Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

www.gov.gr είναι η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους


georgegaleos

Recommended Posts

Ξεκίνησε αν και δοκιμαστικά η σελίδα "gov.gr" όπου πρακτικά θα συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα.

Αυτήν την περίοδο (covid-19) για να εξυπηρετούνται από το σπίτι τους οι πολίτες αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετακίνηση.

Από σήμερα 21/3/2020 έχει τη δυνατότητα:

να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά προστίθεται κι η υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην Αρχή, η οποία ζητά την έκδοσή τους, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτές.

Επισκεφθείτε την πύλη από εδώ: https://www.gov.gr/

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενδεικτικά για Υπεύθυνη Δήλωση η/και Εξουσιοδότηση μπαίνουμε εδώ

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese

Όπως αναφέρει:
"Η υπεύθυνη δήλωση ή/και η εξουσιοδότηση που θα εκδώσετε είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε δημόσια υπηρεσία."

"Πριν ξεκινήσετε
Για την έκδοση εγγράφου θα χρειαστείτε:
Τους κωδικούς πρόσβασης στο GOV.GR ή στο TaxisNet για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
Να γνωρίζετε τον παραλήπτη του εγγράφου
Το κινητό σας όπου ενδέχεται να σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την έκδοση του εγγράφου
"
 

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Ενδεικτικά για Υπεύθυνη Δήλωση η/και Εξουσιοδότηση μπαίνουμε εδώ

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese

 

Γιώργο δεν μου δουλεύει εκτός αν έχουν προγραμματίσει να ανέβει το σάιτ σε μεταγενέστερη ώρα; Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, ειδικά οι ηλεκτρονικές ΥΔ μας λύνουν τα χέρια.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς ... εγώ ξεκίνησα την υπεύθυνη δήλωση με ελεύθερη συμπλήρωση του κειμένου και προχώρησε μέχρι τέλος ... έλαβα και τον κωδικό στο κινητό ... όλα μια χαρά ... και μάλιστα μπορείς να την στείλεις απευθείας από την πλατφόρμα σε όποιο Mail θες ...

1.jpg

 

22.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ναι τώρα που το δοκίμασα δούλεψε κανονικα ευχαριστώ.

edit: Τώρα που δοκιμάζω 12:30 η ώρα δεν λειτουργεί...ας είναι, 1η μέρα λογικό να κάνουν δοκιμές.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν μπορώ να κάνω δοκιμή, το σύστημα δέχεται συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση ή μόνο με ελεύθερη συμπλήρωση του κειμένου ?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία όπως την θυμάμαι είναι:

Αφού επιλέξεις τον τύπο της υπ. δήλωσης ή της εξουσιοδότησης που θέλεις κάνεις είσοδο με τους κωδικούς taxis. Στη συνέχεια συμπληρώνεις κινητό τηλέφωνο και τα στοιχεία σου ονομ/μο... διεύθυνση κλπ όπως στην κλασική υπεύθυνη δήλωση ή στην εξουσιοδότηση και τα στοιχεία αυτού που εξουσιοδοτείς ... σου ζητάει το κινητό για να σου αποσταλεί έναν κωδικός ... Σου στέλνει τον κωδικό να τον εισάγεις ... και να σου ανοίξει το πεδίο για να γράψεις το ελεύθερο κείμενο ...(αν το κείμενο το έχεις έτοιμο δέχεται να κάνεις απλό copy-paste στον χώρο που σου δίνει) μετά μπορείς να το αποθηκεύσεις ... να το στείλεις σε οποιοδήποτε mail ...

Υποθέτω ότι το ερώτημά σου αφορά σε αυτό που έχω στην παρένθεση.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά χιλιάδες το λογιστές έχουν τους κωδικούς taxis. Και εντάξει αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν ως σήμερα. Αλλά η υπεύθυνη δήλωση αποκτά άλλη διάσταση.

2. Κρατάει τουλάχιστον αρχείο να βλέπεις ανά τακτά διαστήματα μήπως κάποιος έκανε κάτι και σε ποιο κινητό?

(Βέβαια αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί ο λογιστής μπορεί να πει ότι εσύ τον εβαλες)

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1) Οι κωδικοί taxis είναι αυστηρά προσωπικοί για αυτό και η ενεργοποίησή τους γίνεται μέσω κλειδαρίθμου (θέμα λοιπόν αρχικής ταυτοποίησης) όπου μπορεί να τον παραλάβει ο ίδιος ο φορολογούμενος είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην ΔΟΥ είτε κάποιος άλλος με ειδικό πληρεξούσιο. Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να τον αλλάξεις. Το ότι έχεις επιλέξει να τον γνωρίζει ο λογιστής σου (ή γενικότερα κάποιος τρίτος) είναι καθαρά δική σου επιλογή και την έχεις κάνει για προσωπικούς λόγους.
Η γενικότερη φιλοσοφία προφανώς του εφαρμογών στο taxis είναι ο κάθε ένας φορολογούμενος χωριστά να κάνει την αίτηση και οι κωδικοί είναι δικοί του και μάλιστα, αυστηρά προσωπικοί.
Επίσης ο λογιστής σου δεν απαιτείται να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης που έχεις. Υπάρχει σχετική διαδικασία αφού μπεις με τους κωδικούς σου στο taxis να κάνεις εξουσιοδότηση στο λογιστή (αφού μπεις με τους προσωπικούς σου κωδικούς στα αριστερά στο menu υπάρχει η επιλογή "Εξουσιοδοτήσεις") -και με την προϋπόθεση ότι ο λογιστής θα την αποδεχθεί- να μπορεί να ενεργεί για λογαριασμό σου (κάνοντας χρήση των δικών του κωδικών) αυστηρά στα φορολογικά θέματα για τα οποία τον εξουσιοδότησες (υπάρχει μεγάλη γκάμα φπα, Ε1, Ε2, Ε3, μισθώσεις κλπ κλπ).
Το αν λοιπόν τον κωδικό θα τον γνωστοποιήσεις σε τρίτους γίνεται με δική σου ευθύνη. Το γράφει άλλωστε και στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, ενδεικτικά αναγράφει:
"Ο χρήστης που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ, είναι υπεύθυνος για κάθε υποβολή δήλωσης ή στοιχείων που πραγματοποιείται με χρήση των προσωπικών κωδικών (κωδικός χρήστη και συνθηματική λέξη) που του έχουν χορηγηθεί. Η ευθύνη αυτή υφίσταται ακόμα και εάν ο χρήστης αποφασίσει, με δική του ελεύθερη επιλογή, να γνωστοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς του σε τρίτο πρόσωπο (λογιστή κτλ.) που χρησιμοποιεί κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία για λογαριασμό του."
Επίσης αν θυμάμαι καλά το αναγράφει και στο mail που στέλνουν μετά την εγγραφή αλλά και κατά την εγγραφή (δεν είμαι τόσο σίγουρος ... αλλά νομίζω πως έτσι είναι)
Τώρα το αν οι κωδικοί Taxis έχουν γίνει δια πάσαν νόσον και ... paspartu για πολλές υπηρεσίες αυτό και πάλι είναι δική σου επιλογή να τους δίνεις σε όποιον εσύ θες, όπου σε κάθε περίπτωση θεωρητικά πρόσβαση θα πρέπει να έχεις μόνο εσύ. Για αυτό σχεδόν παντού αναγράφεται κάτι του τύπου "για την είσοδό σας απαιτείται η ταυτοποίηση ,,,," δηλαδή ότι είσαι εσύ μέσα στο μαγαζί!!!! 
Μην ξεχνάς ότι αφού επιλέξεις να δώσεις σε κάποιον τρίτο τον κωδικό σου, υπάρχει η δυνατότητα μετά να τον αλλάξεις. Τώρα ... αν γίνει το "κακό" στο ενδιάμεσο ..... τι να πούμε .... αφού είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ κωδικός (και άρα τον γνωρίζεις μόνον εσύ)

2) Κρατάει ένα ιστορικό των ενεργειών που έχεις κάνει, κρατάει π.χ. την υπεύθυνη δήλωση με όλα τα στοιχεία (ονομ/μο, διεύθυνση, κείμενο κλπ κλπ πλήρες ότι υπάρχει σε μια υπεύθυνη δήλωση) όπου βλέπεις και το τηλέφωνο που δόθηκε και στο οποίο στάλθηκε ο κωδικός (αυτόν τον κωδικό στο ιστορικό αυτό δεν τον βλέπεις) για την έκδοση της δήλωσης ή/και της εξουσιοδότησης. Αλλά επειδή έχει γίνει η όλη διαδικασία με κωδικούς που γνωρίζεις (τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζεις) ΜΟΝΟΝ εσύ, άρα ότι εκδοθεί καταλαβαίνω ότι άμεσα το έχεις αποδεχθεί. Εξάλλου σου βγάζει και λεκτικό ότι "Απαιτείται ταυτοποίηση" άρα αν καταφέρεις και περάσεις από τον μπράβο στην πόρτα τότε για όλους μέσα στο μαγαζί είσαι εσύ και όχι κάποιος τρίτος.

edit: Χρειάζεται πολύ προσοχή στους κωδικούς αυτούς αφού σταδιακά θα προστεθούν πολύ-πολύ ευαίσθητες υπηρεσίες όπου η είσοδος θα γίνεται με αυτούς (ενδεικτικά φαντάσου τώρα ότι πέραν της δήλωσης και της εξουσιοδότησης νομίζω ότι υπάρχει και η συνταγογράφηση όπου αποστέλλεται από τον γιατρό η συνταγή στο κινητό). Μπορείς να βρεις/μπεις σε πολύ μεγάλη πληροφορία μαζεμένη σε ένα site έχοντας"μόνο και μόνο" αυτό το ζευγάρι των κωδικών. π.χ. ποινικά μητρώα, βεβαιώσεις από δικαστήρια .... οπου μια χαρά προχωρά η διαδικασία .. απ' όσο είδα ...

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.