Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

59 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Δεν προκύπτει από κάπου αυτό.

(Ολο το ΦΕΚ σχεδόν στο σύνολό του μαζί και) αυτό το σημείο αφορά στους εργαζόμενους.
Το συγκεκριμένο σημείο αφορά στους εργαζόμενους που έχουν υπό την σκέπη τους οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, κλπ κλπ. Τίποτα περισσότερο._

Τόσο για τους ίδιους τους ".... επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες ... "που απασχολούν εργαζόμενους δεν αναφέρει κάτι. Ούτε ότι το λαμβάνουν ούτε ότι δεν το λαμβάνουν. Το ίδιο και για τους... επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες ...που δεν απασχολούν εργαζόμενους. Οχι ότι δεν θα το λάβουν αλλά όχι και ότι θα το λάβουν. Το συγκεκριμένο ΦΕΚ δεν διαπραγματεύεται χρηματικά ωφελήματα σε "... επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες ... " είτε απασχολούν προσωπικό είτε όχι. Αφορά τους εργαζόμενούς τους (αν έχουν).

Θα υπάρξει προφανώς νεότερο ΦΕΚ που θα διευκρινίζει τα σχετικά με το επίδομα (αν το λαμβάνουν ή όχι) τόσο όσοι (από τους παραπάνω)  απασχολούν προσωπικό όσο και όσους δεν απασχολούν.

Το συγκεκριμένο αφορά εργαζόμενους & αναστολή συμβάσεων (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ)._

Νομίζω συμφωνείτε. Κατάλαβε ότι κάποιοι πλασάρουν το ΦΕΚ ως σχετικό ενώ είναι άσχετο και του λες το ίδιο (ότι είναι άσχετο με τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς υπάλληλους).

15 λεπτά πριν, NeckBreaker said:

https://www.kathimerini.gr/1071338/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ma3imoy-ayrio-h-anakoinwsh-oloklhrwmenoy-sxedioy-gia-thn-oikonomia

Φήμες κυκλοφορούν από γνωστούς "κύκλους" ότι θα συμπεριλαμβάνονται και οι επιστήμονες στις νέες ανακοινώσεις. Οψόμεθα.

10 το πρωί αύριο λοιπόν έχει "ταινία".

 

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, curzondax said:

Υπερβολές. Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η πιθανότητα είναι μηδαμινή.

Γενικά μην περιμένετε κανέναν Αρμαγεδδώνα και προοδευτικά το υγειονομικό πρόβλημα θα μειώνεται μέχρι να εξανεμιστεί μέχρι του χρόνου αν και πρακτικά για μας το πιθανότερο είναι να χτυπηθούμε εμμέσως χάνοντας το ~50%+ του τουριστικού τζίρου. 

 50% τουρισμού φέτος?!?

Συνάδελφοι, θεωρώ ότι η απώλεια του τουρισμού για φέτος θα είναι 95-100%, αν όχι 100%. Και αν δουλέψουν φέτος τα ξενοδοχεία θα είναι μόνο τα top, και όταν λέω top αυτά που θα τηρούν πολύ σοβαρές προδιαγραφές. Δηλαδή τι, θα επιτρέψουμε τους ιταλούς, άγγλους κτλ,   τουρίστες (και όχι μόνο)  να έρχονται, να μολύνονται οι υπάλληλοι και να πάρουμε τον κατήφορο?.. του χρόνου και βλέπουμε.

Γαυτό ο τουρισμός δεν είναι πανάκεια, 

πρωτογενής τομέας.

κλείνω το offtopic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, curzondax said:

Αποκλείεται να ισχύει αυτό. Πρέπει να μπερδεύτηκες με μια μελέτη που λέει "υπάρχει πιθανότητα να απαιτηθεί διακοπτόμενο social distancing μέχρι και το 2022" που είναι εντελώς διαφορετικό και σε καμία περίπτωση χειρότερο και ούτε καν δεδομένο.

Το πιθανότερο είναι φέτος το φθινόπωρο η Ιατρική να είναι πολύ θωρακισμένη ακόμα και με εμβόλιο ή εν πάση περιπτώσει είναι σχεδόν απίθανο του χρόνου τέτοια εποχή να θεωρείται το COVID-19 μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα.

 

 

τι σημαίνει "διακοπτόμενο";;

δηλαδή μόλις κάπως φτιάχνει η κατάσταση θα ξεθαρρεύουμε και μετά θα υπάρχει πάλι εξάπλωση του covid19 και θα πεθαίνουν πάλι μερικές χιλιάδες, κ.ο.κ

αυτό είναι ακόμα χειρότερο, 

μόνο όταν βγει το εμβόλιο θα ησυχάσουμε και να σκοτώνει όλες τις μεταλλάξεις γιατί μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί καμιά 10αρία στελέχη

Edited by Tasos P
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καταρχήν για τον τουρισμό ξεχάστε τον φέτος.. Ποιος Ιταλός, Ισπανός κτλ θα έρθει η ακόμη ποιος Έλληνας θα πάει διακοπές. Τέλος το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβρη θα δούμε που πάμε αν δεν έρθει κανα νέο κύμα...εμβόλιο σε 18 μήνες στην καλύτερη, όσοι υπάρχουν τότε 

Στα δικά μας αρχίζω να πιστεύω ότι η εκκωφαντική σιωπή του ΤΕΕ έχει να κάνει με το γεγονός ότι μάλλον τα έχουν κάνει πλακάκια με τα ΚΕΚ για τα σεμινάρια.. Χρόνια κολόνια. Οι νομικοί που ουδέποτε είχαν σχέση με ΚΕΚ σήκωσαν τον τόπο 

Αν γίνει καμία στραβή και δεν τα πάρουμε θα ευθύνεται 100% το ΤΕΕ. Οι δικηγόροι θα τα πάρουν σίγουρα 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με λεγόμενα δικηγόρων που μίλησα, ακούγεται ότι ο ΔΣΑ σκέφτεται να δώσει ο ίδιος κάποιο επίδομα στα μέλη του.

Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά δεν το θεωρώ και απίθανο από τη στιγμή που έχουν δικό τους αποθεματικό (από προεισπράξεις γραμματίων κλπ)

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και πριν κάποια χρόνια όλα τα μέλη ΔΣΑ έπαιρναν μέρισμα, οπότε έχουν την τεχνογνωσία να κάνουν κάτι τέτοιο.

Αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, προτείνω ο Στασινός με το δικό του voucher, να κάνει σεμινάρια κατάρτισης από Βερβεσό για διαχείριση Συλλόγου.

 

Link to comment
Share on other sites

Εμάς το ΤΕΕ, όχι μόνο δε θα μας δώσει επίδομα απ τα ταμεία του, αλλά θα μας διπλασιάσει και τις εισφορές όπως πάει με τόσους 
"ειδικούς" συμβούλους!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.