Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΓΠΠ: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια


Engineer

Recommended Posts

Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο του οργάνου (μπουζούκι κατά το σχετικό ανέκδοτο) . Από την στιγμή που έγινε ντόρος και βγήκε η ανακοίνωση προφανώς θα το δουν και αυτοί . Από την άλλη σε όποιον του τύχει , παραλαμβάνει την κλήση με επιφύλαξη και τους ξεφωνίζει . 

Ο Στασινός ήταν απίστευτα ήπιος . Θέλει ένα μασαζάκι και αυτός για να καταλάβει κάποια πράγματα . 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πάντοτε υπαρχει η δυνατοτητα υποβολης ενστασης

εδω η διαδικασια

https://www.voria.gr/article/epesan-prostima-sti-thessaloniki-pos-na-ipovallete-enstasi

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι τα όργανα εκτελούν εντολές . Αρα το πρόβλημα είναι ψηλότερα και εκεί πρέπει να λυθεί . Η ένσταση με μέιλ , είναι μία λύση . 

Δημήτρη θα πρέπει να παραλαμβάνουμε με επιφύλαξη την ώρα που υπογράφουμε την κλήση ? 

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, georgios_m said:

μπορούμε να μετακινηθούμε ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα

Μου θύμισες την "έρευνα" που έκανα χθες και είχα καταλήξει ότι το πιθανότερο είναι ότι πρακτικά μας έχουν απαγορεύσει την εργασία εκτός Δήμου έδρας (διότι απαγόρευσαν τη φροντίδα ζώων εκτός Δήμου και είχαν ρίξει πρόστιμο σε Μηχανικό από το Χαλάνδρι στην Αθήνα) αν και μάλλον επικρατεί "δημιουργική ασάφεια".

Το ξανακοίταξα τώρα και είναι πιο ασαφές από ότι νόμιζα.

Από τη μία έχουν απαγορεύσει κάποιες μετακινήσεις εκτός Δήμου και από την άλλη απαγόρευσαν μετακινήσεις εμπόρων εκτός Περιφέρειας :confused: (άρα μάλλον απαγορεύεται η εργασία εκτός Περιφέρειας της έδρας και πιθανόν ακόμα και εκτός Δήμου) αν και αν το έχουν αφήσει ασαφές μάλλον επικρατεί το "ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται!" αν και στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν ξέρω κατά πόσο μας βοηθάει στην πράξη κάτι τέτοιο..

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

να το κάνουμε πιο πρακτικό: δουλεύω με μπλοκάκι σε μια εταιρεία και μου λένε έλα να πάρεις βεβαίωση να μετακινηθείς την τάδε μέρα σε χώρο δικό μας εκτός αττικής. με καλύπτει το χαρτί αυτό ή είναι ένα κουρελόχαρτο και θα φάω πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωση του πλαισίου αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας [ΦΕΚ Β' 1040/26-3-2020]
Στο τμήμα που συζητάμε το ΦΕΚ έφερε τις παρακάτω τροποποιήσεις/αλλαγές (μεταξύ και άλλων τροποποιήσεων/αλλαγών).
Τώρα αν λύθηκε ή όχι το θέμα της περιφέρειας, των γλουτών, των γοφών ... είναι άλλο θέμα....κουβάλα ένα πακέτο Α4 με έτοιμες δηλώσεις και σφραγίδα ... το είχα γράψει εγώ περί οδοιπορικού ... (αν αυτό καλύπτει το πρόβλημα που υπάρχει) ...πρακτικά βλέπω (?) είσαι εντάξει αν πριν πας σε νέο π.χ. πελάτη/εργασία, επιστρέφεις σπίτι και ξεκινάς για τον νέο πελάτη/εργασία !!!!

Βεβαιώσεις για τη μετάβαση από και προς εργασία
"2. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου πρώτου αντικαθίσταται ως εξής: 
«Για τις περ. (α) και (ι) της παρ. 2, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια ή διαμορφώνεται με βάση τον τρόπο εργασίας του πολίτη σύμφωνα με τις ισχύουσες έκτακτες ρυθμίσεις και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από το νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης (Βεβαίωση τύπου Α)»."

Τώρα σε ποιανού το όνομα θα κοπεί το πρόστιμο αφού "... παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από το νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο, ..."

είναι και αυτό άαααλο θέμα ...

FEK_KYKLOFORIAS.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τον κλάδο αν δούμε την ουσία των μέτρων (Υγειονομικά) είναι παράλογο η μέγιστη απόσταση μετακίνησης (και γενικά οι τεχνικές προδιαγραφές μετακίνησης) να μην είναι κεντρικό δεδομένο τέτοιων διατάξεων αφού είναι η καρδιά της όλης προσπάθειας των καιρών. Αντί να τα γράφουν με τρόπο αινίγματος (και αρχίσαμε και τα "τροποποιείται η παράγραφος Χ με το κείμενο Ψ η οποία είχε ήδη τροποποιηθεί με το Φ") θα έπρεπε ενδεχομένως να αναλάβουν Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί εξαρχής τη σύνταξη προδιαγραφών μετακίνησης (αμφιβάλλω ότι οι Γιατροί ή οι Επιδημιολόγοι(Στατιστικοί) είναι ικανοί για κάτι τέτοιο αφού το μόνο που ξέρουν επί του θέματος είναι "κάντε απόσταση").Αυτό βέβαια πιθανόν να ερχόταν σε αντίθεση με το υποτιθέμενο "ΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!1" αφού οι περιορισμοί θα έδειχναν ρητώς ότι η εργασία πολλών Μηχανικών έχει διαταραχτεί ή τελειώσει.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας. Στιγμιότυπο από τη συνομιλία μέσω messenger που είχα την Παρασκευή 27 Μαρτίου με Γ.Γ.Π.Π.  Περιμένω να δω αν μου απαντήσουν και από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου και μόλις γίνει αυτό θα το ανεβάσω.

Screenshot_20200328-084034.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτό, το τελευταίο μου είπαν και εμένα σε ίδια ερώτηση --την Πέμπτη αν θυμάμαι καλά--, ότι αρκεί μόνο αυτό, όταν επικοινώνησα τηλεφωνικά στο 100. Προφανώς η πράξη είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.