Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: Και οι μηχανικοί θα ενισχυθούν ως πληττόμενοι από την κρίση


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ότι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα."

Μας υποχρέωσαν........................

Αυτό που λέει για την έκπτωση στις εισφορές , έχετε καταλάβει πως θα γίνει?

Οι τρέχουσες ηταν μεχρι 20/3... δεν τις εχω πληρώσει. Εστω ότι θέλω να τις πληρώσω... η έκπτωση πως θα μπεί?????Το ειδοποιητήριο ένα είναι!
 

Link to comment
Share on other sites

Βρούτσης μάλιστα, μόνο που τον βλέπω μου ανάβουν τα λαμπάκια (από εποχής αναδρομικών ΤΣΜΕΔΕ), αυτό που απαίτησε τον ΕΦΚΑ Ιανουαρίου μέσα στον γενικό χαμό με τα πάντα κλειστά  εξακολουθεί και το κάνει γαργάρα 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, adamantia1 said:

Οι τρέχουσες ηταν μεχρι 20/3... δεν τις εχω πληρώσει. Εστω ότι θέλω να τις πληρώσω... η έκπτωση πως θα μπεί?????

Αυτές έπρεπε να πληρωθούν, τώρα πια είναι εκπρόθεσμες. Έχει συζητηθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Οι έκπτωση (ακόμη δεν έχουμε δει τον τρόπο που θα μπει) αφορά εισφορές Φεβ'20 & Μαρτ'20. Ελπίζω να μην μπει η έκπτωση κουτοπόνηρα .... αν θέλετε τον γράφω τον κουτοπόνηρο τρόπο.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Οέο

Παράθεση

Μέτρα προβλέπονται και σε ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), οι οποίοι όμως εξαιρούνται από την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Γι αυτή την κατηγορία προβλέπονται άλλα μέτρα όπως  πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα. Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών ισχύει αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων, αλλά και το κίνητρο της μείωσης κατά 25% των τρεχουσών εισφορών εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία παρά το δικαίωμα αναστολής.

 

Link to comment
Share on other sites

Ετσι, ετσι...Να δώ μετά οι αυτοί που χρεώνουν, 50€ το ΠΕΑ αν συνεχίσουν να το κάνουν (που θα συνεχίσουν αλλά λέω τώρα!)

Link to comment
Share on other sites

Ο υπάλληλος δεν έχει να πληρώσει:

- γραφείο

- λογαρισμούς

- εξοπλισμό

- τέλος επιτηδεύματος

- συνδρομές

- λογισμικό

- προσωπικό

και θα πάρει 800€.

 

Ο ελεύθερος επαγγελματίας, και ειδικά ο μηχανικός, πόσα πρέπει να πάρει ώστε να του μείνουν 800€;

Κατά την γνώμη μου, το πιο σωστό θα ήταν η επιδότηση του καθενός να εξαρτάται από τα επίσημα έσοδα/έξοδα. Αν φοροδιαφεύγει να πάρει λιγότερα, αν έχει μεγαλύτερες εισπράξεις και επαγγελματικά έξοδα να πάρει μεγαλύτερη επιδότηση.  Όχι τίποτα άλλο αλλά αν οι "μεγαλομηχανικοί" ξεμείνουν από ρευστό θα μείνουν πολλοί στον δρόμο. 

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να καταλάβουμε κάτι:  ο σουβλατζής, ο μπετατζής, ο νταβ****ς κλπ είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.  Έχουν υπαλλήλους (ψήστες, εργάτες, παρόχους ερωτικών υπηρεσιών, κλπ).  Εμείς, από την άλλη, ΔΕΝ θεωρούμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (sic) - κάτι σαν τον έφηβο που εξερευνά το ξύπνημα της libido του... αυτό-απασχολούμαστε δλδ...

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ θεωρώ ότι (όπως και οι συνάδελφοι μηχανικοί πλην ορισμένων που "προεδρεύουν" σε συλλογικά όργανα) ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ (απασχολούμαι με κάτι ψευτοχόμπι που έχω) όχι γιατί μ' αρέσει, αλλά για να καλύψω τις βιοποριστικές μου ανάγκες!

Enough said,  εδώ θα είμαστε (υγιείς πρωτ' απ' όλα) την επόμενη μέρα, μα πολλά δεν θα είναι πλέον τα ίδια όπως τα ξέραμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.