Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Πιστεύω θα βάλουν προϋποθέσεις πχ να μην έχει γίνει καμία συναλλαγή τον Μάρτιο η μέχρις ενός ποσού.. Υπεύθυνη δήλωση η έλεγχος από την εφορία.. Οποίος τα πληρει θα τα παίρνει. 
Το θέμα είναι και ο δικός μας ο μπουμπούνας α βγάλει καμία ανακοίνωση τώρα που βράζει να το σιγουρέψουμε μην γίνει καμία στραβή και τα πάρουν μόνο οι δικηγόροι και πάρουμε κανα σεμινάριο των 800ων 

Link to comment
Share on other sites

Αν τα δώσουν τελικά να θυμίσω ότι είχα πει απ'την αρχή ότι τα λεφτά σχεδόν σίγουρα δεν είναι πολλά για τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν φαίνονται στην κυβέρνηση πολλά (ειδικά αφού μπήκε η Ελλάδα στην Ποσοτική Χαλάρωση αυτές τις μέρες) συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει προπαγάνδα στην πλειοψηφία του λαού που έχει προκατάληψη εναντίον των ελευθέρων επαγγελματιών (και ειδικά των δικηγόρων) έστω προσωρινά μέχρι να φωνάξουμε μέχρι να πουν "προσπαθήσαμε να μην τους τα δώσουμε" (αν τα καταφέρουμε).

Όσον αφορά τις προβλέψεις για προσεχή οικονομικό Αρμαγεδδώνα που είναι τις μόδας τις τελευταίες μέρες θα έλεγα να κρατήσουν μικρό καλάθι οι καταστροφολόγοι διότι οι οικονομολόγοι από τις πρώτες μέρες έλεγαν ότι τα χρηματιστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναμενόμενο να πέφτουν λόγω ανάγκης ρευστότητας αλλά ανεβαίνουν απότομα επίσης όταν περάσει η νομοτελειακά πρόσκαιρη κρίση που προκάλεσε το φαινόμενο (όπως είναι προφανώς η συγκεκριμένη).

Σίγουρα ο Τουρισμός της Ελλάδας αν χαθεί για 6 μήνες θα χτυπήσει έμμεσα όλους αλλά δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) το μόνο έσοδο και πιθανόν να χαθεί μόνο κατά το ήμισυ ή λιγότερο.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

https://www.reader.gr/news/politiki/324630/koronoios-pros-epidoma-ton-800-eyro-kai-oi-epistimones-ayrio-oi-apofaseis

"Προς υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης με τα 800 ευρώ φαίνεται πως οδεύουν και οι επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, λογιστές), σύμφωνα με πληροφορίες."

 

Να ΄ναι καλά οι χασοδίκες, ο Θεός μαζί τους...........

 

https://www.tribune.gr/politics/news/article/654316/ekane-piso-o-mitsotakis-adeiase-staikoyra-kai-adoni-gia-to-dithen-epidoma-se-dikigoroys-kai-alloys-epistimones.html

Έκανε πίσω ο Μητσοτάκης: «Άδειασε» Σταϊκούρα και Άδωνι για το δήθεν επίδομα σε δικηγόρους και άλλους επιστήμονες

Link to comment
Share on other sites

Ο Μητσοτάκης όλο ευχάριστες εκπλήξεις κάνει που πιθανόν είναι προσχεδιασμένες. Να δεις που αν μας δώσει τα 800 σε ρευστό, παίζει να δώσει στους άλλους τώρα 1.000 για να μη φωνάζουν ότι τα αξίζουν περισσότερο.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, ikaros13 said:

πχ να μην έχει γίνει καμία συναλλαγή τον Μάρτιο

Αυτό θα έλεγα μάλλον δύσκολα αποδεικνύεται ... το ότι έχεις τιμολογήσει (ύπαρξη δηλ. παραστατικού) δεν σημαίνει ότι πληρώθηκες ή το ότι δεν έχεις τιμολογήσει (δηλ. μη ύπαρξη παραστατικού) δεν σημαίνει ότι δεν πληρώθηκες.

Επίσης ο ΚΑΔ των επιστημόνων δεν μπήκε από την αρχή του Μαρτίου ... άρα ...

Όπως και να 'χει συζήτηση κάνουμε ... υποθέσεις κάνουμε ... οι ΠΝΠ τρέχουν άμεσα ... θα δούμε άμεσα 

  

57 minutes ago, terry said:

Ενημερωτικά και ρωτώντας, αν δικαιούται επιστροφή φόρου και δεν την πάρει, τι γίνονται τα χρήματα αυτά? Μένουν ως πιστωτικά και συμψηφίζονται με οποιαδήποτε μελλοντική οφειλή?

Δεν γνωρίζω, να σου πω. Αλλά έχω κρατήσει στο αρχείο μου το παρακάτω πρόσφατο (7/1/2020) σχολιασμό/δημοσίευμα (του κ. Χάρη Τσοχαντάρη λογιστή φοροτεχνικού).
Τώρα το πόσο έγκυρο είναι .. θεωρώ σίγουρα εγκυρότερο από 'μένα.

Ό,τι πλήρωσες, πλήρωσες…παραγραφή απαιτήσεων έναντι του Δημοσίου - Fpress.gr.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Είναι δύσκολο να ελέγξεις την τιμολόγηση είτε σε θέμα συμβάσεων είτε σε θέμα τιμολογίων σε επαγγέλματα δίχως σταθερό μηνιαίο ή ετήσιο τζίρο όπως το δικό μας. Είδικά όταν μιλάμε για ΕΕ  (δεν φορολογούνται ώς οιωνεί μισθωτοί). Όπως δε μπορείς να ελέγξεις τον κουρέα επειδή τον έκλεισες και του δίνεις 800ρικα πώς θα ελέγξεις εμένα που είμαι ΕΕ και ενώ δε με έκλεισες δια νόμου μου έκανες αδύνατη τη οποιαδήποτε μετακίνηση-εργασία.!  

Το όλο ζήτημα ξεκινά στρεβλά απο το γεγονός ότι εμάς μας θεωρούν και σήμερα ότι είμαστε πληττόμενοι μεν ανοικτοί δε. Πως θα αποδείξω πχ ότι εγώ που μπορεί Γενάρη-Φλεβάρη 
να έχω κόψει 1 ΑΠΥ ενώ τώρα έχω χάσει 3 δουλειές με καλά λεφτά ότι πλήττομαι αν μπει ζήτημα πτώσης τζίρου κλπ? O μισθωτός (εστω οιονεί) μπορεί να το αποδείξει μέσω αναστολής σύμβασης κλπ κλπ. Και πάλι όμως είναι θολό. Αν μπούν τέτοια κριτήρια θα δείτε ότι εν τέλει και κερατάδες θα βγούμε και ζημιωμένοι. Γτ θα σου λέει πχ έχεις σύμβαση για το Απρίλιο 300ευρώ την οποία υπέγραψες αρχές Μαρτη άρα δεν πλήττεσαι άρα δεν δικαιούσαι....Επίσης θα βγεί προς τα έξω και η αχαριστία μας καθώς εν τέλει απο 166000 που θα παίρναμε τα σεμινάρια 800 θα παρει κανα 5000ρο.....Αρα εχουμε και λεφτα θα μας λένε!

Τώρα τα περί προσωπικών κινήσεων του ΤακηΜητσο κλπ είναι για κανα payrol του liberal.....

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

Ναι μαζί σας αλλά λέω το να βάλουν προϋποθέσεις το βλέπετε πιθανό; Πχ όσοι διατηρούν μισθωμένο γραφείο.. Μακάρι να μπουν σε όλους τα ίδια και καταρχήν να τα πάρουμε 

Link to comment
Share on other sites

Όσοι ασχολείστε και με το σπορ του fb (φαντάζομαι αρκετοί) η ΔΥΝΑ.ΜΗ. ανήρτησε τις θέσεις της. Είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να κοινοποιήσω με λινκ κάτι, γι'αυτό και δεν το κάνω. Ξεκαθαρίζω ότι παρότι ψηφίζω, δεν είμαι μέλος καμίας παράταξης εκ των υποψηφίων για την Δ.Ε. του ΤΕΕ. Για να μην υπάρχουν σκιές...

Αυτό που είπε ο Γιώργος στην προηγούμενη σελίδα: "το ευεργέτημα σημαίνει ότι κλείνεις ή είναι βοήθημα για να μην κλείσεις ως επιχείρηση?" θεωρώ ότι είναι από τα πιο σωστά που ακούστηκαν σήμερα και συστήνω όσοι είναι "κοντά" σε κέντρα λήψης αποφάσεων να το λάβουν σοβαρά υπόψη...

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, ikaros13 said:

Ναι μαζί σας αλλά λέω το να βάλουν προϋποθέσεις το βλέπετε πιθανό;

 

6 minutes ago, laxanos said:

Εγώ πλέον το βλέπω πιθανό!

Έχω μια πιθανή ιδέα του τι μπορεί να κάνουν αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την γράψω. Δεν θα τρολλάρω, θα γράψω σοβαρά, είναι σοβαρή και εφαρμόσιμη ιδέα πιστεύω. Να τη γράψω ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.