Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Επίδομα 800 ευρώ χωρίς οικονομικά κριτήρια και οι μακροχρόνιοι άνεργοι μαζί με τους υπόλοιπους ΚΑΔ που έχουν θησαυρισει σε αυτή τη πλούσια χώρα (και προφανώς συνεχίζουν να θησαυριζουν) θα τρώνε αέρα. Ευτυχώς σε εμάς (μηχανικοί) μας έδωσαν επιταγές καταρτισης γιατί μέχρι τώρα επικοινωνούσαμε με πλαστικά ποτήρια ενωμένα με σπαγγο. 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα κάνω την δήλωση υπάρχει και υπεύθυνη δήλωση που λέει για αναστολή εργασιών.. Από 1/3 δεν κάνω τίποτα όποτε ας με ελέγξουν αν θέλουν 

Τώρα βέβαια αν μου δώσουν κανα σεμινάριο εννοείται θα το απορρίψω με την μια 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Συμφωνώ με την άποψη που ξεκίνησε να ζυμώνεται για τα ΚΕΚ. Αν το επίδομα θέλουν να το "περάσουν" μέσα από ΚΕΚ κλπ τάσσομαι υπέρ της δωρεάς του στον τομέα της Υγείας. Αν κάποιος ξέρει τον τρόπο να το επικοινωνήσουμε αυτό (προφανώς όσοι συμφωνούν) με δημόσιο ψήφισμα / επιστολή ή όπως αλλιώς, τάσσομαι υπέρ.

παιδιά δεν νομίζω οτι γίνεται αυτό. Μας το έδωσαν έτσι γιατί έτσι τους ήταν τζάμπα, αφού χρηματοδοτείται απο ΕΣΠΑ μόνο για επιμόρφωση κλπ,  και θα μπορούσαν να μάς το είχαν δωσει και περυσι. Δεν μάς το έωδσαν πρίν κορωνοιό και τώρα τους είχε ξεμείνει εύχερο.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, pirsogiannis said:

Η υποβολή της δήλωσης Γιώργο, επέχει από την πλευρά του μηχανικού υπεύθυνη δήλωση ότι έχει σταματήσει την εργασία του?

Πολλοί το αναρωτιούνται και στο forum τους οι λογιστές, που σαφώς έχουν καλύτερη εικόνα από εμάς. Βέβαια υπήρξε και η διόρθωση με το ΦΕΚ B’ 1038/26.03.2020, του λάθος της απόφασης 13031/Δ1.4551/23-3-2020. 

"Στην 13031/Δ1. 4551/23-03-2020 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 994/23-03-2020 (τ.Β΄) γίνονται οι εξής διορθώσεις:

Στη σελίδα 10398, στη Β΄ στήλη, στον 1ο και 2ο στίχο εκ των άνω, από το εσφαλμένο:
«i) την αναστολή της κύριας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας»,
στο ορθό:
«i) ότι πλήττονται σημαντικά»."

Το πόσο καλύπτει αυτό δεν το γνωρίζω.

---------------------------------------------------------------------------------------  

38 minutes ago, pirsogiannis said:

μπορείς να διευκρινίσεις εσύ ή κάποιος άλλος, αν το σύστημα σε αφήνει να κάνεις προσωρινή αποθήκευση ή ζητάει υποβολή?

Αφήνει μια χαρά να κάνεις αποθήκευση. χωρίς υποβολή. Είναι διπλανά/διακριτά κομβία επιλογής.

----------------------------------------------------------------------------  

23 minutes ago, ikaros13 said:

Από 1/3 δεν κάνω τίποτα όποτε ας με ελέγξουν αν θέλουν 

Λογικά αναστολή θα λογίζεται από την ημερομηνία που εντάχθηκε ο ΚΑΔ, διότι μπορεί π.χ. να ολοκλήρωσες μαι εργασία στις 15/3 και έπρεπε να τιμολογήσεις αφού δεν είχες το δικαίωμα/επιλογή να είσαι στους πληττόμενους, ή αν θες ακόμα το ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ από την ημερομηνία που το δηλώνεις υπεύθυνα....εξάλλου υπάρχει και πεδίο στην δήλωση να γραφούν παρατηρήσεις.

Τι να πω χαααααος .... και κανένα "μ" ενδιάμεσα !!!!

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, curzondax said:

Ποτέ δεν ήταν η Γερμανία μόνη της. Σχεδόν όλες οι μη-μεσογειακές χώρες συμφωνούν με τη Γερμανία. Δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα μόνη της αν διαφωνούσαν ως μειοψηφική.

Αυτήν την χρονική στιγμή είναι μόνη της με την Ολλανδία....

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, georgegaleos said:

  

Ααααά πααά πααά λεξιλόγιο !!!!! 😊

 

Μια χαρά μπαίνουμε στην ΕΡΓΑΝΗ και η όλη αίτηση προχωράει κανονικά εφόσον ανήκουμε στους πληττόμενους ΚΑΔ.
Αρχικά, όπως γνωρίζουμε, πουθενά δεν προκύπτει από την δήλωση το τι θα πάρουμε... ούτε IBAN δηλώνεται από τώρα...το πιθανότερο αν αλλάξουν γνώμη, σε αυτό που έχουμε δηλώσει στο Taxis στην αρχική σελίδα "Δήλωση Λογαριασμού - IBAN" (όχι στην πλατφόρμα του επαγγελματικού λογαριασμού, επιλογή "Επαγγελματικοί Τραπεζικοί Λογαριασμοί-->Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών", έχω αιτιολογήσει τον λόγο που θεωρώ ότι είναι παράλογο να γίνει εκεί. Εξάλλου αυτή είναι η ύπαρξη του πεδίου/λογαριασμού αυτού στην συγκεκριμένη επιλογή "Δήλωση Λογαριασμού - IBAN", υπάρχει και σχετική απόφαση γαι επιστροφή φόρων σε πρόσφατο ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020, οπότε θεωρώ ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί... αν αποφασίσουν αργότερα να πάρουμε σε χρήμα και όχι σε είδος)

Η όλη διαδικασία μέχρι στιγμής στην ΕΡΓΑΝΗ αφορά στο να δηλωθεί ότι έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής οπότε είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, είτε πλήττονται σημαντικά. Τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Είσοδος στην ΕΡΓΑΝΗ με κωδικούς Taxis, "στήνεις" την δήλωση και απλά είτε αποθήκευση είτε υποβολή. Αν δεν ανήκεις είτε σε αυτούς που έχει ανασταλεί από δημόσια αρχή η λειτουργία είτε στους πληττόμενους και πας να υποβάλλει δεν σε αφήνει.

Εφόσον υπάρχει η παραπάνω δήλωση, το τι θα έχεις ως βοήθημα γενικότερα όπως βλέπετε το αλλάζουν αρκετές φορές. Οπότε σε πρώτη φάση υπάρχει η υποβολή της δήλωσης και όπως είπα: τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
 

Η υποβολή της δήλωσης απαιτεί και διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας;

Link to comment
Share on other sites

Η αντιμετώπιση των επιστημόνων δείχνει και μια ψυχική αρρώστια των στελεχών της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μας πουλήσουν το φέρετρό με το οποίο θα μας θάψουν. Και διαρρέουν ότι το φέρετρο μας το χάρισαν με την γνωστή απλοχεριά που τους διακρίνει. Εγώ περιμένω συγγενή/φίλο να μου παπαγαλίσει το γελοίο "ευτυχώς που έχουμε αυτόν κι όχι τον άλλο". Η ευγένεια μας έχει φάει συνάδελφοι. 

ΥΓ: και εννοείται ότι τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει πρέπει να στοχοποιούνται πλέον από όλους μας.

Edited by Dio_the_Theo
Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβως γίνεται η δήλωση το έχει κάνει κάποιος; Το έβλεπα από κινητό και μπερδεύτηκα. Το βράδυ θα προσπαθήσω από υπολογιστή, έχουμε οδηγίες; Μέχρι τέλους μήνα δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.