Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Επίσης στην τελευταία ΠΝΠ (30/3/2020) δεν μας μπλέκει κάπου ως πληττόμενους προκειμένου να υπάρξει η μείωση του 25%.
Είναι αδιάφορο το αν είσαι/ανήκεις σε πληττόμενο ΚΑΔ για να έχεις την μείωση.

Ένας λόγος ίσως ακόμη που συνηγορεί στο ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης για εμάς η συγκεκριμένη δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ

Αναφέρει

"Για τους αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (A’ 43), εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους"

Αναφέρει οριζόντια "αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες" δεν ξεχωρίζει αν έχεις πληττόμενο ΚΑΔ ή όχι.

Το ίδιο καταλαβαίνω ότι κάνει η ΠΝΠ και στην δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και την 31/08/2020 των οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες προς τις Δ.Ο.Υ., μέχρι την 31/3/2020.  Αφορά οριζόντια 

Για το σεμινάριο ... προφανώς δεν έχει νόημα η υποβολή της δήλωσης στην ΕΡΓΑΝΗ, αφού αφορά συγκεκριμένες ομάδες και θα υπάρξει προφανώς άλλη διαδικασία/πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Inzaghi said:

Δεν ξέρουμε αν περιλαμβάνονται σε αυτά και το ΕΤΕΑΕΠ...

Την καλησπέρα μου, αν θες κάποια άποψη, έχω γράψει στο σχετικό νήμα.

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ, το Άρθρο 1 που δίνει τις εκπτώσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις, αναφέρεται στις επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που αναφέρονται στη ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου, τότε που έκλεισαν τα σχολεία δηλαδή.

Πιθανότατα πρόκειται για παράλειψη, εκτός κι αν μεταγενέστερες αποφάσεις συμπλήρωναν την ίδια ΠΝΠ οπότε το αρχικό άρθρο έχει ήδη εμπλουτιστεί με νέες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται

 

4 λεπτά πριν, getsakna said:

 το ποσό που λήγει στις 20/3 είναι του Γενάρη.. Σωστά? 

Σωστά

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, neo83_gr said:

Σιγα μην τα είχαμε πριν για να τα πληρώσουμε στην ωρα τους.

Βέβαια αν διατυμπανίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν τα είχαμε, μην παραπονιόμαστε που δε μας παίρνουν στα σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Συγνώμη αλλά νόμίζω ότι αντί να φωτίζεται λίγο το τοπίο αντίθετα θολώνει. Οι μισοί λογιστές λένε άλλα, εμφανίσεις εργατολόγων που καταλήγουν σε άλλα, ερμηνεύσεις ανά διαστήματα με 100 διαφορετικές απόψεις. Τελικά, επίδομα είτε αυτό είναι 800 είτε 600 (400+200)παίρνουμε; Κάνουμε τώρα την δήλωση;

Edited by Nikos Merachtsakis
Link to comment
Share on other sites

αρα το λύσαμε ότι εργανη δεν μπαίνουμε μέχρι 6/4, αλλά και τότε δεν είναι σίγουρο αν εμείς θα πρέπει να μπούμε (ώστε να είμαστε μέσα για ΜΑΗ?) , ή θα μπούμε μόνο στην πλατφόρμα για σεμινάρια.

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Καθόμαστε και σκάμε αν πρέπει να κάνουνε τις δηλώσεις αν τις κάναμε και είναι λάθος, ποτέ μπαίνουνε κτλ... Ψυχραιμία εδώ μιλάμε για έκτακτες καταστάσεις κανείς δεν θα σου χρεώσει λάθος. Οκ τις κάναμε και αν χρειαστεί θα τις ξανακάνουμε τι έγινε; Πιστεύετε ότι όλοι τα κάνουν σωστά; Χαλαρώστε και θα βρεθεί άκρη.. 

Ετσι και αλλιώς με το όλο αλαλούμ πιο πιθανό είναι να έχει φύγει ο ιός τον άλλο μήνα παρά να δούμε λεφτά στο λογαριασμό.. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.