Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Με τα, υπο καθεστώς πανικου, οικονομικα μετρα που ανακοινωσε αυτο που παριστανει την κυβέρνηση, οδηγουμαστε μαθηματικα σε εμφύλιο.

 

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω τα μέτρα, και υπογραμμίζω τα σημαντικά για τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους (ατομικές επιχειρήσεις):

"...Στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και ατομικών επιχειρήσεων, που απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ, προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες, επιπρόσθετα, αποζημίωση 800 ευρώ.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ό,τι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ό,τι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα...."

Αυτά που καταλαβαίνω είναι:

  1. Δικαιούμαστε το επίδομα των 800€
  2. Δικαιούμαστε όλα τα μέτρα στήριξης των πληττομένων επιχειρήσεων (δηλαδή: α. Παράταση προθεσμίας καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, οι οποίες δύναται να καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020, αντίστοιχα. β. Τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31/3/2020, καθώς και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης. γ. Αναστολή πληρωμών χρεολυσίων δανείων προς τις τράπεζες για τις συνεπείς επιχειρήσεις. δ. Η συμμετοχή σε ειδικά χρηματοδοτικά σχήματα επιδότησης επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, εγγυήσεων για χορήγηση δανείων, επιχειρηματικών και επενδυτικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου).
  3. Δικαιούμαστε επιπροσθέτως παροχή προγραμμάτων κατάρτισης 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τους συναδέλφους που εργάζονται ως μισθωτοί σε εταιρείες (μελετητικές ή κατασκευαστικές), καταλαβαίνω ότι οι ΚΑΔ τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη στις πληττόμενες επιχειρήσεις, οπότε οι εργασιακές τους σχέσεις διατηρούνται ως έχουν. Έτσι, δεν κινδυνεύουν να βγούν σε διαθεσιμότητα (αναστολή σύμβασης).

Ωστόσο, ανεξάρτητα του αν η επιχείρηση είναι πληττόμενη ή όχι, αποκτά την δυνατότητα εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας για 6 μήνες, διάστημα στο οποίο ο εργαζόμενες εργάζεται 50% λιγότερο χρόνο, με 50% μικρότερο μισθό.

(από λάθος, το έγραψα σε χωριστό post. Αν μπορεί, ας συγχωνευτεί με το προηγούμενο)

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Εδώ καταλαβαίνω ότι το παίρνουμε. Βέβαια δεν καταλαβαίνω αυτό με τους 5 εργαζόμενους. Τι ακριβώς σημαίνει, γιατί το βάζουν? Όταν έχεις 0 εργαζόμενους πάλι εργοδότης του εαυτού σου δεν είσαι? Αν έχεις πάνω από 5 μήπως εμπιπτεις σε κάτι άλλο?

https://www.capital.gr/oikonomia/3440561/ekptosi-eisforon-25-kai-apozimiosi-800-euro-gia-plittomenes-epixeiriseis-me-eos-5-atoma-prosopiko

http://newpost.gr/oikonomia/5e7ae0459711e0f921c6acf9/koronoios-ola-ta-metra-stirixis-ergazomenon-kai-epiheiriseon-aytoi-einai-100-neoi-kad-poy-mpainoyn-sti-lista

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Από δελτίο τύπου βρουτση 800 Δεν προβλέπονται. Εξομοίωση επιστημόνων με επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις δεν περνούν 800, μόνο οι εργαζόμενοι. Εξάλλου στη σύνοψη είναι ξεκάθαρο

ΣΥΝΟΨΗ:

Άρα αυτοί που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που βάσει ΚΑΔ πλήττονται (εκτός από τις προαναφερόμενες ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων) και οι εργαζόμενοι αυτών καθώς και όλοι όσοι έμειναν άνεργοι ή οικειοθελώς αποχώρησαν από 1η Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48004/exeidikeysh-twn-ektaktwn-metrwn-apo-to-yp-ergasias

Link to comment
Share on other sites

Επειδή υπήρξε ευλογη απορία/ενδοιασμός στο αν ο τρόπος που έχει τοποθετεί το λεκτικό "Σύνοψη" και τα σχόλια που ακολουθούν της Σύνοψης ότι "ίσως  δεν την είπε ο Βρούτσης αλλά πρέπει να είναι απο το site" (taxheaven, όπως την έχει παραθέσει και ο συνάδελφος παραπάνω (έχει γίνει πολλές φορές αναφορά το συγκεκριμένο τμήμα)

να πω ότι είναι δήλωση στο Δελτίο Τύπου του Βρούτση και όχι κάποια εμβόλιμη (από τρίτον) τοποθέτηση ως συμπέρασμα.

Το επίσημο Δελτίο Τύπου και μάλιστα το έχει με έντονα γάματα 😀από την Επίσημη σελίδα του Βρούτση υπουργού της ΝΔ, βουλευτή Κυκλάδων όπου στην σελίδα του έχει και το μοτο "Με πυξίδα την Αλήθεια ... οι Κυκλάδες προχωρούν με Σιγουριά"

https://www.ivroutsis.gr/pPressSocial.asp?page=734

ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΡΟ !!!! ΟΤΙ ΝΟ 800€

 

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αλητεία , μας κορόιδεψαν μέσα στα μούτρα μας, δεν έχουμε να ζήσουμε και μας κοροϊδεύουν, και θα μας κάνουν σεμινάρια

Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν 100% του μισθού τους, οι μισοί κάθονται σπίτι και οι άλλοι (πλην ιατρικών κλπ ) έχουν κατεβάσει ρολά και έχουν αραξει στα γραφεία τους. Και δεν υπάρχει μια κυβέρνηση να τους κάνει έστω 10% μείωση και να μοιραστεί σε άλλους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς δεν έχουμε να ζήσουμε, αν τυχόν είχες και ένα εισόδημα από νοίκι αποφάσισε κάποιος με τσαμπουκα να σου φανε 40%!!! Αντί να το επιδοτήσει.

Έχω συγγενή μακροχρόνια άνεργο, έχει  1 και μοναδικό ακίνητο  σε γενικά υποβαθμισμένη περιοχή, το νοικιαζει και αυτός νοικιαζει μικρότερο ώστε να του μένει η διαφορά. Παίρνει 40€ Κέα. Και αυτού του κάνει μείωση 40%.με το έτσι θέλω!!!

Πόσο δύσκολο ήταν να δώσουν βοήθημα σε όσους έχουν καταθέσεις κάτω από ένα ποσό. Αν κάποιος έχει 30000 στην τράπεζα ε μπορεί να βγάλει 2 μήνες. Αν κάποιος έχει 300€ ε δεν μπορεί, δεν οα να είναι μηχανικός και δικηγόρος μαζί. ΕΛΕΟΣ

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ό,τι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά,

με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

υγ

α] η συνοψη ειναι κακογραμμενη

β] απο τον ΔΣΑ υπαρχει αιτημα να συμπεριληφθουν επι πλεον και οι ασκουμενοι δικηγοροι,

οπερ σημαινει οτι οι λοιποι δικηγοροι περιλαμβανονται...χωρις "συνοψη"

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει είναι γελοίο όλο αυτό..  Ας βγει ένας άνθρωπος να το διευκρινίσει!!

Ανεξάρτητα αν θα τα πάρουμε ή όχι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που συμβαίνει και το γνωρίζουν όλοι τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.