Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Παράθεση

Να απαιτήσει τα 600 σεμινάρια να γίνουν 800 ρευστό. Έτσι πιθανόν να πάρουμε 600 ρευστό. Θα φάμε το φόρο κοινωνικής προκατάληψης κατά ΕΕ αλλά κάτι καλύτερο θα είναι.

Δεν γίνεται αυτό.

Τα 600 € θα είναι μέσω ΕΣΠΑ υποθέτω. Μάλλον πρόκειται για τα γνωστά "voucher" που κάνουν άνεργοι.

Edited by Panos_
Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, curzondax said:

Για δώσε παραδείγματα που απαξίωσαν τον κλάδο (για να λέμε και κάτι διαφορετικό).

Tι να πω?

Στο κομμάτι των κατασκευών? Στα δημόσια έργα που οι εργολάβοι "χτυπιούνται" μεταξύ τους και δίνουν εκπτώσεις 60% και που η συντριπτική τους πλειοψηφία "μπαίνει μέσα"?

Στο κομμάτι των "υπηρεσιών" που βγαίνουν ΠΕΑ με 20 και 30 Ευρώ? Για τα αυθαίρετα που νομιμοποιούνται με 200 και 300 Ευρώ? Για άδειες που βγαίνουν και που η αμοιβή τους δεν καλύπτει ούτε τα μεροκάματά μας? Στο ότι δεν αντιδρούμε ως ΤΕΕ όταν για παραδειγμα η πλειονότητα των συμβολαιογράφών-δικηγορων θα πει στον πελάτη του "πάρε και μια βεβαίωση απο ένα μηχανικό, δεν έιναι τίποτα σε μια μέρα στη βγάζει με 50 και 100 ευρώ"? Και όλα αυτά ΠΑΝΤΑ με την ευθύνη της υπογραφής μας..

Βγαίνω εκτός topic όμως.. Δεν είναι μόνο τα 800 σαν 800, είναι η αντιμετώπιση που έχουμε. Προσωπικά αυτό με ενοχλεί

 

Link to comment
Share on other sites

Σεμινάρια και βλακείες... Ποιος ασχολείται με τέτοιες σαχλαμάρες τώρα.. Πρέπει ο Στασινός να βγει και να απαιτήσει το 800ρι παση θυσία. 

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο! Ενώ δεν μπορείς να δουλέψεις για αυτές τις μέρες και ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ τίποτα ως ελεύθερος επαγγελματίας....δίνουν αναστολή λήξης των επιταγών γι αυτές τις μέρες!!!! Τι μυαλά! Από την άλλη οι εισφορές μας κανονικότατα, απλά παίρνουν αναστολή είσπραξης. Θα φορτωθούμε μετά από μήνες με βουνά απαιτητών χρεών.

Το κομματικό στέλεχος που έχουμε ως πρόεδρο, στις δυο μακροσκελέστατες ανακοινώσεις του, δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ το επίδομα των 800€, παρά μόνο να έχουμε διευκόλυνση στις μετακινήσεις μας (άρα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ότι ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ) και κάποιες ευκολίες στις πληρωμές των οφειλών μας. Και αυτός ο τύπος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας και τα δίκαια αιτήματά μας.

Θα ήθελα κάποιοι να σκέφτονται πιο πολύ όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του καλούν και τους διατάζουν για μαζική προσέλευση και ψήφο (και αυτοί πειθήνια εκτελούν την εντολή). Τον κλάδο τον καταντήσαμε σε αυτά τα χάλια και έχουμε όλοι ευθύνη. Ας τα θυμηθούμε αυτά στις ερχόμενες αρχαιρεσίες όταν μας καλούν από τα κομματικά γραφεία.

Link to comment
Share on other sites

Στο βίντεο με τον Άδωνη που έχετε ανεβάσει λέει ότι ο λόγος που δεν θα πάρον επίδομα οι δικηγόροι είναι ότι υπάρχουν μηχανικοί και λογιστές και ζητάνε και εκείνοι!!!!!!!!!!! Όταν έκανε δηλώσεις μας ξέχασε! Ένας μηχανικός ή δικηγόρος που βγάζει 800 ευρώ τον μήνα και αν πως θα ζήσει; Δεν έχουν όλοι καταθέσεις ή οικογένειασ να τους ζει. Μετά την κρίση έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό. Ας ανάγκαζε τις μεγάλες επιχειρήσεις να πληρώσει όλους  τους εργαζόμενους κανονικά. Οι μεγάλες επιχειρήσεις στο τέλος άλλωστε θα τυχουν ευνοικών δανείων κλπ. Ας βγάζανε απαγορευόνται οι απολύσεις και θα καταβληθεί το 60% του μισθού, 50% έκπτωση στην δεη και μια χαρά θα έβγαινε ο λογαριασμός. Υπάρχουν μηχανικοί των 800 με μεταπτυχιακά τα σεμηνάρια τι να τα κάνουν;

Edited by sof2
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, ikaros13 said:

Σεμινάρια και βλακείες... Ποιος ασχολείται με τέτοιες σαχλαμάρες τώρα.. Πρέπει ο Στασινός να βγει και να απαιτήσει το 800ρι παση θυσία. 

Εκτός αν τα σεμινάρια τα διοργανώσει το ΤΕΕ... απαπα πονηρός που είμαι..

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον φοβάμαι τον κλάδο μας. Με το που θα λήξει ο συναγερμός θα ξεπεταχτούν τα ''Ενεργειακό Πιστοποιητικό με 10,00€ και δώρο ο Φ.Π.Α.'' 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.