Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Το είπε...fake προγράμματα. Έχουμε δίκιο λέει να είμαστε αγανακτισμένοι γιατί μας υποτιμούν ότι δεν είμαστε ψηφιακά καταρτισμένοι και μας δίνουν ψίχουλα.  Όπως έχουν αναφέρει και οι συνάδελφοι παραπάνω η όλη ιστορία θα είναι να αφήσουμε το "μηχανάκι" ανοιχτό μέχρι να γράψει 100 ώρες και να μπουν (;) χρήματα. Από τη στιγμή που και οι δικηγόροι δεν αντέδρασαν εκ νέου (διότι μόνο αυτοί αντέδρασαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο),  δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι καλύτερο. Για το δικό μας επιμελητήριο τα λέγαμε 2-3 μέρες σερί. Η καθαρά Δευτέρα παρατείνεται με διαρκές πέταγμα χαρταετού.

Link to comment
Share on other sites

Κι απ' ότι φαίνεται βάζουν χέρι και στο κονδύλι, που είχε προϋπολογιστεί για τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών. Άρον άρον κλείνουν την πλατφόρμα, ενώ είχαν δώσει παράταση μέχρι 10 Απρίλη. Σε πολλούς συνάδελφους, που έσπευσαν να κλείσουν έστω και μισοτελειωμένη τη δουλειά, ψαλίδισαν αναλόγως την αμοιβή τους. 

Είναι ντροπή ο τρόπος που μας φέρονται.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Με τις αμοιβές όσων συναδέλφων ασχολήθηκαν με τις νέες αντικειμενικές τι θα γίνει; Θα πληρωθούν όσες τιμές είχαν προλάβει να ανεβάσουν;

Βεβαίως, ακόμη και έτσι να είναι, κάποιος μπορεί να είχε κάνει προεργασία, έρευνα, ομαδοποίηση και να ήθελε να τα ανεβάσει μέχρι την λήξη της προθεσμίας. Ελπίζω οι συνάδελφοι που ασχολήθηκαν να έχουν προλάβει να ανεβάσουν ένα μεγάλο ποσοστό των τιμών.

Link to comment
Share on other sites

Με όσους μίλησα σήμερα, η βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, τους αφαιρούσε από την αμοιβή των οριστικοποιημένων εργασιών, το ποσοστό ανολοκλήρωτων υποθέσεων. Θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση, ώστε να μην γίνει αυτό το ψαλίδισμα.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Θα πληρωθούν σε αυτή τη φάση όσα έχουνε οριστικοποιήσει και θα ξανανοίξει το σύστημα αργότερα μέσα στο έτος για να συνεχίσουν/τελειώσουν τη δουλειά. Εξάλλου θα γίνει και 3η ανάθεση με κάποιες (λίγες) ορφανές ζώνες...

Έπρεπε να μην πατήσουν οριστικοποίηση, αν και δεν φταίνε αυτοί, αλλά μία ασάφεια στην πλατφόρμα. Πιστεύω όμως ότι θα το "επιδιορθώσουν" κατάλληλα και θα ολοκληρώσουν την εργασία τους, αλλά όχι τώρα. Έστειλε και ο ΣΕΚΕ ενημερωτικό e-mail...

Link to comment
Share on other sites

Αν και εφόσον υπάρξει δυνατότητα να εγκριθεί σχετικό κονδύλι. Η συγκεκριμένη μεθόδευση, με ενημέρωση πραγματικά της τελευταίας στιγμής, είναι ατιμία.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, d.styl said:

Τώρα ο Βρουτσης στο ΣΚΑΙ...όλοι οι επιστήμονες θα πάρουν την πρώτη δόση των 400€ τη Μ. Πέμπτη 

πρέπει να κάνουμε αίτηση ή θα μας πιστώσουν τον Λογαριασμό που έχουμε δηλώσει στην Εφορία ή στον ΕΦΚΑ;

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω:

εμείς θα πάρουμε και εντός Απριλίου 600€ στο χέρι [1] και υποσχετική για άλλα 800€ στο χέρι εντός Μαΐου

και οι λοιποί εργαζόμενοι θα πάρουν εντός Απριλίου 800€ στο χέρι και τίποτα/ούτε καν υποσχετική εντός Μαϊου

Δηλαδή είμαστε by far οι πιο ωφελημένοι της κατάστασης ...έστω και στα λόγια ως "υπόσχεση" ... (?)

Και τα "μπλοκάκια" δεν θα χάσουν την έκπτωση φόρου, δηλαδή θα συνεχίσουν να φορολογούνται ως μπλοκάκια (?) Ως είχαμε συζητήσει χθες/προχθές και με "εγρήγορση" στο πως θα "ανέβουν" οι συγκεκριμένες παροχές στην ΑΑΔΕ.

Απλά λέω ...εγώ με το μικρό μυαλό μου ... μήπως τα 600€ τώρα κοστίσουν στα μπλοκάκια φόρο κανένα 150άρι 

Είμαι καχύποπτος ή απλός ύποπτος (?)

[1] Ως Εκπαιδευτικό Επίδομα στο ποσό των έξι ευρώ (6,00€) ανά ώρα κατάρτισης, συνολικά 600€ το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος της ενέργειας (δηλαδή εμείς) από τους φορείς (ποιούς ?) για τη συμμετοχή μας σε πρόγραμμα κατάρτισης και δεν θα αντιμετωπισθεί ως εισόδημα από μισθωτή εργασία (?)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.