 2 εβδομάδες έχει ουσιαστικά σταματήσει. Τα 800 € είναι ψίχουλα, αλλά απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Μάλλον ξέρουν ότι από τη στιγμή που η διοίκηση του ΤΕΕ είναι δικιά τους, δεν θα υπάρξουν και πολλές αντιδράσεις αν εξαιρέσουν τους Μηχανικούς από τα 800 €."

 

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τον πιέσουμε όπως μπορούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.