Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Λοιπόν επειδή και εγώ τώρα το έμαθα, από την γυναίκα μου που με έκανε καζούρα για 600/800

Υπάρχουν δύο τύπου vaoucher...

1. Πληρώνεις το κέντρο και μετά τα παίρνεις πίσω

2. Δεν  πληρώνεις πουθενά (δίνεις την επιταγή) όμως σε δίνουν και αποζημίωση. Αυτόν είχε κάνει η γυναίκα μου, πριν από 20 χρόνια, για επιμόρφωση σε Η/Υ (δεν είναι μηχανικός)

Προφανώς αναφέρονται στον 2ο τύπο...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν πράγματι δεν είναι μετρητά είναι πραγματικά άθλιοι και αυτοί και τα υποχείριά τους που αφήνουν να διαρρέουν ότι θα τα τσεπώσουν οι επιστήμονες.

Δεν καταλαβαίνουν ότι θα διαλύσουν την κοινωνία με τέτοια κόλπα;

Link to comment
Share on other sites

Στην καλύτερη περίπτωση (που αμφιβάλλω ότι είναι η πιθανότερη) κάνεις login σε ένα σάιτ, βλέπεις ένα βίντεο, βάζεις IBAN και παίρνεις χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, zazeng said:

Νομίζω είναι στη λογική κάν΄τη δεν έχεις κάτι να χάσεις. Και ο δικός μου τα ίδια έλεγε.

μα θα είναι ψευδής. 

 

  2 ώρες πριν, ikaros13 said:

Εγώ ξέρω ότι τα λεφτά δεν είναι στην τσέπη. Στο παρελθόν που είχα κάνει voucher τα λεφτά δεν ήταν στην τσέπη..

Κάτι θα έχουν την ευχέρεια νομοθετικά να στηριχθούν. Ισως να στήσουν αυτοι (σε επίπεδο υπουργείου) ένα σεμινάριο κοινό για όλους , αυτοί ουσιαστικά να έπρεπε να πάρουν την επιταγη 600Ε, την οποία νομοθετικα αφου την πάρουν απο το ΕΣΠΑ επειδή επιμόρφωσαν κάποιους, θα τούς την γυρίζουν ώς ενίσχυση πληττώμενου. Τροποι θα βρεθουν

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, Sw0rdf1sh said:

1η περίπτωση: Σου δίνουν χρήματα αφού τα δώσεις σε κάθε ΚΕΚ. πχ σεμινάρια ΚΕΝΑΚ

2η περίπτωση: voucher ανέργων. Σου δίνουν την επιταγή. Την προσκομίζεις σε ΚΕΚ. Κάνεις το σεμινάριο. Το ΚΕΚ διεκδικεί από το κράτος το ποσό. πχ voucher ανέργων.

Εδώ είμαστε επαγγελματίες και το ίδιο και τα ΚΕΚ. Ακόμα και στο χέρι να στα δώσει θα τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις τώρα αλλά το Μάιο πχ θα πρέπει να τα δώσεις στο ΚΕΚ. 

Δεν είναι σοβαρό μέτρο στήριξης. Είναι πιστωτικό και όχι πραγματική ρευστότητα.

 

Δεν είναι.

 

Ισχύει.

 

@stayros Θέλουμε το ίδιο που δόθηκε σε κάθε επιχείρηση που έκλεισε αφού πραγματικά κλείσαμε. Στην Ελλάδα δόθηκαν 800€. Αναστολή φόρων και εισφορών και έκτακτη ενίσχυση για να μην κλείσει κανείς. Ο ελ. επαγγελματίας είναι εργαζόμενος.

Όπου έχουν βγει οι Υπουργοί μιλάνε για 600€ μετρητά σε 2 δόσεις. Όχι voucher, όχι μπιμπιχλίμπιδια. Στη τσέπη μας 600€. Αν δεν τα δώσουν, τότε ναι, να βρίσουμε όλοι.

Επιπλέον, εσύ μπορείς να έχεις κλείσει πραγματικά, δεν έχουν κλείσει όμως όλοι οι μηχανικοί. Αν είχε βγει απόφαση για κλείσιμο κάθε τεχνικής δραστηριότητας τότε μόνο θα έλεγες ότι είμαστε το ίδιο με τον υπάλληλο πχ στο κατάστημα ενδυμάτων.

 

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση συναδελφοι, ο λογιστης μου, με δικη του πρωτοβουλία, μπήκε και μου έκανα αναστολη μου ειπε...του ειπα ότι απο 6/4 θα μπορούμε οι μηχανικοί να κάνουμε και μου απαντησε αφού το δέχτηκε το σύστημα με τον καδ σου, να μην το δεχόταν αφου έχει αλλη πλατφόρμα...εχετε καμμια ιδέα αν έχει κανει χαζομαρα?και έχω κανενα μπλέξιμο?

Edited by incas
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, laxanos said:

Mε τα μέχρι τώρα δεδομένα, εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι δίχως προσωπικό επιστήμονες, δεν κανουμε κάποια αίτηση! Απο που προκύπτει κάτι διαφορετικό σε εσάς ή το λογιστή σας?

Δεν γνωρίζω να απαντήσω, γι' αυτό και είπα να μιλήσετε με το λογιστή σας. Αυτή είναι η εκτύπωση της δήλωσης.
jqa2gfW.png

mfY0Q3v.png

Link to comment
Share on other sites

Ο Βρούτσης έλεγε για ποινή φυλάκισης για ψευδείς δηλώσεις. Αλλά αν διαδίδουν οι λογιστές να το κάνουν μαζικά αμφιβάλλω ότι θα επιβληθεί τίποτα ιδιαίτερο.

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν από τη στιγμή που είναι ρητώς μόνο για ατομικές επιχειρήσεις που έχουν "συμβάσεις" (για τους υπάλληλους).

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Την Δευτέρα 6 Απριλίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι θιγόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργοδότες ατομικών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό ψηφιακό έντυπο στο σύστημα Εργάνη για να λάβουν και οι ίδιοι την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ. Προϋπόθεση και σ΄αυτήν την περίπτωση είναι να διατηρηθούν στο ακέραιο οι θέσεις εργασίας.

Επιστήμονες: 600 ευρώ τον Απρίλιο, 800 το Μάιο

Εξι κλάδοι αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων θα ενισχυθούν μέσω ειδικού προγράμματος κατάρτισης επιδοτημένου από τα ΕΣΠΑ με το εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση 400 ευρώ θα καταβληθεί μετά τις 15 Απριλίου ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι 30 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, το επίδομα των 600 ευρώ για τους επιστήμονες αφορά αποκλειστικά τον μήνα Απρίλιο. Εφόσον η κρίση συνεχιστεί, από τον μήνα Μάιο οι επιστημονικοί κλάδοι (οικονομολόγοι/λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές) θα ενταχθούν στο καθεστώς που έχουν ενταχθεί οι μισθωτοί και οι λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα λάβουν δηλαδή την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, από την 1η Μαίου έως 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι επιστήμονες θα μπορούν να υποβάλλουν σε ειδικό έντυπο αίτηση για την συμμετοχή τους στο εξειδικευμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεων τους την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα θα αφορά 10 εξειδικευμένους πιστοποιημένους θεματικούς κύκλους, από τους οποίους θα μπορούν να επιλέξουν έναν από αυτούς, που θα μπορούν να ολοκληρωθούν το πολύ εντός 10 ημερών.

https://www.protothema.gr/economy/article/990292/metra-gia-koronoio-apo-6-apriliou-oi-aitiseis-eleutheron-epaggelmation-gia-ta-800/

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.