Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Επομένως εάν κάνεις την δήλωση ως μηχανικός και δεν έχεις απασχολούμενο προσωπικό είσαι λάθος; και κινδυνεύεις με ποινικές κυρώσεις; 

στην παρούσα φάση και στην υπάρχουσα φόρμα.

Edited by Dimikonomou
Link to comment
Share on other sites

Ζήτησε συγνώμη λοιπόν απο τους δικηγόρους με αναφορά ξανά και ξανά στους δικηγόρους και εμείς απλώς ακουστήκαμε επειδή βάζει τους δικηγόρους στην ίδια κατηγορία με τους μηχανικούς. Απο αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε οτι δεν μας υπολογίζει κανένας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δυστυχώς μας αναγνωρίζουν μόνο για φοροδιαφυγή. Άλλωστε το ΤΕΕ (τουλάχιστον εμείς στην επαρχία)  το ακούμε όταν μας παίρνουν τηλέφωνο κάφε φορά που έχουμε εκλογές. Μέχρι τις επόμενες εκλογές απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Μετά και από αυτό ελπίζω να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα μειοψηφικά μαγαζάκια που οδηγούν σε σταλινικές πλειοψηφίες (πχ βουλή, ΤΕΕ) δεν μας ευνοούν. Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Αό τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Με το έναν ή τον άλλο τρόπο θα το πάρουμε κάποια στιγμή το 800αρι.

Το θέμα είναι ότι απαιτούνται πολύ πιο δραστικά μέτρα , έτσι ώστε να μην κάνει limit down απότομα η αγοραστική δύναμη του κόσμου ,γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Άλλο το έχω την εντύπωση ότι ξέρω την πιάτσα και την αγορά όπως νομίζουν κάποιοι από αυτόυς και άλλο τι ξέρω στην πραγματικότητα.

Όπως άκουσαν τον Τσιορδα και ενήργησαν γρήγορα , πρέπει να μπουν σε θέσεις κλειδιά άνθρωποι έμπειροι και να πάνε τα κομματοσκυλα στο λαγουμι τους, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η αγορά χρειάζεται ρευστό .Όχι δάνεια.Ρευστο.Μονο έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί έστω και κάτω από το ρελαντί.Αμα σβήσει η μηχανή μετά γα@@@@.

Αν δεν ρίξει ζεστό χρήμα στο κόσμο , το μαγαζί έκλεισε.

Ζεστό χρήμα και να πάρουν από τους ωμους του κόσμου βάρη όπως εισφορές , δόσεις εφορίας κτλ. Ο λόγος είναι πολύ απλός.Ουκ λάβεις εκ του μη έχοντος.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, το γράφω παντού εδώ και 15-20 μέρες.

Το μετά είναι το πρόβλημα, όχι το τωρινό 800Ε.

Ο Ντράγκι δηλώνει εδώ και 10 μέρες "τράπεζες δώστε λεφτά με κρατικές εγγυήσεις"
Και το δάνειο ρευστό είναι.

Σήμερα ο Ντράγκρι πρότεινε να δώσουν λεφτά σε εταιρείες που διατηρούν θέσεις εργασίας, με εγγύηση δημοσίου. Μετά κρίσης, να μην πληρώσουν οι εταιρείες και να κρατικοποιηθεί η όποια οφειλή και να διαγραφεί από τους ιδιώτες.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται κάποιοι και έχουν τρελαθεί για 800Ε. Δεν τα σνομπάρω, αλλά είναι σαν να δίνεις hansaplast στον καρκινοπαθή..

Αν έχουν μηδενικό εισόδημα τους επόμενους 6 μήνες, τι θα κάνουν?

Και αναφέρομαι σε περίπτωση που θα έχουμε βγει από την καραντίνα και δε θα κινείται τίποτα...

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, katrmp said:

βρε παιδιά αυτο είναι για εργοδότες. Δεν μπαίνει κανείς σε αυτο στην ΕΡΓΑΝΗ  για να κάνει αναστολή για τον εαυτό του ελευθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες στην σελίδα της ΕΡΓΑΝΗ, είναι και για "μη εργοδότες", ... γράφει δεν έχουν ΑΜΕ (=Αριθμός Μητρώου Εργοδότη)

"...συμπληρώνεται και από τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ΑΜΕ ή δεν είναι αυτό ενεργό. Το ίδιο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες , ή αυτοαπασχολούμενους που επίσης  δεν έχουν ΑΜΕ  ή δεν είναι αυτό ενεργό, ..." 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

@NeckBreaker, θα σου πω την γνώμη ΜΟΥ
Και να τονίσω (για μια ακόμη φορά) ότι δεν είμαι λογιστής και προφανώς είναι μια γνώμη μηχανικού ... και απλά θα γράψω την άποψή μου με όσα γνωρίζω/καταλαβαίνω σήμερα (...αύριο μπορεί να καταλάβω άλλα...😊). Υποθέτω κάποιος λογιστής θα απαντούσε πιο τεκμηριωμένα.

Ξεθάβοντας λοιπόν από τις σημειώσεις μου, 

A) Αναφέρει το δ.τ. (με ότι αξία έχει ως τέτοιο) ότι: "Όσοι εργαζόμενοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που βάσει ΚΑΔ πλήττονται (εκτός από τις προαναφερόμενες ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων)"

Ως ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων θεωρεί ρητά τους επόμενους 7 (επτά)  "οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Β) Ελεύθερος επαγγελματίας θεωρείται ο επιτηδευματίας ο οποίος:

i) Προσφέρει ανεξάρτητες υπηρεσίες, δεν απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας (μισθωτός), έχει ελευθερία ενέργειας κατά την παροχή της εργασίας του, καθορίζει ο ίδιος το χρόνο και τα μέσα εκτέλεσης της εργασίας, χωρίς άμεσο έλεγχο του εργοδότη και φέρει τον κίνδυνο απ' αυτή ή εργάζεται με δική του κρίση και πρωτοβουλία, σε ημέρες και ώρες που καθορίζονται απ' αυτόν ελεύθερα ή ασχολείται παράλληλα
και με άλλα επαγγέλματα, εξυπηρετώντας έναν ή πολλούς πελάτες του, έστω και έναντι μηνιαίου μισθού και μάλιστα για χρονικό διάστημα
σχετικά μικρό.

ii) οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι ρητά οι κατονομαζόμενοι εξής (τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα):  Εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων είναι οι αμοιβές από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα.

iii) Οι υπηρεσίες που παρέχει χαρακτηρίζονται κυρίως από το πνευματικό και καλλιτεχνικό στοιχείο τους: Δηλαδή σύμφωνα με το άρθρο 8, του  Ν.2589/2000 (κώδικας ΦΠΑ) οι πράξεις του δεν συνιστούν παράδοση αγαθού.

Β) Η ατομική επιχείρηση δεν έχει την ιδιότητα του νομικού προσώπου και αποτελείται από ένα φυσικό πρόσωπο, το οποίο ασκεί τη δραστηριότητά της. Το φυσικό πρόσωπο ενεργεί στο όνομά του και για λογαριασμό του και αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης έναντι τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό πρόσωπο είναι αυτό που ευθύνεται για τυχόν χρέη της επιχείρησης σε δανειστές, προμηθευτές, κ.λπ.

Δ) Στο δ.τ. (που τονίζω με ότι αξία έχει ως τέτοιο) ξεχωρίζει γενικότερα τις παραπάνω κατηγορίες και εξαιρεί από την χρηματική ενίσχυση κάποια από τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα και όχι ατομικές επιχειρήσεις. 

Ε) Κάποια στιγμή πριν δύο τρια χρόνια σε κάποια επίσκεψη στην εφορία που είχα πάει είχα ρωτήσει έναν επόπτη (αν απασχολώ κάποιον εργαζόμενο ως μισθωτό π.χ. γραμματεία)  υπάρχει πιθανότητα το εισόδημά μου να μην θεωρηθεί εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες λόγω ύπαρξης του μισθωτού εργαζόμενου και άρα η φορολόγηση να γίνει ως επιτηδευματία και όχι με την κλίματα και τα οφέλη του μισθωτού, και μου είχε πεί πως δεν θα φορολογηθεί σαν μισθωτός.

Άρα θεωρώ καταλαβαίνω σήμερα (αύριο μπορεί να αλλάξω γνώμη)  ότι:

ως ατομική επιχείρηση με ΚΑΔ 4634 "Χονδρικό εμπόριο ποτών" χωρίς να απασχολείς εργαζόμενο εμπίπτεις στις επιχειρήσεις που ενισχύονται και οικονομικά είσαι/θεωρείσαι επιτηδευματίας (προσοχή δεν ανήκεις στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα) και λαμβάνεις την χρηματική βοήθεια.

ως ατομική επιχείρηση με ΚΑΔ 4634 "Χονδρικό εμπόριο ποτών" με απασχόληση εργαζομένου (-ων) πάλι εμπίπτεις στις επιχειρήσεις που ενισχύονται και οικονομικά είσαι/θεωρείσαι επιχείρηση όχι επιτηδευματίας (πάλι δεν ανήκεις στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα) και λαμβάνεις την χρηματική βοήθεια

ως ατομική επιχείρηση με ΚΑΔ μηχανικού χωρίς να απασχολείς εργαζόμενο ΔΕΝ εμπίπτεις στις επιχειρήσεις που ενισχύονται και οικονομικά διότι είσαι/θεωρείσαι επιτηδευματίας που ανήκει στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα και ΔΕΝ λαμβάνεις την χρηματική βοήθεια.

ως ατομική επιχείρηση με ΚΑΔ μηχανικού με απασχόληση εργαζομένου (-ων) εμπίπτεις στις επιχειρήσεις που ενισχύονται και οικονομικά διότι ΔΕΝ σε θεωρούν επιτηδευματίας που ανήκει στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα αλλά επιχείρηση γενικότερα και ως τέτοια λαμβάνεις την χρηματική βοήθεια.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ:

1) Να αφήσουμε το σχετικό στους λογιστές, να τους συμβουλευόμαστε, (δεν θα συμβουλεύαμε κάποιον που θέλει να χτίσει να πάει σε λογιστή) που έχουν σαφώς καλύτερη/περισσότερη/έγκυρη γνώση διότι αυτό είναι το αντικείμενό τους ή αν θέλετε τους το "επιβάλλουν" έμμεσα ή άμεσα.

2) Οι γράφοντες/συντάσσοντες (άρχοντες) τα δελτία τύπου να απευθύνονται σε ειδικούς (λογιστές, φοροτεχνικούς) που δουλεύουν και είναι στην αγορά και όχι που "δουλεύουν" γενικότερα όπως οι προαναφερθέντες γράφοντες. Δεν είναι ντροπή να το κάνουν, να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον λογιστή/φοροτεχνικό στο να συντάξουν γραμματικά και εννοιολογικά σωστά ένα δ.τ. που έχει έννοιες που μάλλον αγνοούν ή συγχέουν. Θα σώσουν πολλούς λογιστές.

3) Τα παραπάνω που έγραψα είναι προσωπική μου θέση (κατά πάσα πιθανότητα και εγώ αγνοώ ή συγχέω έννοιες) αλλά όσα παραπάνω έγραψα τα έκανα ως θα έκανα μαι συζήτησης που κυριολεκτικά με μια παρέα φίλων (άσχετων με το αντικείμενο όπως και εγώ).

 

Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, terry said:

Δημήτρη, το γράφω παντού εδώ και 15-20 μέρες.

Το μετά είναι το πρόβλημα, όχι το τωρινό 800Ε.

Ο Ντράγκι δηλώνει εδώ και 10 μέρες "τράπεζες δώστε λεφτά με κρατικές εγγυήσεις"
Και το δάνειο ρευστό είναι.

Σήμερα ο Ντράγκρι πρότεινε να δώσουν λεφτά σε εταιρείες που διατηρούν θέσεις εργασίας, με εγγύηση δημοσίου. Μετά κρίσης, να μην πληρώσουν οι εταιρείες και να κρατικοποιηθεί η όποια οφειλή και να διαγραφεί από τους ιδιώτες.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται κάποιοι και έχουν τρελαθεί για 800Ε. Δεν τα σνομπάρω, αλλά είναι σαν να δίνεις hansaplast στον καρκινοπαθή..

Αν έχουν μηδενικό εισόδημα τους επόμενους 6 μήνες, τι θα κάνουν?

Και αναφέρομαι σε περίπτωση που θα έχουμε βγει από την καραντίνα και δε θα κινείται τίποτα...

 

Το 800αρι είναι ασπιρίνη για τον πονόδοντο , αλλά και αυτή αναγκαία είναι για να περάσει ο πόνος για λίγο.

Και θέλω να γράψω και κάτι σχετικό με το κορωναϊο :Επειδη η σύζυγός ανηκει σε αυτούς που ο Μητσοτάκης λέει ήρωες και έχει κάτσει και μου έχει εξηγήσει πέντε πράγματα , αυτή η κολοαρρωστια θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.Δεν παίζει το έλα μωρέ και σιγά ....Παίζει σενάριο " τα ραδίκια ανάποδα ". Έχουμε να δούμε τους γονείς μας από κοντά, δύο βδομάδες και βάλε , τους ψωνίζουμε και τα αφήνω στο πλατυσκαλο στη πόρτα και εννοείται ότι είναι μέσα στο σπίτι συνέχεια.Για αυτό προτείνω οι μαγκιές κομμένες.

Υ.Γ Στασινε καμμιά δήλωση για το θεματακι θα έχουμε ή μπα ?

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Απασχολούμαι σε μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο (3 ατομα), κόβω ΑΠΥ κάθε μήνα και έδω και χρόνια φορολογούμαι "ως μισθωτός". Υπάρχουν πολλά άτομα που απασχολούνται με αυτόν τον τρόπο (και σε άλλα επαγγέλματα) για αυτό και άλλωστε δημιουργήθηκε αυτό το φορολογικό παραθυράκι. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν μείνει στους ΚΑΔ, αφού υπάρχει σύστημα με φορολογικά στοιχεία. Λες και υπάρχει μόνο το Εργάνη και λες και υπάρχουν μόνο οι μισθωτοί υπάλληλοι στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, curzondax said:

Ο Πλεύρης μίλησε για τους δικηγόρους και τους δίνει ελπίδες για μελλοντικές αλλαγές.

d7A8XQX.png

Πηγή

Για το παρακάτω έγινε κάποιο ερώτημα ?

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/kratiki-hrimatodotisi-politikon-kommaton-gia-2020-ti-provlepei-i-apofasi

Κρατική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων για το 2020 - Τι προβλέπει η απόφαση

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.