Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Το πρόβλημα ξεκινάει από την φράση πληττόμενος και όχι κλειστός με υπουργική απόφαση όπως πχ τα εμπορικά.

Μπορει το 90% να έχει αισθητά μειωμένο τζίρο η και καθόλου αλλά υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν.. Ε δεν μπορεί κάποιος που συνεχίζει να δικαιούται και επιδότηση τι να κάνουμε... Η ξαδέλφη μου νομικός εργάζεται με 3-4 αλλά άτομα σε δικηγορική εταιρεία. Συνεχίζουν κανονικά, συνεργάτης με ΑΠΥ. Δεν δικαιούται εννοείται επιδότηση 

Για αυτό και δεν μπορούν να πάρουν οριζόντια απόφαση γιατί δεν έχουν ανασταλεί αυτές οι δραστηριότητες με νόμο.. Αν υπήρχαν λεφτά ναι ας έδινες σε όλους τους ΕΕ. Θα μου πεις βέβαια θα μπορούσαν σε όσους δεν έκοψαν ούτε ένα τιμολόγιο, απόδειξη να έδιναν (ας γινόταν έλεγχος). Αλλιώς το να συνεχίζεις και να δικαιούσαι δεν γίνεται με την καμία.. Άλλο κλειστός άλλο μειωμένος τζίρος 

Τα σεμινάρια είναι παντελώς άχρηστα στο 99% των περιπτώσεων αν πάμε σε αυτή τη λύση καλύτερα να τα δώσουν όλα για όλα στον τομέα της υγείας 

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία της ξαδελφής σου μπορεί να λειτουργεί κανονικά, αν όμως η ξαδελφή σου που απασχολείται εκεί με μπλοκάκι πρέπει να μπει σε καραντίνα αναστέλλοντας την παροχή μέρους ή και όλων των υπηρεσιών της, πλήττεται ή δεν πλήττεται;;

Το 800ρι στην περίπτωση αυτή αποσκοπεί στο να αποφευχθούν οι προστριβές με το γραφείο για το αν θα πρέπει να πάρει κανονικά την αμοιβή της, αν όντως θα μπορέσει να δουλέψει εξ αποστάσεως, αν όντως πρέπει να ρισκάρει να βγει από το σπίτι και να κολλήσει - μεταδώσει τον ιό κλπ. έπεσε και η θερμοκρασία και οι αριθμοί δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι είναι άρρωστοι και πλήττονται από τον ίδιο τον ιό πλέον, όχι από τα μέτρα! εε με ένα 800ρι εξομαλύνονται τα προβλήματα και ξεμπερδεύουμε. όπως έγινε με τους μισθωτούς!

το στην υγεία είναι πολύ αόριστο. κι εκεί υπάρχουν ΚΕΚ και αέρας κοπανιστός για πέταμα χρημάτων.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, georgios_m said:

Η εταιρεία της ξαδελφής σου μπορεί να λειτουργεί κανονικά, αν όμως η ξαδελφή σου που απασχολείται εκεί με μπλοκάκι πρέπει να μπει σε καραντίνα αναστέλλοντας την παροχή μέρους ή και όλων των υπηρεσιών της, πλήττεται ή δεν πλήττεται;;

Το 800ρι στην περίπτωση αυτή αποσκοπεί στο να αποφευχθούν οι προστριβές με το γραφείο για το αν θα πρέπει να πάρει κανονικά την αμοιβή της, αν όντως θα μπορέσει να δουλέψει εξ αποστάσεως, αν όντως πρέπει να ρισκάρει να βγει από το σπίτι και να κολλήσει - μεταδώσει τον ιό κλπ. έπεσε και η θερμοκρασία και οι αριθμοί δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι είναι άρρωστοι και πλήττονται από τον ίδιο τον ιό πλέον, όχι από τα μέτρα! εε με ένα 800ρι μένουν όλοι ευχαριστημένοι για αυτή την ανώμαλη περίοδο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω.. Αν μπει σε καραντίνα μπαίνει μόνη της η και όλη η εταιρεία; Ποιος δικαιούται τι μετά; Αν ένας ταμίας σουπερ μαρκετ βρεθεί θετικός, κλείνει όλο το σούπερ μαρκετ; Δικαιούνται μετά κάποια αποζημίωση; Δεν ξέρω πραγματικά..

Γενικα η κατάσταση είναι σκατα ίσως πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν οι εμπλεκόμενοι (υπουργοί, εκπρόσωποι κλάδων κτλ) πιο ψύχραιμα να βρουνε λύσεις 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, ikaros13 said:

Αν ένας ταμίας σουπερ μαρκετ βρεθεί θετικός, κλείνει όλο το σούπερ μαρκετ;

Ψιλόάσχετο με τη συζήτηση αλλά αυτό δεν προβλέπεται. Αν αρρωστήσει υπάλληλος super market πάει σπίτι του και το super market ανοίγει κανονικά. Είναι αναγκαστικό κακό γιατί είναι πιθανό να κολλήσει πολύς κόσμος και τέτοιοι περιορισμοί θα έκλειναν τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

@ikaros13 Συνάδερφε έχεις δίκιο ! το πρόβλημα ξεκινάει ακριβώς από εκεί που ανέφερες .

Εγώ όπως και προείπα τα σεμινάρια δεν θα τα κάνω και αν δεν λάβω κάποια οικονομική ενίσχυση δεν θα δεχτώ καμία επιταγή .

Εύχομαι το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι μηχανικοί  !

Δεν ξέρω αν είναι σωστή η σκέψη μου αλλά ας το εξέταζαν και με εισοδηματικά κριτήρια.

Τα 800€ για κάποιον που έχει -------> ενοίκιο γραφείου , ενοίκιο σπιτιού , ρεύμα γραφείου-σπιτιού , ίντερνετ γραφείου-σπιτιού , ΕΦΚΑ προσωπικά έξοδα  και άλλα , δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ !

Βέβαια το ίδιο δεν ισχύει για να συνάδερφο που μιλούσα τις προηγούμενες ημέρες , ο οποίος σφυρά κλέφτικα, δείχνει να μην τον ενδιαφέρει και πολύ το όλο θέμα (αν τα πάρουμε καλώς αν όχι η ζωή συνεχίζεται) γιατί εισπράττει και από 4-5 ακίνητα !

 

Εγώ ξέρω πως πριν λίγο καιρό πήγα να κάνω μία συνεργασία με μία εταιρεία και πάγωσε ...

Ένα αυθαίρετο πριν λίγες μέρες και αυτό πάγωσε ..... (λογικό , ο πελάτης δεν ξέρει τι του ξημερώνει)

Με άλλη εταιρεία που μίλησα μέσα Μαρτίου , μου είπαν κύριε θα μιλήσουμε από μέσα Ιουνίου και μετά λόγω κορωνοϊού....

Προσωπικά δεν λέω ότι σώθηκα με τα 800, αλλά στην παρούσα φάση έτυχε να τα έχω ανάγκη πιο πολύ από ποτέ !

Το ΤΕΕ? που είναι ? που είναι τόσο καιρό αυτός ο γίγαντας ?
Τα παλιά τα μέλη ?
Οι παλιοί οι μηχανικοί που βρίσκονται ? (ή μήπως ξέρουν μόνο να ειρωνεύονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο)

Ξέχασα οι παλιοί παίζει να έχουν λίπος και μαμαλίγκα από παλιά !

Εγώ προσωπικά βλέπω πως έξω δεν κινείται ΤΙΠΟΤΑ και ότι δεν έχουμε ιδέα που θα πάει αυτή η κατρακύλα , η φαντασία μας είναι ΦΤΩΧΗ ! 

 

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, ikaros13 said:

...........

Γενικα η κατάσταση είναι σκατα ίσως πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν οι εμπλεκόμενοι (υπουργοί, εκπρόσωποι κλάδων κτλ) πιο ψύχραιμα να βρουνε λύσεις 

Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για ένα πάντρεμα απροκαλυπτων συμφερόντων με κάποιες ιδεολογικές π@@@@@ιες του στυλ " δεν θα ταιζουμε τους τεμπέληδες".

Το θέμα είναι ότι οι αντιπρόσωποι μας πρέπει να βγουν μπροστά.Οκ ο Στασινός λέει αυτά που λέει.Αλλοι αντιπρόσωποι δεν υπάρχουν ? 

Πρέπει να υπάρξει συλλογικότητα.

 

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε, η ξαδέρφη σου επιλέγει να αναστείλει τη δική της εργασία μόνη της, η εταιρεία μπορεί να έχει και παλαβούς που να συνεχίσουν να δουλεύουν κι από την εντατική. Το 800ρι λοιπόν σ' αυτή την περίπτωση είναι μια λύση για να ενισχυθεί η καραντίνα, για την οποία υποτίθεται γίνονται όλα.

Το σουπερμάρκετ δε θα κλείσει, αλλά ο υπάλληλος θα πάρει αναρρωτική αμοιβόμενη. Σε μια δουλειά που το 99% είναι με μπλοκάκι δεν πρέπει να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα;

 

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που σου επιβάλλουν να "εργάζεσαι" από το σπίτι, απαγορεύοντας τόσο τις μετακινήσεις (ή υπό ορισμένες ειδικές συνθήκες) όσο επιβάλλοντας την μη-κανονικότητα της εργασίας (κλειστές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες), ορθώς μεν για την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αλλά επιτακτικώς δε, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για ΚΑΔ.

Ναι, σίγουρα κάποιοι θα το πάρουν και ας μην το δικαιούνται, εκτός αν είναι κοινωνικώς ευαίσθητοι και ηθικοί και δεν κάνουν χρήση της διάταξης. Δυστυχώς στην προσπάθεια να προστατευτούν από αυτούς, χαντακώνουν τους περισσότερους που θα έπρεπε να το πάρουν και τελικώς δεν θα το πάρουν. Απορώ πως δεν σκέφτηκαν τις μαζικές προσφυγές καθώς γίνεται σαφέστατα καταπάτηση πολλαπλών άρθρων του Συντάγματος. Hint: Προφανώς το έχουν σκεφτεί, το γνωρίζουν και ξέρουν τι θα ακολουθήσει (άλλωστε έκαναν το λάθος και εναντιώθηκαν στους δικηγόρους) αλλά καθυστερούν όσο μπορούν και λογικό καθώς "δεν βγαίνει ο λογαριασμός".

Όμως, ο εξευτελισμός της "επιστημονικής" κοινότητας γενικότερα (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, βάσει των λεγόμενών τους), η κοροϊδία από το κράτος στο ότι χρειαζόμαστε περαιτέρω επιμόρφωση / καταρτίσεις στην παρούσα φάση, η αδράνεια του προέδρου του ΤΕΕ (τόσο σε λόγια όσο και πράξεις), η υπόνοια από τους υπουργούς (και όχι μόνο) για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα ότι "μια χαρά είσαστε, δεν το χρειαζόσαστε" οδηγεί τελικώς σε διακρίσεις και σε κοινωνική διχόνοια - απλά δείτε σχόλια κατά αυτών των επαγγελμάτων σε διάφορα ενημερωτικά site.

Όσο για το επίδομα, είτε όλοι, είτε κανένας. Και αν όλοι, με οριζόντια κριτήρια και με βάση το οικογενειακό εισόδημα, έστω και για μικρότερο ποσό αν δεν βγαίνει ο λογαριασμός - ας είναι 600 (ή και 500) αντί για 800. ΟΛΟΙ. Σου επέβαλα να μείνεις μέσα? Δεν με ενδιαφέρει με τι ασχολείσαι ή αν είσαι μισθωτός ή μισθωτός με μπλοκάκι ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα το πάρεις, τέλος.

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.