Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΓΠΠ: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια


Engineer

Recommended Posts

Το ερώτημα που ακόμη ούτε η ίδια η ΓΓΠΠ έχει απαντήσει είναι αν επιτρέπεται ο ελεύθερος επαγγελματίας να βγαίνει για δουλειά εκτός Δήμου της επαγγελματικής του έδρας. Υπήρξαν και ανακοινώσεις-καταγγελίες μηχανικών ότι τους έγραψαν οι αστυνομικοί καθώς μετέβαιναν σε άλλο δήμο εντός Αττικής.

16 ώρες πριν, ted78 said:

Να σας πω την αμαρτία μου. Επειδή κυρίως κάνω εξωτερικές αυτοψίες, με τη δήλωση τύπου Α και τις εντολές του πελάτη, γύρισα σχεδόν όλη την κεντρική Μακεδονία. Μέσα σε 5 ώρες περίπου, πήγα Σέρρες, επέστρεψα Θεσσαλονίκη, μετά πήγα Χαλκιδική και ξανά πίσω Θεσσαλονίκη.

Σε μπλόκο δεν με σταμάτησαν, αν και συνάντησα 2. Σήμερα, με σταμάτησαν, που πήγα σε αυτοψία κοντά στο ΤΕΕ, και δεν είπαν τίποτα, παρ' ότι δηλώνω έδρα Ωραιόκαστρο και όχι Θεσσαλονίκη.

Ο σκοπός που το διερευνώ είναι αυτοψία ακινήτου για την τράπεζα. Η απόσταση από την έδρα μου είναι πάνω από 100 χλμ και πρέπει να περάσω διόδια. Οπότε το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα με σταματήσουν. Η συμπλήρωση του εντύπου Α ως ελεύθερος επαγγελματίας με την εντολή του πελάτη πως το συνδυάζουμε αυτό. Τι ακριβώς συμπλήρωσες στο έντυπο.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισυνάπτω τη δήλωση, όπως την έφτιαξα. Μου την είπε λίγο για το ωράριο, αλλά του εξήγησα ότι δεν είμαι έξω όλη μέρα, αλλά ότι επειδή δεν βγαίνω πάντα την ίδια ώρα έξω, πρέπει να καλύπτεται όλο το εργάσιμο ωράριο.

Παίρνω πάντα μαζί μου και την εντολή της τράπεζας ή του πελάτη. Mail  του πελάτη ή εντολή ανάθεσης της Τράπεζας.

vevaiosi-kikloforias.pdf

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Κάτι αντίστοιχο έχω φτιάξει κι εγώ (ως κείμενο στη βεβαίωση κυκλοφορίας), αλλά δεν με έχουν σταματήσει (ακόμη) για έλεγχο. Βέβαια έχω περιορίσει και στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις. Κάποιες όμως αυτοψίες (εξωτερικές) πρέπει να γίνουν...

Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, ted78 said:

Επισυνάπτω τη δήλωση, όπως την έφτιαξα. Μου την είπε λίγο για το ωράριο, αλλά του εξήγησα ότι δεν είμαι έξω όλη μέρα, αλλά ότι επειδή δεν βγαίνω πάντα την ίδια ώρα έξω, πρέπει να καλύπτεται όλο το εργάσιμο ωράριο.

Παίρνω πάντα μαζί μου και την εντολή της τράπεζας ή του πελάτη. Mail  του πελάτη ή εντολή ανάθεσης της Τράπεζας.

vevaiosi-kikloforias.pdf 234 kB · 11 downloads

Ευχαριστώ συνάδελφε. Βλέπω έχεις βάλει όπου "περιφέρεια" την έννοια της Διοικητικής Περιφέρειας. Είναι αυτό που λέγαμε στις αρχές που σταμάτησαν τους συναδέλφους και τους έγραψαν. 

Στο ονοματεπώνυμο υπευθύνου, γράφουμε το δικό μας ονοματεπώνυμο να υποθέσω και το ίδιο και στο πεδίου "εργαζομένου".

Τώρα, για την εντολή ανάθεσης σωστό φαίνεται να υπάρχει και αυτό προς τεκμηρίωση της μετακίνησης (αν πέσουμε σε περίεργο). 

Link to comment
Share on other sites

Ναι και στα δύο πεδία εργαζόμενου και υπεύθυνου, βάζουμε το όνομά μας. 

Το θέμα της περιφέρειας, έπρεπε αναγκαστικά να το ερμηνεύσω με αυτό τον τρόπο, αφού αλλιώς δε θα μπορούσα να κάνω τις αυτοψίες.

Link to comment
Share on other sites

Το πεδίο "περιφέρεια" προτείνω να αναγράφει Περιφέρεια[κυριολεκτικά]  [και σε παρένθεση] δήμος έδρας, διεύθυνση έδρας [ώστε το όργανο ελέγχου αν θέλει ακριβολογία να την έχει αλλά και να υπονοείται "στην Περιφέρεια που αναγράφει δεν είμαι;" (αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί βγαίνεις από Δήμο).

Επίσης οι ώρες εργασίες πολύ πιθανό να ελέγχονται ως οι συγκεκριμένες ώρες που μπορείς να κυκλοφορείς(!) άρα προτείνω κάτω από αυτές να υπάρχει "συν άλλες μετακινήσεις απαραίτητες για τις εργασίες του επαγγέλματος όπως Επιβλέψεις, Επιμετρήσεις, Ενεργειακές Επιθεωρήσεις ".

Λέτε να χρειάζονται πρόσθετα έγγραφα που να βεβαιώνουν γεωγραφικό χαρακτήρα της εργασίας;

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Άν γράφεις τόσα πολλά, τότε σίγουρα θα τους μπερδέψεις. Η έδρα της επιχείρησης εν προκειμένω του γραφείου φαίνεται από την σφραγίδα μας στο κάτω μέρος του εντύπου. Απλά το ερώτημα που εξ αρχής μας απασχόλησε ήταν αν με τη λέξη περιφέρεια θα νοείται η διοικητική περιφέρεια (πχ Αττικής, Πελοποννήσου, Μακεδονίας κλπ) ή νοείται η περιφέρεια εργασίας εντός Δήμου. Δεν το διευκρίνησαν ίσως και για να μην ανοίξουν την όρεξη για άσκοπες μετακινήσεις προς εξοχικά  με πρόσχημα την εργασία. Από κει και πέρα η απόφαση είναι πλέον καθαρά προσωπικό ζήτημα αν θα βάλουμε εντός κάποιας Περιφέρειας με διευκρίνηση εντός δήμων περιφερειακής ενότητας ή και εκτός περιφερειακής ενότητας. Ίσως ο συνάδελφος ted να έχει δίκιο καθώς με τον τρόπο που το έχει συμπληρώσει είναι καθόλα νόμιμη η μετακίνηση. Αν προσθέσεις σε αυτό ότι βάζεις και την σφραγίδα σου (όπως θα έβαζε εκ του νόμου ο εργοδότης αν βεβαίωνε για εργαζόμενό του) τότε ο ελέγχων αστυνομικός μάλλον δεν θα μπορέσει να βρει παράβαση. Αν αντιπροτείνει ότι δεν πρέπει να κινηθεί ο επαγγελματίας εκτός Δήμου επαγγελματικής του έδρας, τότε μάλλον μετά πρέπει να υποβληθεί ένσταση κατά του προστίμου στην αστυνομική δ/νση. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μια φορά που κινούμαι εκτός του δήμου της έδρας μου, έχω συμπληρωμένη την βεβαίωση τύπου Α όπως ο Ted ,, παράλληλα έχω εκτυπώσει τα στοιχεία επιχείρησης από το taxisnet ,ενώ έχω συμπληρώσει και μια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι θα μετακινηθώ από την έδρα μου στο Χ δήμο μέχρι το τάδε μέρος στο Υ δήμο. Έχω και την απάντηση στο κινητό από τη ΓΓΠΠ (σελίδα 8 ,απάντηση 9 του συγκεκριμένου topic) που μου λέει να έχω συμπληρωμένη τη δήλωση ,έτσι όπως την έχω ήδη συμπληρωμένη , και ας τολμήσει κανένας αστυνομικός να μην το κάνει δεκτό. Δεν υπάρχει σε καμία απόφαση ,απαγόρευση κυκλοφορίας για επαγγελματικούς σκοπούς μεταξύ δήμων της ίδιας περιφέρειας. Και νομικά να κινηθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς , θα κερδίσει μιας και ο όρος περιφέρεια αντιστοιχεί σ' αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι. Ας ήταν πιο σαφείς από την αρχή και οι δικαιολογίες ότι ήταν πολύ γρήγορη η απόφαση και τοιαύτες μπούρδες να μείνουν στην άκρη. Αλλά ΤΕΕ και ΕΤΕΕΜ έχουν μείνει ακόμα στη καθαρά Δευτέρα.

Καλό κουράγιο σε όλους μας

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μέσω του γκοβ.τζιαρ (που πλέον θεωρείτε ως επίσημο γνήσιο υπογραφής) καθοδηγώ τον πελάτη όπως μου αποστείλει στο μέιλ μου υπεύθυνη δήλωσή του ότι με καλεί την τάδε[1] ημέρα, από την τάδε[1] ώρα μέχρι την τάδε[1] ώρα, στην τάδε[1] διεύθυνση να του παρέχω την τάδε[1] εργασία και την έχω έγχρωμα τυπωμένη. Επίσης τυπώνω και το βιογραφικό μου σφραγισμένο και έχω και την επαγγελματική ταυτότητα μαζί μου.

[1]  Τα "τάδε" είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Θα μας λαλήσουν... κρόσσια τα νεύρα....έχουν χάσει την ουσία

Edited by georgegaleos
Σαφώς και αστειεύομαι !!!!! Δεν κάνω τέτοια πράγματα.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.