Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΓΠΠ: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 14/4/2020 at 10:22 ΠΜ, matsampoukas said:

Έχετε κανένα νεότερο όσοι κινείστε εκτός περιφέρειας επαγγελματικής έδρας; Επίσης οι συνάδελφοι τεχνικοί ασφαλείας τι κάνετε με τις επισκέψεις;

Αν η επίσκεψη αφορά το χώρο κάποιας επιχείρησης, μια τυπική βεβαίωση, σταλμένη με mail, ότι ανήκεις και συ στο προσωπικό της, έστω και σα συνεργάτης, σου ξεκλειδώνει τη μετάβαση από οποιαδήποτε απόσταση. Δουλεύω εκεί. Τέλος.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά . Είμαι αυτοαπασχολούμενος με έδρα και γραφείο σε διαφορετικό δήμο και νομό από αυτόν που μένω. Μπορώ να μετακινηθώ από το σπίτι μου στο γραφείο με έντυπο τύπου Α σφραγισμένο μόνο από εμένα ή χρειάζεται και έντυπο τυπου Β (αν  ναι τι με ποια αιτιολογία μετακίνησης;)

Μέχρι στιγμής είχα κάνει μόνο μια μετακίνηση με έντυπο Α σφραγισμένο μόνο από εμένα πριν τις γιορτές αλλά΄δεν έτυχε να με σταματήσουν.  Τον τελευταίο καιρό δουλεύω με τον υπολογιστή μου μόνο από το σπίτι., αλλά χρειάζομαι κάποιους φακέλους από το γραφείο. Να κάνω την μετακίνηση ή θα βρω τον μπελά μου και θα πληρώσω και αυξημένο το πρόστιμο ;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο είναι 150 Ε. Μόνο τις ημέρες του Πάσχα ήταν διπλάσιο για τους γνωστούς λόγους αποφυγής μετακίνησης προς την επαρχία. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα εκφράζουμε προβληματισμό ακόμη και για μετακίνηση εκτός δήμου έδρας, πόσο μάλλον εκτός περιφερειακής ενότητας. Δεν είναι ξεκάθαρο και ίσως επίτηδες δεν το ξεκαθάρισαν για να μην γίνεται κατάχρηση δικαιώματος και να χρησιμοποιείται σαν αιτιολογία για άλλες-άσχετες με την εργασία-μετακινήσεις. Άρα, ίσως αποτελεί ένα ρίσκο μια τέτοια μετακίνηση εξαρτώμενη και από την υποκειμενική κρίση του αστυνομικού. Άλλοι συνάδελφοι αναφέρουν ότι δεν τους επεβλήθη πρόστιμο σε έλεγχο για μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας (νομός). Οπότε, ότι και να λέμε θα είναι απλώς μια γνώμη χωρίς να στηρίζεται κάπου. Σε ερώτημα που έθεσα προς το ΤΕΕ δεν έλαβα ακόμη κάποια απάντηση.  Δες μερικά ποστ πιο πριν και την ανακοίνωση του συλλόγου εκτιμητών Ελλάδος για οδηγίες προς τα μέλη του. Τώρα, αν μπορείς να περιμένεις μερικές μέρες ακόμη, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει άρση περιορισμών μετακίνησης. Οι ως τώρα ανακοινώσεις μιλάνε για άρση, αρχικά εντός της περιφερειακής ενότητας. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μετακινήθηκα χθες εκτός περιφέρειας με έντυπο τύπου Α και με αποδεικτικό για το που πηγαίνω και δεν είχα κανένα πρόβλημα στα διόδια που με έλεγξαν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, από Αθήνα πήγα Ριτσώνα. Με βεβαίωση τύπου Α όπου έγραψα περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε ποιές εταιρείες πηγαίνω και ένα τυπικό ωράριο.

Δεν το έψαξαν και ιδιαίτερα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σε όλους.

Pavlos33

ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα γνώμες αλλάζουμε και εμπειρίες. Διάβασα όλο το νήμα από την αρχή. Είμαι κι εγώ επιφυλακτικός γιατί τελικά η ασάφεια είναι προφανής και έχει να κάνει και κάθε φορά με το ποιος θα ελέγξει τα δικαιολογητικά έγγραφα που έχεις μαζί σου. Έχω στείλει και εγώ ερώτημα χθες στο ΤΕΕ και δεν πήρα φυσικά απάντηση. Σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο και στην αστυνομία, αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα με την έννοια και ο αστυνομικός που θα απαντήσει θα δώσει μια απάντηση προφορικά , χωρίς να δεσμεύεται και δεν θα είναι ο ίδιος που θα με ελέγξει στον δρόμο.

matsampoukas  

σε ευχαριστώ και για την δική σου απάντηση, εσύ δηλαδή έγραψες στο εντυπο μετακίνησης Α ότι πρέπει να μετακινηθείς στην Στερεά Ελλάδα σε συγκεκριμένες εταιρείες και μετά το σφράγισες με την σφραγίδα σου . με τις εταιρείες είχες σύμβαση ή απλά τις έγραψες γιατί έπρεπε να πας από εκεί;

Το κωμικοτραγικό είναι να πάρουμε αντί για το voucher τα 600 ευρώ και να τα πληρώσουμε σε πρόστιμα  για να πάμε στο γραφείο και στην δουλειά μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.